VÁRJON – A fájl letöltése előtt olvassa el a Szükséges fájlok részt.

Szükséges letöltések

A megfelelő működés érdekében az alább felsorolt fájlokat a(z) SEL35F28Z objektív rendszerszoftverének frissítése – Ver.03 (Mac) ELŐTT kell letölteni. Ha egynél több Szükséges fájl van felsorolva, az itt feltüntetett sorrendben telepítse őket.

Érintett modellek

Ez az információ a következő modellekre vonatkoznak:
 • Objektív: SEL35F28Z
 • Váz: minden E-csatlakoztatású objektív, kivéve a következő típusokat: NEX-5, NEX-3, NEX-C3, NEX-VG10 és PXW-FS7

Információ a jelen letöltésről

 • Név: Objektívrendszer szoftverfrissítése, 02 verzió SEL35F28Z készülékekhez (Mac)
 • Kibocsátás dátuma: 14/07/2016
 • Előnyök és továbbfejlesztések
  • Ha a fényképezőgépet folyamatosan, hosszú időn át használja MF beállításban, a fókuszpozíció hitelességének javításához (például biztonsági kamera használata, külső kimenet rögzítése stb.).

Győződjön meg az objektum szoftververziójáról.

Az objektív szoftververziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat.

 • A [Ver.01] és [Ver.02] verziójú objektív-rendszerszoftvert frissíteni kell.
 • A [Ver.03] verziójú objektív-rendszerszoftvert nem szükséges frissíteni.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) pontot.
 2. Az objektívrendszer szoftververziója az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.


 3. Amennyiben a QX sorozatot használja, indítsa el az objektívrendszer szoftverfrissítőjét a számítógépén, és ellenőrizze az objektívrendszer szoftververzióját a frissítés futtatásával.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

Az objektum rendszerfrissítésének legutolsó verziója kompatibilis a leggyakrabban használt Mac-verziókkal:

 • Mac OS X v.10.10 - 10.11 / macOS 10.12 - 10.13*

  *Fontos:
  macOS 10.13 - 10.15 verzió esetén, kérjük, telepítse a „DriverLoader_1015” illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.

Számítógépes hardver

Az objektívrendszer szoftverfrissítése kompatibilis a következő hardverekkel:

 • Szabad merevlemez-kapacitás: legalább 200 MB
 • RAM: legalább 512 MB
  Megjegyzés: Az objektívrendszer szoftverfrissítése előtt kérjük, zárjon be minden futó alkalmazást.
 • Cserélhető objektíves α fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek
  • A fényképezőgép áramforrása
   Teljesen feltöltött NP-FW50 akkumulátor
   vagy
   AC-PW20 adapter (külön kapható)

   Megjegyzés: Frissítés csak akkor végezhető, ha az akkumulátor töltöttségi szintje minimum (három jelzés). Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy AC-PW20 hálózati adaptert (külön kapható) használjon.
  • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel

   Megjegyzés: A frissítés megbízható lefutása nem garantálható más típusú USB-kábel használata esetén.
 • Fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek – műsorsugárzás és -gyártás
  • A fényképezőgép tápforrása: A dedikált hálózati adapter
  • USB-kábel

Letöltés

Fontos megjegyzések:

 • Az objektív rendszerszoftverét csak akkor lehet frissíteni, ha az objektív csatlakoztatva van a fényképezőgéphez. Az objektív rendszerszoftverét más fényképezőgép használatával nem lehet frissíteni.
 • Rögzítse az objektívet a fényképezőgéphez, mielőtt végrehajtaná az objektívrendszer szoftverfrissítését. Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép ki van-e kapcsolva.
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használjon NP-FW50 típusú, teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a külön megvásárolható AC-PW20 típusú hálózati adaptert. (cserélhető objektíves α fényképezőgép esetén)
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használja a dedikált hálózati adaptert. (műsorsugárzás és -gyártás esetén)
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert a folyamat megszakítása miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Ne hagyja, hogy a számítógép alvó üzemmódba lépjen. Amennyiben a számítógép alvó módba lépne, és a frissítés megszakadna, hajtsa végre a teljes frissítési folyamatot az elejétől.

Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének letöltése:

 1. Olvassa el a lap alján a jogi nyilatkozatot, és a jelölőnégyzet kiválasztásával fogadja el a kikötéseket és feltételeket. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 2. Az [Update_SEL35F28ZV3D.dmg] fájl letöltése elkezdődik.
 3. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

Telepítés

Miután a fájl sikeresen letöltődött, készen áll az objektívrendszer Ver.03 verziójú, SEL35F28Z készülékekhez való szoftverfrissítésének telepítésére.

