Érintett modell

Ez az információ a következő típusokra vonatkozik:

 • ZV-1M2

Információ a jelen letöltésről

Megjegyzés: A Creators' App alkalmazás lehetővé teszi a szoftver letöltését.

Előnyök és fejlesztések

 • Kijavítja azt a Creators' App alkalmazással kapcsolatos problémát, amely miatt az Auto Time Correction (Automatikus időjavítás) és az Auto Area Adjustment (Automatikus területbeállítás) funkciók esetlegesen kikapcsolnak
 • Javítja a fényképezőgép működési stabilitását

Megjegyzés: Ha vezeték nélküli távvezérlőt/markolatot (GP-VPT2BT, RMT-P1BT) használ, törölje azt a Bluetooth beállításokból a fényképezőgép menüjében. Ezután párosítsa ismét a fényképezőgépet a vezeték nélkül távvezérlővel/markolattal.

Fájlinformáció

Fájlnév

 • BODYDATA.DAT

Fájlverzió

 • 1.01

Fájlméret

 • 636 561 800 byte

Kibocsátás dátuma

 • 31-10-2023

Előkészületek

A Sony fényképezőgép frissítése memóriakártya (SD vagy CFexpress) használatával

Ellenőrizze a rendszerszoftver verzióját

A rendszerszoftver verziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat. Amennyiben a rendszerszoftver-verzió 1.01, a frissítés nem szükséges.

Megjegyzés: Ha a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenik a Date/Time (Dátum/idő) beállítási képernyő, ügyeljen rá, hogy helyesen állítsa be a dátum és az idő értékét.

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik a rendszerszoftver verziószáma.

A rendszerszoftveradatok memóriakártyára mentése

FIGYELEM! Ügyeljen rá, hogy csak egy BODYDATA.DAT fájl legyen a memóriakártyán.

Megjegyzés: Ha formázza a memóriakártyát, a memóriakártyán rögzített minden adat törlődik, és nem lesz visszaállítható. Formázás előtt másolja át az adatokat egy számítógépre vagy más eszközre. A kompatibilis memóriakártyákkal kapcsolatban kérjük, tekintse meg a fényképezőgép használati útmutatóját.

 1. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 2. A jogi nyilatkozat elolvasását követően kattintson a Download (Letöltés) elemre.
 3. Mentse a fájlt a számítógépére.
 4. Helyezze be a formázott memóriakártyát egy számítógépbe.
 5. Mentse a(z) BODYDATA.DAT fájlt a memóriakártya gyökérkönyvtárába.
  Megjegyzés: Ne módosítsa a fájlnevet.

Egyéb hardver

A fényképezőgép tápforrása: Teljesen feltöltött NP-BX1 akkumulátorkészletet használjon.
Megjegyzés: A frissítés csak akkor végezhető el, ha az akkumulátor töltöttsége legalább (három rovátka). Javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort használjon.

A rendszerszoftver-verzió frissítése

Fontos tudnivaló

 • Teljesen feltöltött akkumulátorkészletet (NP-BX1) használjon.
 • A frissítés során ne távolítsa el az akkumulátort, mert a tápellátás hirtelen megszűnése miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Előfordulhat, hogy nem lehet elvégezni a frissítést, ha a fényképezőgép hőmérséklete magas. Kérjük, próbálkozzon meg a frissítéssel, ha a hőmérséklet lecsökkent.

1. lépés: A frissítő letöltése

 1. Helyezze be a rendszerszoftveradatokat tartalmazó memóriakártyát.
 2. Válassza a MenüSetup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot, majd válassza ki a Software Update (Szoftverfrissítés) lehetőséget.
 3. Válassza az Execute (Végrehajt) lehetőséget a rendszerszoftver-frissítés megerősítési képernyőjén a frissítés elindításához.

  Megjegyzések:
  • Megjelenik a Version Update X.XX → Y.YY (Verziófrissítés, X.XX → Y.YY) üzenet (X.XX = a meglévő verziószám, Y.YY = a legújabb verziószám).
  • Ne távolítsa el az akkumulátort vagy a memóriakártyát a frissítés során.
  A megjegyzések végigolvasása után rákattinthat az Execute (Végrehajt) lehetőségre. Kérjük, szükség szerint görgessen a képernyőn a teljes szöveg megtekintéséhez.
 4. Amikor megkezdődik a rendszerszoftver-frissítés, fekete képernyő látható, és a hozzáférési lámpa, valamint a tápellátást jelző lámpa villog. A hozzáférési lámpa és a tápellátást jelző lámpa 1 alkalommal → 3 alkalommal → 5 alkalommal villan fel a frissítés állapotától függően. A frissítés körülbelül 6 percet vesz igénybe.

  A hozzáférési lámpa helye: A fényképezőgép-objektív nézzen felfelé, a fényképezőgép alja pedig Ön felé. Nyissa ki a fényképezőgép alján lévő akkumulátor/memóriakártya fedelét. A hozzáférési lámpa a memóriakártya-nyílás bal oldalán található.
  Megjegyzések:
  • Ha a rendszerszoftveradatok adott példánya helytelen, a The target model for the update file is incorrect. (A frissítési fájl célmodellje helytelen.) üzenet jelenik meg a fényképezőgép monitorán.
  • Ha a hozzáférési lámpa 5 alkalommal hosszan (0,5 mp-es ciklusok) és 6 alkalommal lassan (0,25 mp-es ciklusok) villog, előfordulhat, hogy a rendszerszoftver nem megfelelően lett átmásolva a memóriakártyára Ebben az esetben távolítsa el az akkumulátort és a memóriakártyát a fényképezőgépből, és kezdje újra az eljárást A rendszerszoftveradatok memóriakártyára mentése lépéstől.
 5. A frissítés befejezése után a fényképezőgép automatikusan újraindul. Az újraindítás után megjelenik a Body update complete (Fő frissítés elkészült) képernyő. Nyomja meg az OK gombot.

2. lépés: Ellenőrizze az eszköze rendszerszoftver-verzióját

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik a rendszerszoftver verziószáma.