VÁRJON – A fájl letöltése előtt olvassa el a Szükséges fájlok részt.

Szükséges letöltések

A megfelelő működés érdekében az alább felsorolt fájlokat a(z) Az SEL30M35 objektív rendszerszoftver-frissítése, Ver.02 (Mac-alapú számítógépek eljárása) ELŐTT kell letölteni. Ha egynél több Szükséges fájl van felsorolva, az itt feltüntetett sorrendben telepítse őket.

Információ a jelen letöltésről


Megjegyzések: Az objektív rendszerszoftverének frissítése E-bajonettes vázon érhető el.

 • Bizonyos típusok nem használhatók ehhez a frissítéshez. (típuslista)
 • PXW-FS7M2 használata esetén kövesse a PXW-FS7M2 használati útmutatójában leírt eljárást.

Fontos

 • Helyezze fel az objektívet a fényképezőgépre a szoftverfrissítés végrehajtása előtt.- Mielőtt az objektívet a fényképezőgépre helyezi, kapcsolja ki a fényképezőgépet.


 • Kiadás dátuma: 30/08/2013
 • Érintett típusok és a letöltendő fájl neve:
  TípusFájlnév
  SEL30M35Update_SEL30M35_V2.dmg
 • Előnyök és továbbfejlesztések:
  • Engedélyezi a "Fast Hybrid AF" (Gyors hibrid AF) funkciót.- Az objektív frissítése nélkül a fényképezőgép a normál kontrasztérzékelő AF funkciót fogja használni még akkor is, ha a Fast Hybrid AF van kiválasztva.
   Megjegyzés: A NEX-5R és a NEX-6 fényképezőgépek firmware-frissítése is szükséges a rendszerszoftver-frissítésen kívül.

Rendszerkövetelmények

 • Mac OS X v.10.10 - 10.11 / macOS 10.12-10.13*

  *Fontos:
  macOS 10.13 verzió esetén, kérjük, telepítse a „DriverLoader_1013” illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.
 • CPU: Intel processzor*
  * A Core Solo és a Core Duo processzorok már nem támogatottak.
 • Szabad merevlemez-kapacitás: legalább 200 MB
 • RAM: 512 MB vagy több
  Megjegyzés: Kérjük, a rendszerszoftver frissítése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • A fényképezőgép áramforrása: Teljesen feltöltött NP-FW50 akkumulátor vagy AC-PW20 hálózati tápegység (külön kapható) - A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot. Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy AC-PW20 hálózati tápegységet (külön kapható) használjon.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel- Más USB-kábel használata esetén a frissítés sikere nem garantált.

Telepítés

Fontos megjegyzések:
 • A rendszerszoftver frissítésekor teljesen feltöltött NP-FW50 akkumulátort vagy AC-PW20 hálózati tápegységet (külön kapható) használjon.
 • A frissítés közben soha ne távolítsa el az akkumulátort és ne húzza ki a hálózati tápegységet; ellenkező esetben a hirtelen áramszünet miatt a készülék használhatatlanná válhat.
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Helyezze fel az objektívet a fényképezőgépre a rendszerszoftver-frissítés végrehajtása előtt.- Mielőtt az objektívet a fényképezőgépre helyezi, kapcsolja ki a fényképezőgépet.

A rendszerszoftver-verzió ellenőrzéséhez az alábbiak szerint járjon el.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a [Menu] -> [Setup] -> [Version] (Menü -> Beállítás -> Verziószám) menüpontot.
 2. Megjelenik a rendszerszoftver-verzió.- Ha a rendszerszoftver már 02-es verziójú vagy újabb, akkor a frissítés nem szükséges.

1. Töltse le a frissítőfájlt.

2. Indítsa el a System software Updater rendszerszoftver-frissítő programot.

 1. Zárjon be minden futó szoftvert a számítógépen.
 2. A System software Updater indításához kattintson duplán a letöltött fájlra.

3. Ellenőrizze a fényképezőgép USB-csatlakozási módját.

 1. Kapcsolja be a fényképezőgépet. - Ha a fényképezőgép már be van kapcsolva, kapcsolja ki, majd kapcsolja be ismét.
 2. A System software Updater ablakában látható utasításoknak megfelelően válassza ki a fényképezőgép [Menu] -> [Setup] -> [USB Connection] (Menü -> Beállítás -> USB-csatlakozás) menüpontját, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage (Háttértároló) lehetőség van-e kiválasztva.
  Amennyiben nem a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmód van kiválasztva, kérjük, válassza ki a [Mass Storage] (Háttértároló) lehetőséget.

4. A fényképezőgépet csatlakoztassa a számítógéphez.

Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.