1. lépés Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének indítása

 1. Kattintson duplán a letöltött [Update_SEL35F28ZV3D.dmg] fájlra. – Még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez.
 2. Kattintson duplán az [Update_SEL35F28ZV3D.dmg] ikonra, amely az asztalon jelenik meg.
 3. Kattintson duplán a [Lens system software] (Objektívrendszer szoftvere) ikonra.
 4. A rendszermagbővítmény betöltése előtt megjelenik egy üzenet, amely rákérdez, hogy végezhet-e módosításokat az alkalmazás. Írja be a megfelelő rendszergazdai jogosultságú jelszót. 5. Megjelenik az objektívrendszer szoftverfrissítőjének ablaka.
 6. Kapcsolja be a fényképezőgépet, és az objektívrendszer szoftverfrissítőjének utasításai szerint válassza ki a fényképezőgépen a [Menu] (Menü) → [Setup] (Beállítás) → [USB Connection] (USB-kapcsolat) pontot, és ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a [Mass Storage] (Háttértár) lehetőség. Ha nem a [Mass Storage] (Háttértár) beállítás van kiválasztva, jelölje be a [Mass Storage] (Háttértár) beállítást.

 7. Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.
  Ha hibaüzenet jelenik meg a számítógép képernyőjén, próbálkozzon a következőkkel:
  - Húzza ki az USB-kábelt a fényképezőgépből, majd csatlakoztassa újra az USB-kábelt.
  - Ha a számítógépnek van másik USB-portja, csatlakoztassa az USB-kábelt egy másik USB-porthoz.
 8. Kattintson a Next (Tovább) gombra az objektívrendszer szoftverfrissítőjében. Az objektívrendszer szoftverfrissítő ablaka megjelenik a számítógépen, a fényképezőgép kijelzőjén pedig a „Follow computer instructions” (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.) üzenet látható.
  Számítógép:

  Fényképezőgép:

  Megjegyzés: Ezután mindaddig ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, amíg az objektív rendszerszoftverének frissítése be nem fejeződött.
  A módosítások elvégzése a fényképezőgép típusától függően több percig is eltarthat.

 9. Hibaelhárítás:
  • Ha a „The update is not available for your model.” (A frissítés nem érhető el az Ön modelljéhez.) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy a telepíteni kívánt szoftverfájl megfelelő-e a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektívhez.
   Amennyiben a helyes objektívrendszer szoftverfrissítője fut, zárja be a frissítőt, húzza ki az USB-kábelt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd lépjen vissza az 1. lépéshez: „Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének indítása”.
  • Ha a „Could not find camera with the lens for this update mounted.” (Nem található csatlakoztatott fényképezőgép ehhez a frissítéshez) üzenet, ellenőrizze, hogy szerepel-e a fényképezőgép a „Relevant Products” (Releváns termékek) szakaszban, illetve hogy kapcsolódik-e a fényképezőgép a számítógéphez USB-kábelen keresztül.
 10. Kattintson a Next (Tovább) gombra az objektívrendszer szoftverfrissítőjében. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a képernyő bal alsó sarkában látható. Ha az objektívrendszer jelenlegi szoftververziója .03 vagy újabb, akkor a frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish (Befejezés) gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.
 11. Kattintson a Next (Tovább) gombra. Ekkor megkezdődik az adatátvitel a fényképezőgépre (a művelet kb. 5 másodpercig tart).
  Megjegyzés: Frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 12. Az adatátvitel végrehajtása után a következő képernyő jelenik meg:


  Kattintson a Finish (Befejezés) pontra.
 13. Ekkor megkezdődik a frissítés, és megjelennek a fényképezőgép kijelzőjén az állapotjelzők (körülbelül 30 másodpercig).
 14. A frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor a „Lens update complete.” (Az objektívfrissítés elkészült.) üzenet jelenik meg a fényképezőgépen.
  Amennyiben a QX sorozatot használja, akkor a frissítés folyamata akkor fejeződik be, amikor eltűnik a QX sorozat képernyője.
 15. Húzza ki az USB-kábelt.
  Megjegyzés: A frissítés befejezése után kapcsolja ki a fényképezőgépet, távolítsa el az akkumulátort és/vagy a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be újra a fényképezőgépet.

2. lépés: Győződjön meg arról, hogy az objektum szoftverének verziószáma Ver.03-re változott.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) pontot.
 2. Az objektívrendszer szoftververziója az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.