Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
 • NEX-5R

Információ a jelen letöltésről

 • Név:Firmware-frissítés Ver.1.03 NEX-5R készülékekhez (Windows)
 • Megjelenés időpontja:19/03/2014
 • Előnyök és javítások:
  • A következő "Fast Hybrid AF"-kompatibilis (Gyors hibrid AF) objektívek esetében nyújt támogatást: SELP18105G, SEL35F28Z *, SEL55F18Z *, SEL2470Z *, SEL2870 *, SEL70200G * és kompatibilis E-bajonettes jövőbeni objektívek *
   * A "Fast Hybrid AF" (gyors hibrid AF) csak a képkocka központi területén működik.
  • AF videókhoz való meghajtórendszer hozzáadása: Az AF videókhoz való meghajtórendszert hozzáadtuk, hogy javítsuk a jövő E-mount rendszerének skálázhatóságát. Ennek a funkciónak a segítségével nagyobb fokú kivitelezési rugalmasság érhető el a jövőbeni E-mount objektívek esetében.
  • A következő "Fast Hybrid AF" (Gyors hibrid AF) funkcióra alkalmas objektívek esetében nyújt támogatást: SEL1018, SEL35F18, SELP18200, SEL30M35, SEL50F18, SEL18200LE, SEL20F28, SEL1670Z
   * Lehetséges, hogy további firmware-frissítések érhetőek el az objektívekhez ezen kívül a frissítésen kívül.
   Lásd az E-mount objektívek firmware-frissítési oldalát.

A fényképezőgép firmware-verziójának ellenőrzése

A fényképezőgép firmware-verziójának ellenőrzéséhez az alábbiak szerint járjon el.
Ha a firmware már Ver.1.03. verziójú vagy újabb, akkor a firmware-frissítés nem szükséges.

 1. Válassza ki a Menu --> Setup --> Version (Menü --> Beállítás --> Verzió) menüelemet a fényképezőgépen.
 2. A firmware-verzió az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a leggyakrabban használt Microsoft Windows-verziókkal:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
  Megjegyzések:
  * A Starter változat nem támogatott.

Számítógépes hardver

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a következő hardverekkel:
 • Tárterület igény: 200MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Megjegyzés: Kérjük, a firmware frissítése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • Fényképezőgép áramforrása
  • Teljesen feltöltött újratölthető NP-FW50 akkumulátor
   vagy
   AC adapter AC-PW20 (külön vásárolható)
   Megjegyzés: A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot (). Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy az AC-PW20 AC adaptert (külön vásárolható) használjon.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB kábel használata esetén a frissítés sikere nem garantált.

Letöltés

 • A firmware frissítésekor teljesen feltöltött akkumulátort (NP-FW50) vagy AC-PW20 hálózati adaptert (külön kapható) használjon.
 • A frissítés közben soha ne távolítsa el az akkumulátort és ne húzza ki az adaptert; ellenkező esetben a hirtelen áramszünet miatt a készülék használhatatlanná válhat.
 • Ezt megelőzően vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • "A" rögzítéses objektív és LA-EA2 rögzítőadapter (külön kapható), valamint az [AF Micro Adj.] [AF mikro beáll.] funkció használata esetén a regisztrált érték törlődik.

Töltse le a firmware frissítőt

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve.
 2. A jogi nyilatkozat elolvasása után kattintson a [Download] [Letöltés] gombra.
 3. Az [Update_NEX5RV103.exe] fájl (195 MB (204 593 272 bájt)) letöltése megkezdődik.
 4. Mentse le a fájlt a számítógépre.

 5. Megjegyzés windows 8 / 8.1 felhasználóknak:

  Ha az Internet Explorer kezdeti beállításai vannak érvényben, a frissítőfájl a [Letöltések] mappába lesz elmentve. Kattintson az [Asztal] csempére a Start képernyőn, és keresse meg a letöltött fájlt a [Letöltések] mappában az Explorer segítségével.

