Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
 • DSC-RX10M2

Információ a jelen letöltésről

 • Név:1.30-as verziójú rendszerszoftver-frissítés DSC-RX10M2 fényképezőgéphez (Windows)
 • Megjelenés időpontja: 26/04/2016
 • Előnyök és fejlesztések:
  • A fényképezőgép mostantól XAVC S formátumban is képes felvételt készíteni kompatibilis SDHC és SDXC kártyákkal

   *XAVC S formátumú felvételkészítéshez SD Speed Class10, UHS Speed Class U1 vagy gyorsabb kártya szükséges. (100 Mbit/s-os vagy nagyobb sebességű rögzítéshez UHS Speed Class U3-as sebességosztályú kártya szükséges.)
   *Ha hosszabb XAVC S filmeket készít SDHC memóriakártyára, a rögzített filmek 4 GB-os darabokra lesznek vágva. A szétvágott fájlok egyetlen fájllá alakíthatók a PlayMemories Home.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a leggyakrabban használt Microsoft Windows-verziókkal:
 • Windows® Vista* SP2
 • Windows® 7 SP1
 • Windows® 8
 • Windows® 8.1
 • Windows® 10
  Megjegyzések:
  * A Starter változat nem támogatott.

Számítógépes hardver

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a következő hardverekkel:
 • Tárterület igény: 200MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Megjegyzés: Kérjük, a firmware frissítése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • Fényképezőgép áramforrása
  • Teljesen feltöltött újratölthető NP-FW50 akkumulátor
   vagy
   AC adapter AC-PW20 (külön vásárolható)
   Megjegyzés: A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot (). Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy az AC-PW20 AC adaptert (külön vásárolható) használjon.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB kábel használata esetén a frissítés sikere nem garantált.

Letöltés

Fontos tudnivalók:

 • A firmware frissítése közben teljesen feltöltött NP-FW50 akkumulátorról működtesse a készüléket
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert a folyamat megszakítása miatt a kamera használhatatlanná válhat
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből
 • A firmware-frissítés kb. 15 percet vesz igénybe, így eközben akadályozza meg, hogy a számítógép alvó üzemmódba lépjen. Amennyiben a számítógép alvó üzemmódba lép és a frissítés megszakad, ismételje meg a teljes frissítési folyamatot az elejétől kezdve.

A firmware-frissítés letöltése:

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazda jogokkal rendelkező felhasználóként van-e bejelentkezve.
 2. Olvassa el a lap alján a jogi nyilatkozatot, és a jelölőnégyzet kiválasztásával fogadja el a kikötéseket és feltételeket. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 3. Az [Update_DSCRX10M2V130.exe] fájl letöltése elkezdődik.
 4. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

  Windows 8 felhasználók számára:

  Ha az Internet Explorer kezdeti beállításai vannak érvényben, a frissítőfájl a [Letöltések] mappába lesz elmentve. Kattintson az [Asztal] csempére a Start képernyőn, és keresse meg a letöltött fájlt a [Letöltések] mappában az Explorer segítségével.

Telepítés

Miután a fájl sikeresen letöltődött, telepítse a firmware-frissítés 1.30 verzióját DSC-RX10M2 készülékekhez.

1. lépés: Indítsa el a Firmware Updater szoftvert

 1. Zárjon be minden futó szoftvert a számítógépen.
 2. A Firmware Updater elindításához kattintson duplán a letöltött [Update_DSCRX10M2V130.exe] fájlra.


  Ekkor megjelenik a Firmware Updater ablaka.

 3. A Firmware Updater utasításainak megfelelően válassza a fényképezőgép [Menu] -> [Setup] sub-page 3 -> [USB Connection] (Menü --> Beállítás 3. aloldal --> Kapcsolat --> USB csatlakozás) pontját, és ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a [Mass Storage] (Háttértároló). Amennyiben nem a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmód van kiválasztva, kérjük, válassza ki a [Mass Storage] (Háttértároló) üzemmódot.

 4. Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.

  Ha a számítógép nem találja a kamerát, a számítógép képernyőjén megjelenik a "Could not find the camera for this update" (Nem található kamera ehhez a frissítéshez) üzenet. Ha ez történik, próbálja meg a következőket.
  - Húzza ki az USB-kábelt, majd csatlakoztassa ismét.
  - Ha a számítógép több USB-aljzattal rendelkezik, próbálja meg a többi aljzatot is. Számítógépe hátulján is lehetnek USB-aljzatok.


  Egyes esetekben, amikor a kamera egy USB-kábellel van csatlakoztatva a számítógéphez, a számítógép képernyőjén megjelenik egy üzenet, amely a számítógép újraindítását javasolja. Ebben az esetben vegye ki az akkumulátort a kamerából, indítsa újra a számítógépet és kövesse az eljárást a 2. ponttól ("Indítsa el a Firmware Updater szoftvert").
 5. Kattintson a Next (Tovább) gombra a Firmware Updater ablakban. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a képernyő bal alsó sarkában látható. Ha az aktuális firmware verziószáma 1.30 vagy nagyobb, akkor a firmware-frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish (Befejezés) gombra, kapcsolja ki a kamerát, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a kamerát.
 6. Kattintson a Next (Tovább) gombra. Megjelenik a következő képernyő.
 7. Az automatikus alaphelyzetbe állítás után megkezdődik a frissítés. A frissítés közben egy állapotjelző sáv jelenik meg (a frissítés körülbelül 15 percig tart).
 8. A frissítés befejeztével a kamera automatikusan újraindul. Győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva a kamera, és várjon, amíg megjelenik az LCD-képernyő. Kattintson a Finish (Befejezés) gombra, amikor az LCD-képernyő megjelenik, majd húzza ki az USB-kábelt.

  Megjegyzés: Újraindítás után néha megjelenhet a Recovering data Please wait... (Az adatok visszaállítása, kis türelmet...) üzenet. Ez normális jelenség. Várjon, amíg az üzenet eltűnik.

2. lépés: Ellenőrizze, hogy a kamera firmware verziója valóban a 1.30 verzió.

 1. Válassza ki a kamerán a Menu (Menü) --> Setup subpage 6 (6. aloldal beállítása) --> Version (Verzió) pontot.
 2. A firmware verziószáma az alább látható formában jelenik meg.