Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
 • FDR-AX100E

Információ a jelen letöltésről

 • Név:3.10-es verziójú rendszerszoftver-frissítés FDR-AX100E fényképezőgéphez (Mac)
 • Megjelenés időpontja: 26/04/2016
 • Előnyök és fejlesztések:
  • A fényképezőgép mostantól XAVC S formátumban is képes felvételt készíteni kompatibilis SDHC és SDXC kártyákkal

   *XAVC S formátumú felvételkészítéshez SD Speed Class10, UHS Speed Class U1 vagy gyorsabb kártya szükséges. (100 Mbit/s-os vagy nagyobb sebességű rögzítéshez UHS Speed Class U3-as sebességosztályú kártya szükséges.)
   *Ha hosszabb XAVC S filmeket készít SDHC memóriakártyára, a rögzített filmek 4 GB-os darabokra lesznek vágva. A szétvágott fájlok egyetlen fájllá alakíthatók a PlayMemories Home.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A rendszerszoftver legújabb verziója az alábbi Mac-verziókkal kompatibilis:
 • Mac OS X v.10.9 ~ 10.11

Számítógépes hardver

A rendszerszoftver legújabb verziója az alábbi hardverrel kompatibilis:
 • CPU: Intel processzor*
  * A Core Solo és a Core Duo processzorok már nem támogatottak
 • Szabad merevlemez-kapacitás: 200 MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Figyelem:A rendszerszoftver frissítésének megkezdése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • A kamera áramforrása
  • Teljesen feltöltött, NP-FV70 típusú akkumulátor vagy AC-L200 típusú hálózati adapter
   Figyelem: A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot (). Javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort használjon.
 • A kamerához mellékelt USB-kábel

  Figyelem: A frissítés megbízható lefutása nem garantálható más típusú USB-vezeték használata esetén.

Letöltés

Fontos tudnivalók:

 • A rendszerszoftver frissítésekor használjon teljesen feltöltött, NP-FV70 típusú akkumulátort, vagy használja az AC-L200 típusú hálózati adaptert.
 • Frissítés közben ne távolítsa el az akkumulátort, illetve ne húzza ki a hálózati adaptert, mert a fényképezőgép a váratlan leállás miatt működésképtelenné válhat.
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • A rendszerszoftver frissítése körülbelül 15 percet vesz igénybe. Javasoljuk, hogy akadályozza meg, hogy a számítógép alvó vagy hibernált módba lépjen. Ha a számítógép alvó vagy hibernált módba lépne (és emiatt megszakad a frissítés), akkor kezdje a folyamatot elölről.

A firmware-frissítés letöltése:

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználóként van-e bejelentkezve.
 2. Olvassa el a lap alján a jogi nyilatkozatot, és a jelölőnégyzet kiválasztásával fogadja el a kikötéseket és feltételeket. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 3. Az [Update_FDRAX100V310.dmg] fájl letöltése elkezdődik.
 4. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

Telepítés

A fájl sikeres letöltését követően készen áll az FDR-AX100E fényképezőgéphez való 3.10-es verziójú szoftverfrissítés telepítésére.

1. lépés: Indítsa el a Firmware Updater szoftvert

 1. Zárjon be minden futó szoftvert a számítógépen.
 2. Kattintson duplán a letöltött [Update_FDRAX100V310.dmg] fájlra. Ekkor még ne csatlakoztassa a kamerát.
 3. A rendszer kicsomagolja az [Update_FDRAX100V310] fájlt.
 4. Kattintson duplán a [FirmwareUpdater] ikonra.
 5. A kernel kiterjesztés betöltéséhez egy üzenet engedélyt kér a módosítások végrehajtására. Írja be a megfelelő rendszergazdai jogosultságú jelszót. 6. A Firmware Updater program elindul. 7. Kapcsolja be fényképezőgépet

  A Firmware Updater ablakában látható utasításoknak megfelelően válassza ki a fényképezőgép [Menu] - [Setup] - [Connection] - [USB Connection] (Menü --> Beállítás --> Kapcsolat --> USB csatlakozás) menüpontját, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage (Háttértároló) lehetőség van-e kiválasztva.

  Amennyiben nem a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmód van kiválasztva kérjük, válassza ki a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmódot.

 8. Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.
  Figyelem: Amennyiben a fényképezőgép a számítógéphez van csatlakoztatva, a fényképezőgép LCD kijelzője kikapcsol. Kérjük, haladjon tovább a következő lépésre.

  Ha a fényképezőgép LCD-kijelzője nem kapcsol ki, próbálkozzon az alábbi módszerekkel.
  • Húzza ki az USB-kábelt, majd csatlakoztassa újra.
  • Ha a számítógépnek több USB-csatlakozója is van, próbálkozzon a többi csatlakozóval is.
 9. Miután megerősítette a fentieket, kattintson Firmware Updater ablakában található Next (Tovább) gombra. Az alábbi kép jelenik meg a Firmware Updater ablakában, és megjelenik a Follow computer instructions (Kövesse a számítógépen megjelenő utasításokat) az LCD-kijelzőn.Megjegyzés: Ettől a ponttól kezdve ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, amíg a rendszerszoftver frissítését be nem fejezte.
  számítógépfényképezőgép

 10. Miután ellenőrizte a fentieket, kattintson a Next (Tovább)gombra. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a képernyő bal alsó sarkában látható.
 11. Miután megbizonyosodott róla, hogy a Current version (Jelenlegi verzió) Ver. ≤ 3.00, kattintson a [Next] (Tovább) gombra.

  Ha a [Current version] (Jelenlegi verzió) [Ver.3.10.], akkor nincs szükség frissítésre. Az üzenetnek megfelelően bontsa az USB-kapcsolatot, és kattintson a Finish (Befejezés) gombra. Kapcsolja ki a kamerát, vegye ki az akkumulátort, helyezze vissza, majd kapcsolja be a kamerát.
 12. Megjelenik az alábbi képernyő. 13. Az LCD-panelen nyomja meg az [OK] gombot a fényképezőgép beállításainak nullázásához.


  Megjegyzés: Az [OK] gomb megnyomásakor a képernyő lekapcsol. Kérjük, haladjon tovább a következő lépésre.

 14. Kattintson a Next (Tovább) lehetőségre a Firmware Updater ablakában.
 15. Az alaphelyzetbe állítás után a fényképezőgép ellenőrzi a csatlakoztatást, és megjelenik az alábbi képernyő.
 16. A frissítés megkezdéséhez kattintson a Run (Futtatás) gombra. Frissítés közben az állapotjelző sávon ellenőrizheti a folyamatot (kb. 15 perc).
  Megjegyzés: Frissítés közben ne kapcsolja ki a kamerát, és ne húzza ki az USB-kábelt. 17. Amikor a frissítési folyamat befejeződött, megjelenik egy rendszerüzenet: "Recovering data. Please wait..." (Adatok helyreállítása, kérem várjon) néhány percen át, mielőtt az újraindítás befejeződik. Kattintson a Finish (Befejezés) gombra, amikor az alábbi kép megjelenik az LCD-képernyőn.

 18. Húzza ki az USB-kábelt.

2. lépés: Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép rendszerszoftvere 3.10-es verziójú-e.

 1. Válassza a fényképezőgépen a [Menu] (Menü) - [Setup] (Beállítás) - [General Settings] (Általános beállítások) - [Version] (Verzió) pontot. Ha Ver.3.10 jelenik meg, akkor a fényképezőgép rendszerszoftvere 3.10-es verziójú.