Megérkezett!
  Az Android Oreo bemutatása

  Az Android 8.0 Oreo fantasztikus, új funkciókat és újításokat vezet be, amelyek eszközének még gyorsabb és zökkenőmentesebb működését teszik lehetővé, és minden eddiginél nagyobb akkumulátor-takarékosságot garantálnak. Az általános biztonság fokozásáról a Google Play Protect™ szolgáltatás gondoskodik, amely rendszeresen ellenőrzi eszközét és alkalmazásait a biztonsági kockázatok szempontjából, és ha bármit észlel, értesítést küld Önnek. A Sony különleges ínyencségként a Bluetooth® nagy felbontású hang LDAC™ dekóderét is elérhetővé tette az összes Android operációs rendszerrel rendelkező eszköz számára.

  Olvasson tovább, és ismerje meg részletesebben az új, izgalmas lehetőségeket rejtő Android Oreo rendszert!

  Hasznos értesítések

  Az Android Oreo szoftver számos új értesítési funkciót kínál. Néhány alkalmazás mellett például egy kisméretű színes címke vagy pont látható. Ez egy új, szám nélküli címketípus, amely az olvasatlan értesítéseket jelzi. A korábbiakhoz hasonlóan egyszerűen le kell csúsztatnia az ujját a képernyő felső széléről, hogy megtalálhassa és elolvashassa az újdonságokat. Szundi módba is átkapcsolhatja az értesítést úgy, hogy finoman jobbra vagy balra csúsztatja az ujját, és az időzítő ikonra koppintva kiválasztja a későbbi ismételt megjelenítést.

  Nagyszerű fejlesztés az is, hogy az értesítéseket ezentúl az alkalmazástól függően előre meghatározott kategóriákba sorolja a rendszer. Ez azt jelenti, hogy Ön kiválaszthatja, milyen típusú értesítéseket szeretne (vagy nem szeretne) megkapni egy bizonyos alkalmazáshoz. Például ha autóval jár dolgozni, valószínűleg meg szeretné kapni a Google Maps™ forgalmi adatait, de mivel nem buszozik és vonatozik, nem kíváncsi ugyanennek az alkalmazásnak az átszállásokra vonatkozó értesítéseire. Ha később meggondolja magát, bármikor be- és kikapcsolhatja a különböző kategóriákat a szóban forgó alkalmazás beállításaiban.

  Gyorsbillentyűk a műveletek leegyszerűsítéséhez

  Ha eszközét Android Oreo rendszerrel korszerűsíti, az Xperia kezdőképernyő alkalmazást is megkapja, amelyen az alkalmazás ikonjának hosszú megnyomásával nem csupán az alkalmazás letiltása és eltávolítása végezhető el, hanem egy gyorsbillentyűket tartalmazó menü is előhívható. Ha például hosszan megnyomja a Naptár alkalmazás ikonját, lehetősége nyílik egy új esemény vagy új emlékeztető beállítására. Egy kis ikonra koppintva az alkalmazásadatokat is megnyithatja, ahol beállíthatja vagy módosíthatja az értesítéseket és engedélyeket, valamint letilthatja vagy eltávolíthatja az alkalmazást.

  E-mail-cím, telefonszám vagy cím?

  Ha kijelöl egy szöveget vagy számot, az Android Oreo rögtön azonosítja, hogy a kijelölés cím, telefonszám, név vagy esetleg hely-e. A megnyíló menüben a Google Maps, a Telefon vagy akár az e-mail-kliens alkalmazást is kiválaszthatja attól függően, hogy milyen jellegű szöveget, illetve számot jelölt ki.

  A Kép a képben üzemmóddal nem kell leállítania a videókat

  Tételezzük fel, hogy éppen egy Google Duo™ videohívást folytat, és hirtelen jegyzetet szeretne készíteni a Google Keep™ alkalmazásban, vagy hozzá szeretne adni egy eseményt a naptárban. Semmi akadálya! A Google Duo és más támogatott alkalmazások esetében a Kép a képben üzemmód segítségével egy lekicsinyített ablakban folytathatja, amit elkezdett, és ezt a kis ablakot bárhová áthelyezheti a képernyőn, miközben más feladatokat végez az eszközén. Ha kíváncsi arra, hogy mely alkalmazások támogatják ezt a funkciót, lépjen a Settings (Beállítások) lehetőségre, és a nagyítóval keresse meg a Kép a képben üzemmódot.

  És jöhet a mosolygás!

  Beszéljünk pár szót a videókról. Xperia™ felhasználóként bizonyára szereti a kameráját, és mostantól garantáltan még jobban meg fogja szeretni. A kézi üzemmód fantasztikus kreatív vezérlést tesz lehetővé azáltal, hogy a felhasználó manuálisan módosíthatja az automatikus élességállítást, a zársebességet, a fényérzékenységet, az expozíciós értéket és a fehéregyensúlyt. Ez rendkívül hasznos lehet kevés fény esetén, illetve hátulról megvilágított helyzetekben. Na jó, de miután eljátszadoztunk ezekkel az értékekkel, hogyan állítsuk vissza az eredetieket? Egyszerű. Csak koppintson a Visszaállítás lehetőségre, és máris ismét az előre beállított értékek használhatók.

  Megjegyzés! A kamera alkalmazás nem az Android operációs rendszer része, de néhány kiválasztott, Android Oreo rendszert futtató Xperia™ eszköz számára frissítjük.

  Vigyázz, kész, rajt!

  Hamar észre fogja venni, hogy a Beállítások menü teljesen megújult. A különböző típusú beállításokat strukturáltabb módon rendeztük el, és számos új részt is kialakítottunk. Nem kell aggódni, gyorsan ki fogja ismerni magát közöttük! Ha azonban mégsem talál egy bizonyos beállítást, ne feledje, hogy a Settings (Beállítások) menü felső részén látható nagyítóra koppintva könnyen megkeresheti.

  Jó szórakozást kívánunk Xperia™ készülékéhez, és közben ne feledkezzen meg új Android 8.0 szoftverének további felfedezéséről sem!

  A szoftverfrissítések elérhetősége az eszköztől, az országtól és/vagy a szolgáltatótól függ. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Android verziójától függetlenül egyes jellemzők és funkciók az Ön eszközétől függően is eltérőek lehetnek.