Cikk azonosítója : 00201023 / Utoljára módosítva: : 19/07/2022Nyomtatás

Vigyázzon a hamisított „NP-FZ100” Sony akkumulátorkészletekkel

  1. kérdés: Milyen a hamisított Sony NP-FZ100 akkumulátorkészlet?

  1. válasz: A hamisított akkumulátorkészlet majdnem teljesen ugyanúgy néz ki, mint a Sony NP-FZ100 akkumulátorkészlet, és engedély nélkül használja a Sony logót.

  2. kérdés: Mi a különbség a hamisított és az eredeti termékek között? Miért nem lehetett hallani korábban a különbségekről?

  2. válasz: Sokféle hamisított termék létezik, és ezek tulajdonságai folyamatosan változnak. Ez az oka annak, hogy nem jelentettük be korábban a különbségeket. Jelenleg egy esetet jelentettünk be, ahol a hamisított terméknél a fényképezőgép csatlakoztatására szolgáló terminál alakja nem megfelelő (az akkumulátor nem csatlakoztatható a fényképezőgéphez stb.).

  3. kérdés: Mi a teendő, ha hamisított akkumulátorkészletem van?

  3. válasz: A Sony ilyen esetben nem fogja kicserélni a hamisított terméket eredetire, illetve semmilyen segítséget nem tud nyújtani. Érdeklődjön az üzletben, ahol megvette a terméket.

  4. kérdés: Hogyan tudja megállapítani a fogyasztó az eredeti és a hamisított termék közötti különbséget? Mi a teendő, ha nem tudják megkülönböztetni a kettőt?

  4. válasz: A legtöbb hamisított termék csomagolása majdnem teljesen megegyezik termékeink megjelenésével, így csak ez alapján igen nehéz megítélni a terméket. Érdeklődjön az üzletben, ahol megvette a terméket.

  5. kérdés: A hamisított termékeketcsakerre a területreszállították ki?

  5. válasz: A hamisított termékekből máshova is szállítottak.

  6. kérdés: Miről ismerhetők fel az interneten említett használhatatlan termékek?

  6. válasz: Erre nem lehet egyértelmű választ adni, azonban íme néhány példa:

    • A terméket nem lehet bekapcsolni.

    • Figyelmeztetés nélkül kikapcsol használat közben, nem rögzíti megfelelően az adatokat.

  • Az akkumulátorkapacitás kisebb, mint egy eredeti akkumulátor esetén.

  7. kérdés: Előfordult már, hogy hamisított termék balesetet okozott?

  7. válasz: Erre nem tudunk egyedi esetekkel válaszolni.

  A Sony megerősítette, hogy az NP-FZ100 akkumulátorkészlet Sony logóval ellátott hamisított darabjai kerültek piacra, az eredeti Sony termékhez nagyon hasonló megjelenéssel.

  Ha a fényképezőgépeket hamisított akkumulátorokkal használják, az az alábbi problémákat okozhatja:

  • nem lehet bekapcsolni a fényképezőgépet
  • a fényképezőgép váratlanul kikapcsol, így az adatokat nem rögzíti megfelelően.

  Továbbá azt is megerősítették, hogy az eredeti akkumulátoroknál kisebb akkumulátorkapacitással rendelkező hamisított termékek kerültek a piacra. A hamisított akkumulátor használata tüzet vagy robbanást okozhat.

  Ezért legyen körültekintő, ha Sony akkumulátorkészletet vásárol, ideértve az NP-FZ100 típust is, és győződjön meg róla, hogy nem hamisított akkumulátorkészletet vásárol.

  A Sony nem vállal felelősséget a hamisított akkumulátorkészletek használatából adódó termékhibákért. Továbbá a Sony nem cseréli ki a hamisított termékeket eredetire, illetve a hamisított termékek javítását sem vállalja.

  A Sony mindig is felhívta a figyelmet a hamisított akkumulátorkészletekkel kapcsolatos veszélyekre, ezért erősen ajánlott az eredeti Sony akkumulátorkészlet megvásárlása és használata.