A fejlődés tovább folytatódik!
  Bemutatjuk az Android™ 11-es Xperiát

  Minden évben izgatottan várjuk az Android szoftver fejlődését, és ez idén sincs másképp.

  Az Android 10 egy nagyszerű szoftver, de az Android 11 most még lenyűgözőbb!

  A beépített képernyőfelvevő egyike a legújabb funkcióknak. Mostantól időzíthető a sötét téma. A biztonságot az elvárásoknak megfelelően továbbfejlesztettük, továbbá beállítható a chat értesítések fontossága, így könnyebben észrevehetőek.

  Kifejezetten Xperia készülékekhez készített alkalmazásunk, a Game Enhancer, szintén megújul az Android 11-gyel.

  Bemutatjuk a legújabb Android 11-es funkciókat és az új, Xperia készülékekhez készített Game Enhancer játékélményt!

  A játék nem áll meg!

  2019-ben mutattuk be a Game Enhancer alkalmazást, melyet azért készítettünk, hogy a lehető legjobb játékélményt tudjuk nyújtani. Most pedig egy frissítést adunk ki az Android 11-gyel együtt.

  Ezzel a frissítéssel a Game Enhancer mostantól minden játékikont egyetlen helyre gyűjt össze, a Game Enhancer alkalmazás képernyőjére. Minden egy helyen. Így könnyedén kezelheti játékait anélkül, hogy egy külön mappát kellene nekik létrehoznia. Mindössze a Game Enhancer ikonját kell megérintenie a kezdőképernyőn, és minden játék ott fogja várni.

  Nem kell többé keresgélnie kedvenc játékát, egyből kezdődhet a játék!

  Időzített sötét téma

  A sötét téma bevezetését az Android 10-zel nagyon várta már mindenki. Azonban akkor még manuálisan kellett ki- és bekapcsolni a háttérszín módosításához. Az Android 11-gyel könnyedén időzítheti a sötét téma be-, illetve kikapcsolását. A Beállítások alkalmazás Kijelző menüpontjában állítson be egy olyan ütemtervet, ami a leginkább illik életmódjához.

  Beállíthatja azt is, hogy a sötét téma automatikusan bekapcsoljon a sötétedés és napfelkelte közötti időszakban. Még a helyzetét sem kell megadnia. Ha engedélyezi a készüléknek, hogy hozzáférjen a helyzetéhez, automatikusan beállítja Önnek a megfelelő ütemtervet.

  Könnyedén rögzítheti képernyőjét

  A várva várt képernyőfelvevő végre megérkezett! Az Android 11-nél ez már eleve telepítve lesz. A készülék képernyőjének rögzítéséhez nyissa meg a Gyors beállítások menüt, és érintse meg a Képernyőfelvevő ikont.

  Xperia készüléke mikrofonjával egy időben rögzítheti a hangját is. Így például könnyedén készíthet videókat narrálással útmutatóként, melyet aztán megoszthat kedvenc közösségi média felületén.

  Adatai megóvása engedélyekkel

  Manapság ebben a digitális világban minden kényelmesebb, ugyanakkor sokkal összetettebb is. Személyes adatai olyan veszélyeknek lehetnek kitéve, amelyekről talán nem is tud. Éppen ezért az Android folyamatosan fejleszti biztonsági funkcióit az Ön adatai védelme érdekében. Az Android 11-gyel mostantól adhat egyszeri engedélyeket olyan alkalmazásoknak, amelyek mikrofonjához, kamerájához vagy helyadataihoz kérnek hozzáférést.

  Új funkció továbbá az engedélyek automatikus visszaállítása is. Ha egy ideje már nem használ egy alkalmazást, nem biztos, hogy szeretné, hogy az továbbra is hozzáférjen adataihoz. Ezért az Android a nem használt alkalmazásoknál visszavonja az engedélyeket, Ön pedig azoknak az engedélyt bármikor ismét megadhatja.

  Tegyen rendet értesítései között

  Volt már, hogy lemaradt egy szerettétől érkezett, fontos üzenetről egy közösségi média felületen vagy egy chat alkalmazásban? Nem veszi észre a tengernyi értesítés között? Mostantól az Android 11-ben az értesítések sávon külön a Beszélgetéseknek elkülönített helyen találja majd üzenetküldő alkalmazásai értesítéseit.

  Az Android felismeri a különböző üzenetküldő alkalmazásokból érkező üzeneteket, és mindegyiket az értesítési sávon lévő Beszélgetések részbe helyezi. Menet közben beállíthatja a fontos beszélgetések prioritását az adott beszélgetés értesítésének nyomva tartásával.

  Hálás frissítés lesz, mert mindannyian sok értesítést kapunk számtalan alkalmazástól, így nem nehéz az igazán fontosakról lemaradni.

  Egyszerű megosztás

  Például egy baráttal van épp, és meg szeretne osztani egy jól sikerült fotót. Az új Nearby Share funkcióval ez megoldható.

  A Nearby Share funkció lehetővé teszi, hogy fotókat, filmeket, dokumentumokat vagy linkeket osszon meg a közelben lévő Android eszközökkel.

  Tartalom küldéséhez válassza ki a küldendő fájlt, majd válassza a Nearby Share lehetőséget az alkalmazás Megosztás ikonjánál. Tartalom fogadásához húzza le a Gyors beállítások menüt, majd érintse meg a Nearby Share ikont. Ha értesítés jelenik meg a kijelzőn, érintse meg az Elfogadás lehetőséget.

  Nincs szükség másik alkalmazás megnyitására. Rendkívül egyszerű mód arra, ha meg szeretne osztani valamit a közelben lévőkkel.

  Vegye figyelembe, hogy ez a cikk nem termékspecifikus. Az ismertetett szolgáltatások és funkciók a készülék és/vagy a szoftver verziójától függően eltérhetnek.

  Az Android és a Google Play a Google LLC. védjegye.