Cikk azonosítója : S700024190 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018Nyomtatás

A VAIO Recovery Center problémáinak megoldása

  nehézségi besorolás Nehézségi besorolás:
  Könnyű
  szükséges idő Szükséges idő:
  10 perces tevékenység


  Megjegyzés: A számítógép helyreállítási módjának részleteivel kapcsolatban olvassa el az útmutató a „VAIO rendszer hibaelhárítása és helyreállítása” című fejezetét, vagy a VAIO Vevőtámogatás weboldalon lévő online dokumentációt.


  A rendszer-helyreállítás nem végezhető el

  „Ez a helyreállító lemez nem használható ehhez a számítógéphez”, vagy „Ez a program nem használható ezen a számítógépen” hibaüzenetet kap

  1. Próbálja elvégezni a rendszer-helyreállítást a helyreállító lemezekről és a gyárilag előbeállított merevlemez-helyreállító partícióból is ( Windows 7, Vista, XP, Windows 8). Ha ez a hiba a beépített helyreállítási opcióval történik, folytassa a lenti 4. lépéssel.
  2. Ha a helyreállításra nincs lehetőség (pl. ha törölte a merevlemez-helyreállítási partíciót), menjen a lenti 4. lépésre.
  3. Ellenőrizze, hogy a modelljéhez a megfelelő helyreállító lemezeket használja. Ha nincsenek meg a megfelelő helyreállító lemezek a gépéhez, de a merevlemezes helyreállító partíció még működik, végezze el az F10-es helyreállítást, és hozzon létre új helyreállító lemezeket.
  4. Ha az összes fenti lépést kipróbálta, de sem a helyreállító lemezekről, sem az gyárilag előbeállított merevlemez-helyreállítási partícióról nem tudja elvégezni a helyreállítást, akkor hívja fel a VAIO Vevőtámogatást.

  "305" (pl.: "305:69"), "323" (pl.: "323:52") vagy "403" hibaüzenetet kap.

  1. Futtassa a rendszer-helyreállítást a helyreállító lemezekről és a gyárilag előbeállított merevlemez-helyreállító partícióról is, amennyiben ez lehetséges.
  2. Próbálja meg a VAIO Recovery Center varázslónak mind a „C helyreállítási”, mind a „Teljes helyreállítási” opcióját.
  3. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor futtassa a VAIO Recovery Center varázslón belül elérhető „VAIO Hardver diagnosztikai” opciót, és végezze el a merevlemeztesztet, hogy ellenőrizze, nem hibás-e a merevlemeze.
  4. Ha a merevlemezteszt hibát mutat ki, hívja fel a VAIO Vevőtámogatást.
  5. Ha a merevlemeztesztet lefuttatta, de továbbra sem tudja elvégezni a rendszer-helyreállítást, forduljon a VAIO Vevőtámogatáshoz.

  Nem tudja helyreállítani a számítógépet, mert törölte az eredeti merevlemez-helyreállítási partíciót (pl. egy előre nem telepített operációs rendszer telepítése során) anélkül, hogy előbb létrehozta volna a helyreállító lemezeit).

  Ha helyreállító lemezeket akar vásárolni a számítógépéhez, akkor forduljon a VAIO Vevőtámogatáshoz.

  Hibaüzenetet kap, ha a VAIO-hoz tartozó programokat vagy meghajtókat újra próbálja telepíteni.

  A következő hibaüzenetet kapja: „Ez a program ezen a számítógépen nem használható”

  1. Ha ez a hiba az alatt történik, amikor a merevlemez-helyreállítási partíciójából próbálja újratelepíteni a VAIO programokat és meghajtókat (vagyis, amikor nem helyreállító lemezeket használ), akkor menjen a 3. lépésre.
  2. Ha ez a hiba akkor történik, ha helyreállító lemezt használ, ellenőrizze, hogy a megfelelő helyreállító lemezt használja a VAIO modelljéhez.
  3. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon a VAIO Vevőtámogatáshoz.

  A VAIO Recovery Centerben az 505 (pl.: 505:26) hibaüzenetet kapja

  1. Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha olyan programot próbál telepíteni, amely még megvan a számítógépében. E probléma megoldásához előbb próbálja eltávolítani a szóban forgó programot a Vista Vezérlőpult Programok és funkciók segítségével, majd kísérelje meg az újratelepítést.
  2. Amennyiben a probléma továbbra is fennáll, készítsen biztonsági mentést a személyes adataiból, és próbáljon rendszer-helyreállítást végezni, amelynek során újra fogja telepíteni az eredetileg előre telepített programokat.

  „A folytatáshoz rendszergazdaként kell bejelentkeznie” hibaüzenetet kapja

  Jelentkezzen ki és jelentkezzen vissza egy rendszergazda típusú kóddal, majd próbálja újra futtatni a VAIO Recovery Centert.

  „Az AC adapter nincs bekapcsolva” hibaüzenetet kap

  Hogy elkerülje az áramkimaradást a folyamat közben, kapcsolja össze az AC adaptert a számítógépével.


  Nem tud helyreállító lemezeket létrehozni a VAIO számítógépéhez

  A folyamat megszakad, vagy hibaüzenetet kap a lemez írása közben

  1. Ellenőrizze, hogy a legújabb frissítéseket telepítette-e a gépére.
  2. Ha a probléma továbbra is fennáll, készítsen biztonsági mentést az adataiból, és végezzen rendszer-helyreállítást a gyárilag előbeállított merevlemez-helyreállító partíció alkalmazásával, majd próbálja a helyreállító lemezeit egy tiszta helyreállított VAIO rendszerre írni, mielőtt bármilyen külső szoftvert vagy frissítést telepítene.
  3. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon a VAIO Vevőtámogatáshoz.