Cikk azonosítója : 00242482 / Utoljára módosítva: : 05/03/2020Nyomtatás

A készülék lefagy, vagy az alkalmazások hirtelen leállnak

  Tipp

  A különféle Android-verziókban az alábbi lépések eltérőek lehetnek. Annak kiderítéséhez, hogy készülékén az Android melyik verziója fut, keresse meg a Settings (Beállítások) > About phone (Telefon névjegye) > Android version (Android-verzió) lehetőséget, és koppintson rá. Ha nem találja az About phone (Telefon névjegye) elemet a Settings (Beállítások) alatt, koppintson a System (Rendszer) menüre.

  • A letöltött alkalmazások hatására a készülék váratlan működést mutathat, illetve megváltozhat a teljesítménye. A Safe mode (Csökkentett mód) használatával megállapíthatja, hogy a letöltött alkalmazások okozzák-e a problémát. Csökkentett módban a készülék csak azokkal a szoftverekkel és alkalmazásokkal indul el, amelyek már telepítve voltak a készüléken annak megvásárlásakor.

   A Csökkentett mód bekapcsolása 

  • Ha a készülék teljesítménye Csökkentett módban javul, akkor valószínű, hogy egy vagy több olyan alkalmazás van rossz hatással a készülék teljesítményére, amelyet annak megvásárlása után töltött le. Ha kilép a Csökkentett módból, majd újraindítja a készüléket, eltávolíthatja azokat az alkalmazásokat, amelyek gyaníthatóan a problémát okozzák. Ha a probléma csak mostanában jelentkezett, és nem biztos benne, hogy melyik alkalmazás okozza, először törölje a legutóbb telepített alkalmazást.

   Alkalmazás képernyőn végzett alkalmazás-eltávolítás (Android 10) 

   Alkalmazás képernyőn végzett alkalmazás-eltávolítás (Android 9/Android 8) 

  • Frissítse a készülékét, hogy optimális teljesítményt érjen el, és részese legyen a legutóbbi fejlesztéseknek.
  • Állítsa vissza a gyári adatokat. Időnként ez a legjobb megoldás, ha készüléke nem működik megfelelően, de ügyeljen arra, hogy a művelet törli a készülék belső memóriájában tárolt összes személyes tartalmat. Készítsen biztonsági másolatot a megőrizni kívánt adatokról.

   Adatainak számítógéppel végzett biztonsági mentése 

   Az alkalmazások, a telefonbeállítások és a hívási előzmények biztonsági mentése, illetve szinkronizálása 

   Gyári adatok visszaállítása (Android 10)

   Gyári adatok visszaállítása (Android 9)

   Gyári adatok visszaállítása (Android 8)