 1. Miután megerősítette, hogy a fényképezőgép LCD-kijelzője ki van kapcsolva, csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábellel.
  Az "energiatakarékos üzemmód kezdési időpontjának" beállításától függően, a fényképezőgép energiatakarékos üzemmódba kapcsol. Ha a fényképezőgép energiatakarékos üzemmódban van, és a fényképezőgép LCD-kijelzője ki van kapcsolva, nyomja le félig az exponáló gombot az energiatakarékos üzemmódból való kilépéshez, és csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábellel.

  Ha a számítógép képernyőjén egy hibaüzenet jelenik meg, próbálja meg a következő megoldásokat:
  • Válassza le az USB-kábelt a fényképezőgépről, majd csatlakoztassa vissza az USB-kábelt.
  • Amennyiben a számítógép másik, szabad USB-aljzattal is rendelkezik, próbálja meg ahhoz csatlakoztatni az USB-kábelt.
 2. Ellenőrizze, hogy a ikon megjelenik-e a képernyő jobb alsó sarkában. - Amennyiben nem jelenik meg a tálcán, ugorjon a következő lépésre.
 3. Miután megbizonyosodott róla, hogy az üzenet megjelent, kattintson System software Updater ablakában található [Next] (Tovább) gombra. A 4. ábrán a System software Updater (Rendszerszoftver-frissítő) ablaka látható. Az 5. ábrán pedig a fényképezőgép LCD-kijelzőjén megjelenő ablak látható. - Amíg a rendszerszoftver frissítése folyamatban van, soha ne kapcsolja ki a fényképezőgépet.

  4. ábra


  5. ábra

  • Amikor a képernyőn megjelenik a "The update is not available for your model." (A frissítés nem érhető el az Ön fényképezőgépéhez.) üzenet, ellenőrizze, hogy a megfelelő System software Updater fájlt választotta a fényképezőgépre helyezett objektívhez.
  • Amikor a fenti üzenet a megfelelő System software Updater futtatásakor jelenik meg, zárja be a System software Updater programot, válassza le az USB-kábelt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd lépjen vissza a 2. lépésre, a "Start up System software Updater" (A System software Updater indítása) ponthoz.
  • Ha a képernyőn megjelenik a "Could not find the camera with this lens for this update mounted" (Nem található a fényképezőgép ezzel a felhelyezett objektívvel ehhez a frissítéshez.) üzenet, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép rendelkezik-e "Fast Hybrid AF" (Gyors hibrid AF) funkcióval és a fényképezőgép USB-kábellel csatlakoztatva van-e a számítógéphez.

5. Ellenőrizze a frissítés szükségességét.

 1. Miután a 4. és 5. ábrán látható képernyő megjelenik, kattintson a [Next] (Tovább) ikonra. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a képernyő bal alsó sarkában látható. (6. ábra)
 2. A 6. ábrán látható képernyő ellenőrzése után, kattintson a [Next] (Tovább) gombra; (Current version] is [Ver.01]). (Jelenlegi verzió] [Ver.01])- Ha a 7. ábrán látható képernyő jelenik meg, nincs szükség frissítésre. Az üzenetnek megfelelően bontsa az USB-kapcsolatot, és kattintson a [Finish] (Befejezés) gombra. Kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort vagy a hálózati tápegységet, majd kapcsolja be újból a fényképezőgépet.


  6. ábra: Frissítésre van szükség.


  7. ábra: Nincs szükség frissítésre.

6. Kezdje meg a frissítést

 1. Kattintson a [Run] (Futtatás) lehetőségre a frissítés megkezdéséhez.- Az adatátvitel során megjelenik a folyamatjelző (kb. 5 másodperc).

  Megjegyzés: Frissítés közben soha ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 2. Az adatátvitel befejezése után a következő képernyő jelenik meg: Kattintson a [Finish] (Befejezés) gombra.
 3. Megkezdődik a frissítési folyamat és a fényképezőgép képernyőjén megjelenik a folyamatjelző (körülbelül 30 másodperc).

7. Frissítés befejezése

 1. A frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor a "Lens update complete" (Objektív frissítése befejeződött) üzenet jelenik meg a fényképezőgép képernyőjén.
 2. Az USB-csatlakozás megszüntetéséhez kattintson a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában található ikonra.- Amennyiben nem jelenik meg a tálcán, ugorjon a következő lépésre.
 3. Húzza ki az USB-kábelt. - Miután a frissítés befejeződött, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort vagy a hálózati tápegységet, majd kapcsolja be újból a fényképezőgépet.

8. Ellenőrizze ismét a rendszerszoftver verzióját és győződjön meg róla, hogy az objektív firmware-verziója Ver.02-es.