Cikk azonosítója : 00242490 / Utoljára módosítva: : 05/03/2020

Nem tudok csatlakozni az otthoni Wi-Fi-hálózatomhoz

  Tipp

  A különféle Android-verziókban az alábbi lépések eltérőek lehetnek. Annak kiderítéséhez, hogy készülékén az Android melyik verziója fut, keresse meg a Settings (Beállítások) > About phone (Telefon névjegye) > Android version (Android-verzió) lehetőséget, és koppintson rá. Ha nem találja az About phone (Telefon névjegye) elemet a Settings (Beállítások) alatt, koppintson a System (Rendszer) menüre.

  • Indítsa újra a készülékét, kapcsolja ki a Wi-Fi-t, majd kapcsolja ismét be.

   A Wi-Fi be- vagy kikapcsolása 

  • Indítsa újra az útválasztót. Ellenőrizze, hogy az útválasztó rendelkezik-e Wi-Fi certified minősítéssel. A készülék rendelkezik Wi-Fi certified minősítéssel, ezért ha az útválasztó nem, előfordulhat, hogy nem tudnak egymással megfelelően kommunikálni.

   A router Wi-Fi-tanúsítványának ellenőrzése 

  • Felejtesse el a készülékkel annak a Wi-Fi-hálózatnak a beállításait, amelyhez csatlakozni kíván, majd állítsa be újra.
  • Ellenőrizze, hogy a Wi-Fi-router hatótávolságán belül van-e. Ellenőrizze a Wi-Fi-jel erősségét (Wi-Fi ikon) az állapotsoron. Ha a jelerősség alacsony, vagy nincs jel, menjen közelebb a Wi-Fi hotspothoz, azaz a Wi-Fi-hálózatot biztosító eszközhöz.
  • Ellenőrizze, hogy az útválasztó a legújabb verziójú szoftvert használja-e. Az útválasztó szoftverének frissítésére vonatkozó utasításokról az útválasztó gyártójánál érdeklődhet.
  • Számítógépet használva ellenőrizze az útválasztó alábbi beállításait. Ha nem biztos abban, hogy miként módosíthatja a beállításokat, tanulmányozza az útválasztó használati útmutatóját, vagy lépjen kapcsolatba az útválasztó gyártójával.
   • Network mode/speed (Hálózati mód/sebesség): Módosítsa auto (automatikus) vagy mixed (vegyes) módra a b, g vagy az n mód helyett.
   • SSID és jelszó: Ne használjon speciális, illetve a szabványos ASCII karakterkészletben nem szereplő karaktereket.
   • DHCP: Ügyeljen arra, hogy be legyen kapcsolva. Ha Wi-Fi-kapcsolaton keresztül szeretne az internethez csatlakozni, de problémákat tapasztal, megpróbálhat beállítani egy statikus IP-címet.
   • MAC filter (MAC-szűrő): Ügyeljen arra, hogy ki legyen kapcsolva. A készüléket pedig ne felejtse el engedélyezni.
   • Channel (Csatorna): Próbálkozzon egy másik, lehetőleg a 11-es vagy alacsonyabb számú csatorna használatával.
  • Adja hozzá készülékének MAC-címét a Wi-Fi-router MAC-szűrési táblázatához. Egyes útválasztóknak szükségük van a MAC-címére.
   Ha tudni szeretné, hogy miként szúrhatók be MAC-címek az útválasztó MAC-szűrési táblázatába, tanulmányozza az útválasztó használati útmutatóját, vagy lépjen kapcsolatba az útválasztó gyártójával.

  Készüléke MAC-címének ellenőrzése 

  • Állítsa vissza a gyári adatokat. Időnként ez a legjobb megoldás, ha készüléke nem működik megfelelően, de ügyeljen arra, hogy a művelet törli a készülék belső memóriájában tárolt összes személyes tartalmat. Készítsen biztonsági másolatot a megőrizni kívánt adatokról.

   Adatainak számítógéppel végzett biztonsági mentése 

   Az alkalmazások, a telefonbeállítások és a hívási előzmények biztonsági mentése, illetve szinkronizálása 

   Gyári adatok visszaállítása (Android 10)

   Gyári adatok visszaállítása (Android 9)

   Gyári adatok visszaállítása (Android 8)