Az akkumulátor-üzemidő növelése

  Az emberek többsége egész nap magánál tartja és számos különféle célra használja okostelefonját. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy a lehető legtovább kitartson az akkumulátor töltöttsége! Szerencsére van néhány egyszerű művelet, amelyekkel maximalizálható az akkumulátor üzemideje.

  Mindig van valami, amit tehet ennek érdekében

  Például letilthatja az energiaigényes helymegosztó szolgáltatásokat, csökkentheti a képernyő fényerejét, vagy a repülőgép üzemmód bekapcsolásával, illetve a Bluetooth® kikapcsolásával korlátozhatja eszköze kapcsolatait. Mindezekkel némileg meghosszabbíthatja a használati időt. Mi a helyzet azonban akkor, ha az életmódja, a napi rutinja vagy a hobbija korlátozza, hogy milyen gyakran tudja újratölteni az akkumulátort?

  Ilyenkor sem kell aggódnia! Xperia eszköze egy sor kiváló energiatakarékossági funkciót kínál. A lehetőségek az eszköztől és a rajta futó Android verziótól függnek, de mindegyik meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét – mindössze azt kell eldöntenie, hogy melyik funkció felel meg legjobban az Ön igényeinek, és aktiválnia kell a kiválasztott opciót. Sőt, néhány funkció esetében még ennyi teendője sincs; amikor szükséges, egyszerűen elindulnak és futnak a háttérben.

  Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy az energiatakarékos üzemmódok általában korlátozzák az olyan háttértevékenységeket, mint az e-mail-szinkronizálás, az értesítések és a helymegosztó szolgáltatások, ugyanakkor egyáltalán nem befolyásolják a telefonhívásokat és az üzenetkezelést.

  Tehát mikor van szüksége erre az energiatöbbletre?

  Munkavégzés vagy szórakozás közben?

  Ha munka közben órákig szeretné használni az eszközét, vagy olyan hétköznapi tevékenységekhez lenne szüksége rá, mint például hírolvasás, fényképezés vagy videokészítés, és tudja, hogy nem lesz lehetősége úgy feltölteni, ahogyan általában szokta, a STAMINA üzemmód az ideális választás. A STAMINA üzemmód csökkenti az akkumulátorenergia-fogyasztást, és jelentősen megnöveli a teljes készenléti időt. A STAMINA üzemmódot manuálisan is bekapcsolhatja, ha energiát szeretne megtakarítani, vagy akár be is állíthatja, hogy az Ön által kívánt akkumulátortöltöttségi szintnél automatikusan aktiválódjon.

  Eszközétől és Android™ verziójától függően vagy a STAMINA üzemmód, vagy egy hasonló, Battery saver (Akkumulátorkímélő) üzemmód áll rendelkezésére.

  Kellemes időtöltés a szabadban

  Az Ultra STAMINA üzemmód olyan helyzetekben ideális, amikor hosszú ideig kell használnia az eszközét töltési lehetőség nélkül, például kirándulás, kempingezés vagy strandolás közben. Az Ultra STAMINA üzemmód bekapcsolásával utolsó lehetőségként meg lehet takarítani némi plusz készenléti időt, amikor majdnem teljesen lemerült az akkumulátor, és nincs a közelben töltő. Az Ultra STAMINA üzemmód aktiválásakor az eszköz letiltja a háttértevékenységek többségét, például a szinkronizálásokat és a helymegosztó szolgáltatásokat, a kezdőképernyőn pedig az Ultra STAMINA üzemmód kezdőképernyőjére látható, amelyen csupán a fő alkalmazások korlátozott választéka érhető el, hogy ezáltal is minél több akkumulátorenergiát takarítson meg.

  Miért aggódna?

  Felesleges! A Doze (Mélyalvó) üzemmód és az App Standby (Alkalmazás-készenlét) olyan beépített funkciók, amelyekkel akkumulátorenergiát takaríthat meg, amikor nem használja aktívan eszközét vagy bizonyos alkalmazásokat. A Doze (Mélyalvó) üzemmód automatikusan bekapcsol, amikor az eszközt egy ideje nem használja, és nincs töltőhöz csatlakoztatva. Ezalatt az App Standby (Alkalmazás-készenlét) azonosítja azokat az alkalmazásokat, amelyeket hosszú ideje nem használt, és alvó állapothoz hasonló módba állítja azokat. A Doze (Mélyalvó) üzemmód és az App Standby (Alkalmazás-készenlét) bekapcsolásához semmit sem kell tennie – ezek mindig szolgálatra készek.

  Működés minden nap, a nap 24 órájában

  A Battery optimisation (Akkumulátor-optimalizálás) funkció a STAMINA üzemmód, az akkumulátorkímélő, a Doze (Mélyalvó) üzemmód és az App Standby (Alkalmazás-készenlét) felhasználói felügyeletét biztosítja. E funkció segítségével úgy akadályozhatja meg az alkalmazások hibernálását, hogy hozzáadja őket a Battery optimisation (Akkumulátor-optimalizálás) kivétellistájához. Egyszerűen jelölje be a kívánt alkalmazás mellett látható jelölőnégyzetet a Battery optimisation (Akkumulátor-optimalizálás) menüben, és az alkalmazás továbbra is meg fogja kapni az üzeneteket és rendelkezni fog hálózati hozzáféréssel.

  A töltés nem jelent gondot

  Ne feledje, hogy az akkumulátor károsodhat, ha a 100%-os töltöttség elérése után sokáig a töltőn hagyja az eszközét. Ennek megelőzésére, valamint az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében számos Xperia eszköz rendelkezik egy beépített akkumulátorkezelő funkcióval. Ez a funkció automatikusan érzékeli az általános töltési szokásokat, és úgy szabályozza a töltési sebességet, hogy az akkumulátor közvetlenül a töltő leválasztása előtt érje el a 100%-ot. Ha az Akkumulátorkezelő nem észlel rendszeres töltési szokásokat, egyáltalán nem kapcsol be.

  Xperia – első az újdonságok terén

  Már akár néhány perces töltéssel is több óráig használhatja készülékét. A Qnovo adaptív töltés szintén egyike az akkumulátor-üzemidő növelésére szolgáló technológiai újdonságoknak. Az akkumulátor állapotának mérésével csökkenti a töltési terhelést, és ezen adatok felhasználásával szabályozza a töltőáramot. Az Xperia X sorozata használja a világon elsőként ezt a technológiát.

  Ha még mindig nem tudja biztosan, melyik akkumulátorfunkció vagy -funkciók felelnek meg legjobban az igényeinek és szokásainak, egyszerűen próbálja ki mindegyiket egymás után. Tényleg ilyen egyszerű – meg fog lepődni, milyen sok akkumulátorenergiát lehet megtakarítani!

  Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a cikk nem egy meghatározott termékre vonatkozik. Ezért a bemutatott tulajdonságok és funkciók az adott eszköztől és/vagy szoftverváltozattól függően eltérhetnek.