Cikk azonosítója : S700024192 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018Nyomtatás

A billentyűzettel kapcsolatos problémák megoldása

  Ez a cikk az alábbi problémák megoldását teszi lehetővé:
  • a megfelelő billentyűzetkiosztás meghatározása és beállítása Windows Vistában
  • egyes billentyűk nem működnek
  • egyes billentyűk leválnak a billentyűzetről
  nehézségi besorolás Nehézségi besorolás:
  Könnyű
  szükséges idő Szükséges idő:
  15 perces tevékenység

  A megfelelő billentyűzetkiosztás meghatározása és beállítása

  Miközben a billentyűzetre általában egy adott országspecifikus billentyűzetkiosztást nyomtatnak rá, ez a rányomtatás az egyetlen különbség a különböző országspecifikus billentyűzetkiosztások között. Az operációs rendszer billentyűzetbeállításától függően a billentyűk megnyomásával eltérő karaktereket kapunk.

  E beállítások megváltoztatásához a következő módon járjon el:

  1. Kattintson a Start gombra, majd válassza ki a Vezérlőpultot.
  2. Kattintson a balra fent lévő Klasszikus nézetre.
  3. Kattintson a Területi és nyelvi beállításokra (lásd 1. ábra).

   ><br> <figure>1. ábra - Vezérlőpult - Területi és nyelvi beállítások</figure><br> <br> </li> <li>Kattintson a <strong>Billentyűzet és nyelvek</strong> fülre.</li> <li>Kattintson a <strong>Billentyűzet módosítása...</strong> gombra (lásd 2. ábra).<br> <br> <img src=
  4. Egy billentyűzetkiosztás Hozzáadásához kattintson a Hozzáadás gombra, válassza ki a kívánt kiosztást, majd kattintson az OKgombra.
   (lásd 4. ábra).

   ><br> <figure>4. ábra - Beviteli nyelv hozzáadása</figure><br> <br> </li> <li>Nemkívánatos kiosztás eltávolításához válassza ki, majd kattintson az <strong>Eltávolítás</strong> gombra.</li> </ol> <br> </li> <li>A beállítások rögzítéséhez kattintson az <strong>OK</strong> gombra, és zárja be az ablakot.</li> </ol> <br> <h2>Egyes billentyűk nem működnek</h2> <ol> <li>Kattintson a <strong>Start</strong> gombra.</li> <li>Kattintson az <strong>Összes program</strong>elemre.</li> <li>Kattintson a <strong>Tartozékokra</strong>.</li> <li>Kattintson a <strong>Jegyzetfüzetre</strong>.</li> <li>Ellenőrizze billentyűzetének billentyűit ebben az ablakban</li> <ol style=
  5. Ha egy billentyű váratlan eredményt ad:
   • Ellenőrizze, hogy a Caps Lock ki van-e kapcsolva, úgy, hogy megnyomja a Caps Lock billentyűt, és megnézi az állapotjelző LED-et.
   • A Num Lock gomb megnyomásával és az állapotjelző LED figyelésével ellenőrizze, hogy Num Lock ki van-e kapcsolva (ha számokat kap betűk helyett a billentyűzet jobb oldalán), vagy be van-e kapcsolva (ha nem számokat kap a számbillentyűzeten).
   • Ellenőrizze a billentyűzetkiosztást a fent ismertetett módon.
  1. Ha egy billentyű megnyomása nem jár eredménnyel, miközben eredményt vár:
   • Nézze meg, hogy a billentyűzet nem speciális gomb-e, mint például a Némítás, Hangerő vagy Zoom
 • Ha a problémát a fenti módon nem lehet megoldani, akkor a valószínű ok, hogy kiömlött folyadék megrongálta a billentyűzet egy részét. Folyadékkiömlésre a garancia nem terjed ki, és csak díjköteles javítással vagy kerülő úton, USB-billentyűzet használatával oldható meg.

 • Egyes billentyűk leválnak a billentyűzetről

  Ha a billentyűzetről egy vagy több gomb leválik, akkor az jellemzően fizikai sérülés, amelyre a garancia nem terjed ki.