Telepítés

 1. Zárjon be minden futó alkalmazást.
 2. A Firmware frissítő elindításához kattintson duplán a letöltött [Update_NEX5RV103.exe] fájlra. Ekkor megjelenik a Firmware frissítő ablaka.


  Kattintson a nagyobb képhez


 3. A Firmware Frissítő ablakában látható utasításoknak megfelelően válassza ki a fényképezőgép Menu --> Setup --> USB Connection [Menü -- Beállítás -- USB csatlakozás] menüpontját, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage [Háttértároló] opció van-e kiválasztva.
  Amennyiben nem a Mass Storage [Háttértároló] üzemmód van kiválasztva kérjük, válassza ki a Mass Storage [Háttértároló] üzemmódot. 4. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével; ekkor a fényképezőgép LCD-kijelzője kikapcsol. Lépjen tovább a következő lépésre.
  Megjegyzés: Amennyiben a fényképezőgép LCD-kijelzője nem kapcsol ki, kérjük, próbálja ki a következő módszerek valamelyikét.
  • Válassza le az USB-kábelt a fényképezőgépről, majd csatlakoztassa vissza az USB-kábelt.
  • Amennyiben a számítógép másik szabad USB-csatlakozóval is rendelkezik, próbálja meg ahhoz csatlakoztatni az USB-kábelt.
 5. Ellenőrizze, hogy a "Hardver biztonságos eltávolítsa" ikon megjelenik-e a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában. - Amennyiben nem jelenik meg a tálcán, kérjük, ugorjon a következő lépésre.
 6. A Firmware Updater ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra. A számítógép képernyőjén a következő ablak jelenik meg:


  Kattintson a nagyobb képhez


  Ezzel egy időben a következő üzenet jelenik meg a fényképezőgép LCD-kijelzőjén: "Follow computer instructions" (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.). -Ettől a ponttól kezdve ne kapcsolja ki a fényképezőgépet egészen addig, amíg a firmware-frissítés be nem fejeződik.
 7. Kattintson a Next [Tovább] gombra. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a Firmware Updater bal alsó sarkában látható.


  Kattintson a nagyobb képhez


  Ha az aktuális firmware verziószáma 1.03 vagy nagyobb, akkor a firmware-frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish [Befejezés] gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.
 8. Kattintson a Next [Tovább] gombra.
 9. Amikor megjelenik a következő ablak, állítsa le az USB kapcsolatot, úgy, hogy rákattint a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában lévő "Hardver biztonságos eltávolítása" ikonra (). Az USB-kábelt azonban ne válassza le!


  Kattintson a nagyobb képhez


  Figyelem: Amennyiben nem jelenik meg a "Hardver biztonságos eltávolítása" ikon a tálcán, kérjük, ugorjon a következő lépésre.
 10. Kattintson a Next [Tovább] gombra.
 11. Amikor a fényképezőgép LCD-kijelzőjén megjelenik a Reset camera [Resettelje a fényképezőgépet] üzenet, akkor nyomja meg a vezérlőtárcsa közepét. - Az LCD-kijelző kikapcsol. 12. A Firmware Updater ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra.
 13. A resettelés után a rendszer ellenőrzi, hogy a fényképezőgép vissza lett-e csatlakoztatva, majd megjelenik a következő ablak:


  Kattintson a nagyobb képhez


 14. A frissítés elindításához kattintson Run (Futtatás) gombra. A frissítés közben egy állapotjelző sáv jelenik meg a képernyőn (körülbelül 15 perc). -frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 15. Amikor a frissítés befejeződött, a következő ablak jelenik meg. Kattintson a Finish [Befejezés] gombra, és húzza ki az USB-kábelt.
  Note: after clicking [Finish], be sure to wait for the camera to turn on again although there may be cases that it takes a few minutes.


  Kattintson a nagyobb képhez


 16. Kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép firmware-jének verziója Ver 1.03.-e.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu --> Setup --> Version [Menü - Beállítás - Verzió] menüpontot.
 2. A firmware-verzió az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.