Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
 • ILCA-77M2

Információ a jelen letöltésről

 • Név:Firmware-frissítés Ver.2.00 ILCA-77M2 készülékekhez (Windows)
 • Megjelenés időpontja:11/12/2014
 • Előnyök és javítások:
   • Megnövelt autofókusz-sebesség
   • Lehetővé teszi 50p/25p (PAL mód) és 60p/30p/24p (NTSC mód) filmek készítését XAVC S formátumban, amely támogatja a magas bitsebességet.

    * Ha XAVC S formátumban rögzít filmet, győződjön meg arról, hogy Class 10 vagy gyorsabb SDXC kártyát használ, miután a kártyát a rendszerszoftverrel frissített egységgel formázta. Ha formázza a memóriakártyát, minden adat törlődik. Formázás előtt gondoskodjon a kártyán lévő adatok biztonsági mentéséről.

    * Az XAVC S filmkészítési funkciók részleteit lásd az Útmutatóban.

A fényképezőgép firmware-verziójának ellenőrzése

A fényképezőgép firmware-verziójának ellenőrzéséhez az alábbiak szerint járjon el.
Ha a firmware már Ver.2.00. verziójú vagy újabb, akkor a firmware-frissítés nem szükséges.

 1. Válassza ki a Menu --> Setup --> Version (Menü --> Beállítás --> Verzió) menüelemet a fényképezőgépen.
 2. A firmware-verzió az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a leggyakrabban használt Microsoft Windows-verziókkal:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
  Megjegyzések:
  * A Starter változat nem támogatott.

Számítógépes hardver

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a következő hardverekkel:
 • Tárterület igény: 200MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Megjegyzés: Kérjük, a firmware frissítése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • Fényképezőgép áramforrása
  • Teljesen feltöltött újratölthető NP-FM500H akkumulátor
   vagy
   AC adapter AC-PW10AM (külön vásárolható)
   Megjegyzés: A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot (). Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy az AC-PW10AM AC adaptert (külön vásárolható) használjon.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB kábel használata esetén a frissítés sikere nem garantált.

Letöltés

 • A firmware frissítésekor teljesen feltöltött akkumulátort (NP-FM500H) vagy AC-PW10AM hálózati adaptert (külön kapható) használjon.
 • A frissítés közben soha ne távolítsa el az akkumulátort és ne húzza ki az adaptert; ellenkező esetben a hirtelen áramszünet miatt a készülék használhatatlanná válhat.
 • Ezt megelőzően vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Frissítés közben ne fedje be a kereső érzékelőit; ellenkező esetben az LCD monitor átválthat a keresőre. Ha semmit nem lát az LCD monitoron, nyomja meg a [FINDER/LCD gombot].
  camera_illustration
 • A firmware frissítése körülbelül 10 percet vesz igénybe, ezért akadályozza meg, hogy a számítógépe alvó üzemmódba kapcsoljon. Amennyiben számítógépe alvó üzemmódba kapcsol, és a frissítés megszakad, kezdje a teljes frissítési folyamatot elölről.

Töltse le a firmware frissítőt

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve.
 2. A jogi nyilatkozat elolvasása után kattintson a [Download] [Letöltés] gombra.
 3. Az [Update_ILCA77M2V200.exe] fájl letöltése megkezdődik.
 4. Mentse le a fájlt a számítógépre.

 5. Megjegyzés Windows 8 / 8.1 felhasználóknak:

  Ha az Internet Explorer kezdeti beállításai vannak érvényben, a frissítőfájl a [Letöltések] mappába lesz elmentve. Kattintson az [Asztal] csempére a Start képernyőn, és keresse meg a letöltött fájlt a [Letöltések] mappában az Explorer segítségével.

Telepítés

 1. Zárjon be minden futó alkalmazást.
 2. A Firmware frissítő elindításához kattintson duplán a letöltött [Update_ILCA77M2V200.exe] fájlra. Ekkor megjelenik a Firmware frissítő ablaka.


