VÁRJON – A fájl letöltése előtt olvassa el a Szükséges fájlok részt.

Szükséges letöltések

A megfelelő működés érdekében az alább felsorolt fájlokat a(z) 1.02-es verziójú rendszerszoftver FDR-AX53 kamerához (Mac) ELŐTT kell letölteni. Ha egynél több Szükséges fájl van felsorolva, az itt feltüntetett sorrendben telepítse őket.

Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
  for FDR-AX53

Információ a jelen letöltésről

 • Név: 1.02-es verziójú rendszerszoftver-frissítés FDR-AX53 kamerához (Mac)
 • Megjelenés időpontja: 06/09/2016
 • Előnyök és fejlesztések:
  • Gondoskodik a javított képstabilitásról pásztázás/döntés közben történő használat esetén is, állvány használata mellett

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A rendszer szoftverfrissítésének legutolsó verziója a következő Mac verziókkal kompatibilis:
 • Mac OS X v.10.10 - 10.11 / macOS 10.12 - 10.13*

  *Fontos:
  macOS 10.13 - 10.15 verzió esetén, kérjük, telepítse a „DriverLoader_1015” illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.

  Fontos:
  macOS 11 verzió esetén, kérjük, telepítse a "System Software Update Helper" illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.


Számítógépes hardver

A rendszer szoftverfrissítésének legutolsó verziója a következő hardverekkel kompatibilis:
 • Szabad merevlemez-kapacitás: 300 MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Note:A rendszerszoftver frissítése előtt, kérjük, zárjon be minden futó alkalmazást.
 • A kamera áramforrása
  Teljesen feltöltött NP-FV70 vagy a hálózati adapter típusjelzésű akkumulátor
 • A kamerához mellékelt USB-kábel

  Figyelem: A frissítés megbízható lefutása nem garantálható más típusú USB-vezeték használata esetén.

Letöltés

Fontos tudnivalók:

 • A rendszerszoftver frissítésekor használjon teljesen feltöltött NP-FV70 típusú akkumulátort vagy használja a hálózati adaptert.
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert a folyamat megszakítása miatt a kamera használhatatlanná válhat.
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • A rendszer szoftverének frissítése kb. 20 percet vesz igénybe – gondoskodjon róla, hogy számítógépe ne váltson alvó módba. Amennyiben a számítógép alvó módba lépne, és a frissítés megszakadna, ismételje meg a teljes frissítési folyamatot az elejétől fogva.

A System Software Updater letöltése:

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználóként van-e bejelentkezve.
 2. Olvassa el a lap alján a jogi nyilatkozatot, és a jelölőnégyzet kiválasztásával fogadja el a kikötéseket és feltételeket. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 3. Az [Update_FDR-AX53V102.dmg] fájl letöltése elkezdődik.
 4. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

Telepítés

A fájl sikeres letöltését követően készen áll az FDR-AX53 kamerához való, 1.02-es verziójú rendszerszoftver-frissítés telepítésére.

1. lépés: Indítsa el a System Software Updater programot.

 1. Zárjon be minden futó szoftvert a számítógépen.
 2. Kattintson duplán a letöltött [Update_FDR-AX53V102.dmg] fájlra. Ekkor még ne csatlakoztassa a kamerát.
 3. A rendszer kicsomagolja az [Update_FDR-AX53V102] fájlt.
 4. Kattintson duplán a [SystemSoftwareUpdater] ikonra.
 5. A kernel kiterjesztés betöltéséhez egy üzenet engedélyt kér a módosítások végrehajtására. Írja be a megfelelő rendszergazdai jogosultságú jelszót. 6. Elindul a System Software Updater. 7. Kapcsolja be fényképezőgépet

  A System Software Updater ablakában megjelenő utasításoknak megfelelően válassza a [Menu] (Menü) - [Setup] (Beállítás) - [Connection] (Kapcsolat) - [USB Connect Setting] (USB-kapcsolat beállítás) menüpontota kamerán, és győződjön meg róla, hogy a Mass Storage (Háttértár) lehetőség van kiválasztva.

  Amennyiben nem a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmód van kiválasztva kérjük, válassza ki a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmódot.

 8. Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.
  A kamera LCD kijelzőjén megjelenik az „USB Mode” (USB mód) felirat.
 9. Miután ellenőrizte a kamera LCD kijelzőjét, kattintson a [Next] (Tovább) gombra. A képernyő bal alsó részén megjelenik az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió.

 10. Miután ellenőrizte, hogy a [Current version] (Aktuális verzió) „Ver.1.01 or earlier” (1.01-es verzió vagy korábbi), kattintson a [Next] (Következő) lehetőségre.
  Ha a [Current version] (Aktuális verzió) [Ver.1.02], akkor nincs szükség a frissítésre.Az üzenet szerint állítsa le az USB-kapcsolatot, és kattintson a [Finish] (Befejezés) gombra. Kapcsolja ki a kamerát, távolítsa el az akkumulátort, vagy húzza ki a hálózati adaptert, majd kapcsolja vissza a kamerát.

 11. Megjelenik az alábbi képernyő.


 12. Az automatikus alaphelyzetbe állítás után megjelenik az alábbi képernyő, és elkezdődik a frissítés. A megjelenő folyamatjelző sávon látható a frissítés állása. A frissítés körülbelül 20 percig tart.
  Megjegyzés: Frissítés közben nem szabad kikapcsolni a kamerát, és kihúzni az USB-kábelt.
 13. A frissítés befejezése után a készülék automatikusan újraindul. Győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva a kamera, és várjon, amíg megjelenik az LCD képernyő. Az LCD képernyő megjelenésekor kattintson a [Finish] (Befejezés) gombra, és húzza kiaz USB-kábelt.

2. lépés: Ellenőrizze, hogy a készülék rendszerszoftvere 1.02-es verziójú-e.

 1. Válassza a kamerán a [Menu] (Menü) - [Setup] (Beállítás) - [General Settings] (Általános beállítások) - [Version] (Verzió) pontot. Ha a Ver.1.02 verzió jelenik meg a rendszerszoftver 1.02-es verziójú.