Az akkumulátor-üzemidő növelése

  Az emberek többsége egész nap magánál tartja és számos különféle célra használja okostelefonját. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy a lehető legtovább kitartson az akkumulátor töltöttsége! Szerencsére van néhány egyszerű művelet, amelyekkel maximalizálható az akkumulátor üzemideje.

  Mindig van valami, amit tehet ennek érdekében

  Például letilthatja az energiaigényes helymegosztó szolgáltatásokat, csökkentheti a képernyő fényerejét, vagy a repülőgép üzemmód bekapcsolásával, illetve a Bluetooth® kikapcsolásával korlátozhatja eszköze kapcsolatait. Mindezekkel némileg meghosszabbíthatja a használati időt. Mi a helyzet azonban akkor, ha az életmódja, a napi rutinja vagy a hobbija korlátozza, hogy milyen gyakran tudja újratölteni az akkumulátort?

  Ilyenkor sem kell aggódnia! Xperia eszköze egy sor kiváló energiatakarékossági funkciót kínál. A lehetőségek az eszköztől és a rajta futó Android verziótól függnek, de mindegyik meghosszabbítja az akkumulátor üzemidejét – mindössze azt kell eldöntenie, hogy melyik funkció felel meg legjobban az Ön igényeinek, és aktiválnia kell a kiválasztott opciót. Sőt, néhány funkció esetében még ennyi teendője sincs; amikor szükséges, egyszerűen elindulnak és futnak a háttérben.

  Arról sem szabad azonban megfeledkezni, hogy az energiatakarékos üzemmódok általában korlátozzák az olyan háttértevékenységeket, mint az e-mail-szinkronizálás, az értesítések és a helymegosztó szolgáltatások, ugyanakkor egyáltalán nem befolyásolják a telefonhívásokat és az üzenetkezelést.

  Tehát mikor van szüksége erre az energiatöbbletre?

  Munkavégzés vagy szórakozás közben?

  Ha munka közben órákig szeretné használni az eszközét, vagy olyan hétköznapi tevékenységekhez lenne szüksége rá, mint például hírolvasás, fényképezés vagy videokészítés, és tudja, hogy nem lesz lehetősége úgy feltölteni, ahogyan általában szokta, a STAMINA üzemmód az ideális választás. A STAMINA üzemmód csökkenti az akkumulátorenergia-fogyasztást, és jelentősen megnöveli a teljes készenléti időt. A STAMINA üzemmódot manuálisan is bekapcsolhatja, ha energiát szeretne megtakarítani, vagy akár be is állíthatja, hogy az Ön által kívánt akkumulátortöltöttségi szintnél automatikusan aktiválódjon.

  Miért aggódna?

  Felesleges! Az alkalmazkodó akkumulátor egy olyan beépített funkció, amely mesterséges intelligencia (MI) segítségével figyeli azokat az alkalmazásokat, amelyeket Ön ritkán használ. Idővel megtanulja és automatikusan korlátozza ezeknek a nem használt alkalmazásoknak a háttértevékenységeit, ezáltal megakadályozva az akkumulátor lemerülését. Ráadásul ez a funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, így Önnek már nem kell bajlódnia semmilyen beállítással. Egyszerűen hagyja, hogy a mesterséges intelligencia végezze a dolgát!

  A töltés nem jelent gondot

  Ne feledje, hogy az akkumulátor károsodhat, ha a 100%-os töltöttség elérése után sokáig a töltőn hagyja az eszközét. Ennek megelőzésére, valamint az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása érdekében számos Xperia eszköz rendelkezik egy beépített akkumulátorkezelő funkcióval. Ez a funkció automatikusan érzékeli az általános töltési szokásokat, és úgy szabályozza a töltési sebességet, hogy az akkumulátor közvetlenül a töltő leválasztása előtt érje el a 100%-ot.

  Gyors töltés

  Ha Xperia eszköze támogatja az USB Power Delivery szabványt, meg fog lepődni, milyen gyorsan képes feltöltődni. Az USB Power Delivery gyorsabben képes tölteni eszközét, mint a korábbi gyorstöltőszabványok, ezért kompatibilis töltő és kábel használata esetén néhány perces töltéssel akár órákig is használhatja készülékét. Amikor siet, ez a plusz sebesség életmentő lehet!

  Ha még mindig nem tudja biztosan, melyik akkumulátorfunkció vagy -funkciók felelnek meg legjobban az igényeinek és szokásainak, egyszerűen próbálja ki mindegyiket egymás után. Tényleg ilyen egyszerű – meg fog lepődni, milyen sok akkumulátorenergiát lehet megtakarítani!

  Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a cikk nem egy meghatározott termékre vonatkozik. Ezért a bemutatott tulajdonságok és funkciók az adott eszköztől és/vagy szoftverváltozattól függően eltérhetnek.