  Kattintson a nagyobb képhez


 3. A Firmware Frissítő ablakában látható utasításoknak megfelelően válassza ki a fényképezőgép Menu --> Setup Subpage 4 --> USB Connection [Menü -- Beállítás -- USB csatlakozás] menüpontját, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage [Háttértároló] opció van-e kiválasztva.
  Amennyiben nem a Mass Storage [Háttértároló] üzemmód van kiválasztva kérjük, válassza ki a Mass Storage [Háttértároló] üzemmódot. 4. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével; ekkor a fényképezőgép LCD-kijelzője kikapcsol. Lépjen tovább a következő lépésre.
  Megjegyzés: Amennyiben a fényképezőgép LCD-kijelzője nem kapcsol ki, kérjük, próbálja ki a következő módszerek valamelyikét.
  • Válassza le az USB-kábelt a fényképezőgépről, majd csatlakoztassa vissza az USB-kábelt.
  • Amennyiben a számítógép másik szabad USB-csatlakozóval is rendelkezik, próbálja meg ahhoz csatlakoztatni az USB-kábelt.
 5. Ellenőrizze, hogy a "Hardver biztonságos eltávolítsa" ikon megjelenik-e a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában. - Amennyiben nem jelenik meg a tálcán, kérjük, ugorjon a következő lépésre.
 6. A Firmware Updater ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra. A számítógép képernyőjén a következő ablak jelenik meg:


  Kattintson a nagyobb képhez


  Ezzel egy időben a következő üzenet jelenik meg a fényképezőgép LCD-kijelzőjén: "Follow computer instructions" (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.). -Ettől a ponttól kezdve ne kapcsolja ki a fényképezőgépet egészen addig, amíg a firmware-frissítés be nem fejeződik.
 7. Kattintson a Next [Tovább] gombra. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a Firmware Updater bal alsó sarkában látható.


  Kattintson a nagyobb képhez


  Ha az aktuális firmware verziószáma 2.00 vagy nagyobb, akkor a firmware-frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish [Befejezés] gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.
 8. Kattintson a Next [Tovább] gombra.
 9. Amikor megjelenik a következő ablak, állítsa le az USB kapcsolatot, úgy, hogy rákattint a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában lévő "Hardver biztonságos eltávolítása" ikonra (). Az USB-kábelt azonban ne válassza le!


  Kattintson a nagyobb képhez


  Figyelem: Amennyiben nem jelenik meg a "Hardver biztonságos eltávolítása" ikon a tálcán, kérjük, ugorjon a következő lépésre.
 10. Kattintson a Next [Tovább] gombra.
 11. Amikor a fényképezőgép LCD-kijelzőjén megjelenik a Reset camera [Resettelje a fényképezőgépet] üzenet, akkor nyomja meg a vezérlőtárcsa közepét. - Az LCD-kijelző kikapcsol. 12. A Firmware Updater ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra.
 13. A resettelés után a rendszer ellenőrzi, hogy a fényképezőgép vissza lett-e csatlakoztatva, majd megjelenik a következő ablak:


  Kattintson a nagyobb képhez


 14. A frissítés elindításához kattintson Run (Futtatás) gombra. A frissítés közben egy állapotjelző sáv jelenik meg a képernyőn (körülbelül 10 perc). -frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 15. Amikor a frissítés befejeződött, a következő ablak jelenik meg. Kattintson a Finish [Befejezés] gombra, és húzza ki az USB-kábelt.
  Note: after clicking [Finish], be sure to wait for the camera to turn on again although there may be cases that it takes a few minutes.


  Kattintson a nagyobb képhez


 16. Kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép firmware-jének verziója Ver 2.00.-e.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu --> Setup subpage 6 --> Version [Menü - Beállítás - Verzió] menüpontot.
 2. A firmware-verzió az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.