Friss és ropogós!
  Az Android 9 Pie bemutatása

  Az Android 9 Pie csak Önről szól. Nyilvánvalóan Ön is a lehető legjobban az igényeire szeretné szabni okostelefonját, hogy megkönnyíthesse a mindennapi életet, és arra összpontosíthasson, ami igazán fontos. Az új Android szoftver a gépi tanulás és az MI-technológia felhasználásával pontosan ezt biztosítja. Megismeri az Ön szokásait, majd az okostelefon beállításait ezekhez igazítva eléri azt, hogy telefonja elintézzen Ön helyett néhány apróságot. Az Android 9 Pie hasznos fejlesztések egész sorával teszi minden eddiginél intuitívabbá eszközét.

  Olvasson tovább, és tudjon meg még többet új, kedvenc Pie rendszeréről!

  Az Ön igényeihez alkalmazkodik

  Az új Android 9 Pie egyik kulcsfontosságú összetevője a gépi tanulás. Vegyük például az alkalmazkodó akkumulátort. Ez a funkció a gépi tanulás segítségével megtanulja felismerni azokat az alkalmazásokat, amelyeket Ön ritkán használ, és gondoskodik arról, hogy háttérműködésükkel ne merítsék le az akkumulátort. Így az Xperia™ STAMINA üzemmódjával együtt minden eddiginél hosszabb akkumulátor-üzemidőt tesz lehetővé!

  A másik gépitanulás-alapú intelligens, új funkció az Adaptive Brightness (Alkalmazkodó fényerő). Az alkalmazkodó fényerő megjegyzi azokat a kézi beállításokat, amelyeket Ön a képernyő fényerejére vonatkozóan különféle fényviszonyok között beállított, és ezeket felhasználva automatikusan beállítja Ön helyett a képernyő fényerejét. Kulcsfontosságú funkciók az Ön igényeire szabva!

  Hab a tortán

  Ráadásul a leggyakrabban használt funkciókkal és beállításokkal kapcsolatban is bevezettünk jó néhány hasznos kis trükköt. A hangerőbillentyű megnyomásával aktiválódik egy médiahangerő-csúszka és egy csengőhanggomb a képernyőn, amelyekkel egyszerűen állítható a hangerő zenehallgatás vagy videonézés közben.

  Képernyőkép készítésekor pedig azonnal kijelölhet részleteket a felugró Szerkesztés menü segítségével, majd megoszthatja a képet az ismerőseivel.

  A másik bevezetett kicsi, de hasznos csavar a képernyő forgatása. Ha nem áll módjában a Settings (Beállítások) menüben módosítani a képernyő tájolását, csak annyi a teendője, hogy elforgatja az eszközt. Ekkor megjelenik egy gomb, amellyel egy szempillantás alatt módosíthatja képernyőjének tájolását. Az ilyen és ehhez hasonló beállítások teszik igazán különlegessé az eszközt és annak kezelését!

  Kedvenc kamerája most még jobb lett!

  Imádni fogja a kamera új, egyszerű, letisztult megjelenését! Körültekintően átterveztük, hogy minden alapvető eszköz a keze ügyében legyen, amikor meg szeretne örökíteni egy pillanatot. Egyszerűen nyissa meg a Kamera alkalmazást, balra vagy jobbra csúsztatva válassza ki a fényképet vagy a videót, és készítsen felvételt! Ennyi az egész!

  Ha használni szeretné az Xperia olyan funkcióit, mint például a Szuper lassított felvétel, a Háttérelmosás (bokeh) vagy a Kézi üzemmód, egyszerűen koppintson a MODE (Főmenü) gombra. A kamera emlékezni fog a legutóbb használt funkcióra, és a gyors és egyszerű hozzáférés érdekében megjelenít egy ikont a képernyőn. Ráadásul ezentúl a fényerő, a felbontás, a kamerabeállítások és a többi gyakran használt funkció is elérhető a képernyőn. Ez az új megjelenés az összes Android 9 Pie operációs rendszerrel működő eszközön azonnal elérhető lesz.

  A lelki nyugalom testre szabása

  A túl sok értesítés elvonhatja a figyelmét az élet igazán fontos szempontjairól. Android 9 Pie rendszerrel azonban az értesítések minden eddiginél egyszerűbben kezelhetők. Ha olyan értesítést kap, amelyre nem igazán van szüksége, hosszan megnyomva beléphet az adott alkalmazás értesítési beállításaiba, és kikapcsolhatja az értesítéseket. A beállítások menüben azt is kiválaszthatja, hogy melyik értesítéseket szeretné megtartani, továbbá eszköze gépi tanulás segítségével kiválasztja Önnek, hogy melyik értesítéseket kapja meg. Ha állandóan félresöpri egy bizonyos alkalmazás értesítéseit, az eszköz azt fogja javasolni, hogy teljesen kapcsolja ki a szóban forgó alkalmazás értesítéseit.

  A másik ínyencség a frissített Ne zavarjanak funkció, amely sokkal egyszerűbb lett – gyakorlatilag csak be- és kikapcsolni kell. Ha hosszan megnyomja a Ne zavarjanak ikont a Gyors beállításokban, könnyedén hozzáférhet a beállítások menühöz, ahol kiválaszthatja, hogy mikor és mit (és mit ne) tiltson le az eszköz.

  Folytatná a beállítást? Semmi akadálya!

  Amikor elkezdi új Xperia eszközének beállítását, előfordulhat, hogy ismeretlen funkciókba botlik, vagy olyan beállításokat kell megadnia, amelyekkel kapcsolatban bizonytalan. Mivel sietni szeretne, átugorja és későbbre hagyja ezt a lépést. Ismerősen hangzik, igaz?! Az új beállításvarázslóval most rendkívül egyszerűen visszatérhet ezekre, és folytathatja a beállítást. Amikor megfelel Önnek az idő, lépjen a Settings (Beállítások) lehetőségre, vagy egyszerűen csúsztassa lefelé az ujját és koppintson az értesítésre a beállítás befejezéséhez. Menet közben is egyszerűen használható!

  Mire képes ez a telefon?

  Valószínűleg már Ön is használta a Google Assistant hangparancsait kedvenc zeneszámainak lejátszására az eszközén, vagy esetleg arra, hogy éttermet vagy kávézót keressen az interneten. A Google Assistant az Xperia készülékéről is mindent tud! Mondja ki az „OK Google” parancsot, és tegye fel a „What can this phone do?” (Mire képes ez a telefon?) kérdést, és máris teljes listát kap az Xperia különleges funkcióinak listájáról. Ha 4K HDR videót szeretne készíteni, mondja ki a „Record 4K HDR movie” (Készíts 4K HDR videót!) parancsot. Megnyílik a kamera alkalmazás, és az összes 4K HDR videobeállítás elérhetővé válik.

  Ez a funkció 2018 szeptemberétől angol, francia, német, japán és spanyol nyelven áll rendelkezésre.

  A szoftverfrissítések elérhetősége az eszköztől, az országtól és/vagy a szolgáltatótól függ. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Android verziójától függetlenül egyes jellemzők és funkciók az Ön eszközétől függően is eltérőek lehetnek.