Még jobbá vált!
  Az Android™ 12 bemutatása

  Az Android épp most mutatta be éves frissítését egy új, Android 12 nevű verzió keretein belül. Az ilyen újítások mellett sosem lehet elmenni szó nélkül! Imádni fogja az új Android 12 funkcióit és fejlesztéseit!

  Az Android 12 segítségével mostantól gördülő képernyőképeket is készíthet. Az megújult egykezes módnak köszönhetően egy kézzel is használhatja Xperia készülékét. A képernyő fényerejét szabályozó funkció kíméli a szemeit a sötét környezetekben. A Közeli megosztás funkció használata lehetővé teszi az egyszerű Wi-Fi-megosztást. Mit kínál még?

  Az Android 12 minden eddiginél nagyobb mértékben védi adatait az olyan új funkciókkal, mint a Mikrofon-/Kamera-visszajelző és a Hozzávetőleges tartózkodási hely.

  A következőkben bemutatjuk az Android 12 néhány új, lenyűgöző funkcióját. Tartson egy rövid szünetet, és tekintse meg az alábbi cikkeket!

  Rögzítsen még többet a képernyőjéből

  Az Android 12 egyik legnagyszerűbb fejlesztése vitathatatlanul a Gördülő képernyőkép funkció. Mindannyian régóta vártunk már erre! Ennek használatával Xperia készülékével képernyőképeket készíthet a görgethető oldalakról. Amikor egy képernyőkép készítése után a képernyőn megjelenik a „Továbbiak rögzítése” felirat, lehetősége nyílik annyi tartalmat rögzíteni az oldalról egyetlen képen, amennyit csak szeretne.

  Próbált már több képernyőképet készíteni egy görgethető oldalról? Vagy egy oldal különböző részeiről, szakaszról szakaszra haladva? Az Android 12-vel többé nem lesz szükség erre a megoldásra!

  Egykezes működtetés

  Képzelje el, hogy az egyik kezében egy csésze kávét tart, a másikkal pedig szeretné használni Xperia készülékét. Nos, az Android 12 egykezes módjával ezt könnyedén megteheti!

  Ebben a módban az Android 12 a teljes képernyőt lefelé csúsztatja, így mindent elérhet a hüvelykujjával anélkül, hogy nyújtózkodnia kellene. Egyszerűen használhatja Xperia készülékét mindössze egy kézzel, így nem kell várnia a kávé elfogyasztásáig az egyes műveletekkel.

  Ennek a módnak köszönhetően Xperia készüléke még jobban használható lesz a mindennapi tevékenységek során!

  A fényerő csökkentése a szemei védelme érdekében

  Bizonyos mindennapi helyzetekben még akkor is túl világosnak találhatja Xperia készüléke kijelzőjét, ha az a legalacsonyabb fényerő-beállításra van állítva. Az Android 12 rendelkezik egy Extra sötétítés funkcióval, mely lehetővé teszi, hogy a készülék által lehetővé tett legalacsonyabb fényerő-beállításnál is alacsonyabbra is állítsa a fényerő szintjét.

  Ha például már ágyban van, és szeretne csevegni a barátjával az Xperia készülékén anélkül, hogy fel kellene kapcsolnia a lámpát, akkor ez a funkció tökéletes az Ön számára!

  Hozzáadhatja a funkció gyorsgombját a képernyőhöz, vagy létrehozhat egy ikont az Extra sötétítés funkció számára a Gyorsbeállítások menüben.

  Mi fér hozzá a mikrofonjához és a kamerájához?

  Gondolkozott már valaha azon, hogy milyen típusú alkalmazások férnek hozzá Xperia készüléke mikrofonjához vagy kamerájához? Vagy azon, hogy vajon ellopják-e a személyes információit? Sajnos a digitális korban bármi előfordulhat. Mindazonáltal szeretnénk elkerülni az ilyen dolgokat, nem igaz?

  Az Android 12 éppen ezért bemutat egy új, Mikrofon-/Kamera-visszajelző nevű funkciót, mely segít az adatai védelmében. Ez a funkció megjelenít egy mikrofon- vagy kameraikont a képernyő jobb felső sarkában, amikor egy alkalmazás hozzáfér a mikrofonjához vagy a kamerájához. Az értesítési sávon mindig ellenőrizheti, hogy láthatóak-e ezek a visszajelzők. Ha egy adott alkalmazás olyan hozzáférési jogosultságokkal rendelkezik, amelyekkel Ön nem ért egyet, bármikor visszavonhatja a hozzáférést.

  Ennek az új funkciónak köszönhetően a személyes információi minden eddiginél nagyobb biztonságban vannak!

  Hozzávetőleges tartózkodási hely

  Nyilván nem szeretné elárulni egy idegennek az aktuális tartózkodási helyét. Mi a helyzet azonban olyankor, amikor megnyit egy alkalmazást, és az jogosultságot kér a tartózkodásihely-információihoz való hozzáféréshez? Hányszor érezte már kellemetlenül magát, amikor egy alkalmazás ilyesmit kért?

  Nos, az adatai még nagyobb fokú védelme érdekében az Android 12-vel bevezetésre kerül a Hozzávetőleges tartózkodási hely funkció. Ez lehetővé teszi, hogy eldöntse, hogy a pontos vagy a hozzávetőleges tartózkodási helyét adja-e meg a tartózkodásihely-információkat kérő alkalmazás számára.

  Így mostantól akkor sem kell aggodalmaskodnia, ha olyan alkalmazásokat használ, melyek hozzáférést kérnek a tartózkodási helyéhez!

  A Wi-Fi megosztása a Közeli megosztás funkcióval

  Folyamatosan azon dolgozunk, hogy minél több funkciólehetőséget biztosítsunk Xperia készüléke számára. Ez a Wi-Fi-hálózat megosztására is igaz.

  Az Android 10-zel lehetővé vált a Wi-Fi-hálózat QR-kód használatával történő megosztása, az Android 12-vel pedig lehetőség nyílik a Wi-Fi-hálózat Közeli megosztás funkcióval való megosztására.

  Tegyük fel, hogy az Xperia készüléke elkezdi keresni a barátja készülékét. Amint a barátja elfogadja az információk megosztására vonatkozó kérelmet, nincs is további tennivalójuk!

  Nincs szükség megjegyezhetetlenül hosszú jelszavak bepötyögésére! Egyszerű, nem igaz?

  Vegye figyelembe, hogy ez a cikk nem termékspecifikus. Az ismertetett szolgáltatások és funkciók a készülék és/vagy a szoftver verziójától függően eltérhetnek.

  Az Android és a Google Play a Google LLC. védjegye.