Érintett modell

Ez az információ a következő típusokra vonatkozik:

 • ILCE-7M4
 • ILCE-7M4K

Információ a jelen letöltésről

Megjegyzés: Ez a frissítés csak memóriakártyákhoz érhető el. Windows és macOS rendszerekhez készült verziókat nem biztosítunk.

Előnyök és fejlesztések

 • Amikor 1.01 vagy korábbi verzióról frissít, a(z) 1.05 verzióra kell frissítenie, mielőtt a(z) 2.00 verzióra frissítene. Csak azután frissítsen a(z) 2.00 verzióra, miután elvégezte a(z) 1.05 verzióra történő frissítést. Ha megpróbál a(z) 2.00 verzióra frissíteni anélkül, hogy a(z) 1.05 verzióra frissítene, az hibához vezet, ami miatt nem lehet elvégezni a frissítést.
  Megjegyzés: A(z) 1.05 verzióra történő frissítés után kérjük, frissítsen a legújabb rendszerszoftver-verzióra.

Fájlinformáció

Fájlnév

 • BODYDATA.DAT

Fájlverzió

 • 1.05

Fájlméret

 • 839 741 848 byte

Kibocsátás dátuma

 • 24-08-2022

Előkészületek

Ellenőrizze a rendszerszoftver verzióját

A rendszerszoftver verziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat. Amennyiben a rendszerszoftver-verzió 1.05, a frissítés nem szükséges.
Megjegyzés: Ha a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenik a Date/Time (Dátum/idő) beállítási képernyő, ügyeljen rá, hogy helyesen állítsa be a dátum és az idő értékét.

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik a rendszerszoftver verziószáma.

A rendszerszoftveradatok memóriakártyára mentése

FIGYELEM! Ügyeljen rá, hogy csak egy BODYDATA.DAT fájl legyen a memóriakártyán. Ha egy korábbi frissítés során is használta a memóriakártyát, formázza meg a memóriakártyát a fényképezőgép használatával, mielőtt letöltené az új fájlt.

Helyezze be a formázott memóriakártyát egy számítógépbe. Mentse az adatokat a memóriakártya gyökérkönyvtárába.
Megjegyzés: Ne módosítsa a fájlnevet.

Egyéb hardver

A fényképezőgép tápforrása: Teljesen feltöltött NP-FZ100 akkumulátorkészletet használjon.
Megjegyzés: A frissítés csak akkor végezhető el, ha az akkumulátor töltöttsége legalább (három rovátka). Javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort használjon.

A rendszerszoftver-verzió frissítése

Fontos tudnivaló

 • Teljesen feltöltött akkumulátorkészletet (NP-FZ100) használjon.
 • Vegye le a függőleges markolatot a rendszerszoftver frissítése előtt.
 • A frissítés során ne távolítsa el az akkumulátort, mert a tápellátás hirtelen megszűnése miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Előfordulhat, hogy nem lehet elvégezni a frissítést, ha a fényképezőgép hőmérséklete magas. Ilyen esetben a hőmérséklet lecsökkenését követően végezze el a frissítést.

1. lépés: A frissítő letöltése

 1. Helyezze be a rendszerszoftveradatokat tartalmazó memóriakártyát az egység 1. nyílásába.
  Megjegyzés: Csak az 1. nyílás képes felismerni a rendszerszoftveradatokat.
 2. Válassza a MenüSetup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot, majd válassza ki a Software Update (Szoftverfrissítés) lehetőséget.
 3. Válassza ki az Execute (Végrehajt) lehetőséget a rendszerszoftver-frissítés megerősítési képernyőjén, és megkezdődik a frissítés.

  Megjegyzések:
  • Megjelenik a Version Update X.XX → Y.YY (Verziófrissítés, X.XX → Y.YY) üzenet (X.XX = a meglévő verziószám, Y.YY = a legújabb verziószám).
  • Ne távolítsa el az akkumulátort vagy a memóriakártyát a frissítés során.
 4. Amikor megkezdődik a rendszerszoftver-frissítés, fekete képernyő jelenik meg és a hozzáférési lámpa villog. A hozzáférési lámpa 1 alkalommal 3 alkalommal 5 alkalommal villan fel a frissítés állapotától függően. A frissítés körülbelül 6 percet vesz igénybe.

  Megjegyzések:
  • Ha a rendszerszoftveradatok adott példánya helytelen, a The target model for the update file is incorrect. (A frissítési fájl célmodellje helytelen.) üzenet jelenik meg a fényképezőgép monitorán.
  • Ha a hozzáférési lámpa 5 alkalommal hosszan (0,5 mp-es ciklusok) és 6 alkalommal lassan (0,25 mp-es ciklusok) villog, előfordulhat, hogy a rendszerszoftver nem megfelelően lett átmásolva a memóriakártyára. Ebben az esetben távolítsa el az akkumulátort és a memóriakártyát a fényképezőgépből, és kezdje újra az eljárást A rendszerszoftveradatok memóriakártyára mentése lépéstől.
 5. A frissítés befejezése után a fényképezőgép automatikusan újraindul.

2. lépés: Ellenőrizze az eszköze rendszerszoftver-verzióját

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Setup Option (Beállítási opciók) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik a rendszerszoftver verziószáma.
 3. Ekkor folytathatja az eljárást a szoftver legújabb verzióra történő frissítésével.