Érintett modellek

Ezek az információk a következő modellekre vonatkoznak:
 • DSC-RX10M2

Információ a jelen letöltésről

 • Név:1.30-as verziójú rendszerszoftver-frissítés DSC-RX10M2 fényképezőgéphez (Mac)
 • Megjelenés időpontja: 26/04/2016
 • Előnyök és fejlesztések:
  • A fényképezőgép mostantól XAVC S formátumban is képes felvételt készíteni kompatibilis SDHC és SDXC kártyákkal

   *XAVC S formátumú felvételkészítéshez SD Speed Class10, UHS Speed Class U1 vagy gyorsabb kártya szükséges. (100 Mbit/s-os vagy nagyobb sebességű rögzítéshez UHS Speed Class U3-as sebességosztályú kártya szükséges.)
   *Ha hosszabb XAVC S filmeket készít SDHC memóriakártyára, a rögzített filmek 4 GB-os darabokra lesznek vágva. A szétvágott fájlok egyetlen fájllá alakíthatók a PlayMemories Home programmal.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a következő Mac-verziókkal:
 • Mac OS X v.10.9 ~ 10.11

Számítógépes hardver

A firmware-frissítés legutolsó verziója kompatibilis a következő hardverekkel:
 • CPU: Intel processzor*
  * A Core Solo és a Core Duo processzorok már nem támogatottak.
 • Tárterület igény: 200MB vagy több
 • RAM: 512 MB vagy több
  Megjegyzés: Kérjük, a firmware frissítése előtt zárjon be minden más alkalmazást.
 • Fényképezőgép áramforrása
  • Teljesen feltöltött újratölthető NP-FW50 akkumulátor
   vagy
   AC-PW20 adapter (külön kapható)
   Megjegyzés: A frissítés csak abban az esetben hajtható végre, ha az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a három csíkot (). Azt javasoljuk, hogy teljesen feltöltött akkumulátort vagy az AC-PW20 AC adaptert (külön vásárolható) használjon.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB kábel használata esetén a frissítés sikere nem garantált.

Letöltés

 • A firmware frissítésekor teljesen feltöltött akkumulátort (NP-FW50) vagy AC-PW20 hálózati adaptert (külön kapható) használjon.
 • A frissítés közben soha ne távolítsa el az akkumulátort és ne húzza ki az adaptert; ellenkező esetben a hirtelen áramszünet miatt a készülék használhatatlanná válhat.
 • Ezt megelőzően vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • A firmware frissítése körülbelül 15 percet vesz igénybe, ezért akadályozza meg, hogy a számítógépe alvó üzemmódba kapcsoljon. Amennyiben számítógépe alvó üzemmódba kapcsol, és a frissítés megszakad, kezdje a teljes frissítési folyamatot elölről.
 • Ne válassza az About This System Software Updater (A rendszerszoftver-frissítő névjegye) pontot a SystemSoftwareUpdater (Rendszerszoftver-frissítő) menüből. Ellenkező esetben a frissítőszoftver összeomolhat, különösen frissítéskor.

Töltse le a firmware frissítőt

 1. Ellenőrizze, hogy rendszergazdaként van-e bejelentkezve.
 2. A jogi nyilatkozat elolvasása után kattintson a [Download] [Letöltés] gombra.
 3. Az [Update_DSCRX10M2V130.dmg] fájl letöltése megkezdődik.
 4. Mentse le a fájlt a számítógépre.

Telepítés

 1. Zárjon be minden futó alkalmazást.
 2. Kattintson duplán az [Update_DSCRX10M2V130.dmg] nevű letöltött fájlra. - Még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez.
 3. Kattintson duplán az [Update_DSCRX10M2V130] ikonra, mely az Asztalon jelenik meg.
 4. Kattintson duplán a [FirmwareUpdater] ikonra.
 5. Kernelbővítmény betöltésénél megjelenik egy üzenet, mely jóváhagyást kér a módosítások végrehajtásához. Adja meg a rendszergazda jelszót. 6. A Firmware Updater program elindul.


  Kattintson a nagyobb képhez


 7. Kapcsolja be a fényképezőgépet.
 8. A Firmware Frissítő ablakában látható utasításoknak megfelelően válassza ki a fényképezőgép Menu --> Setup subpage 4 --> USB Connection [Menü -- Beállítás -- USB csatlakozás] menüpontját, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage [Háttértároló] opció van-e kiválasztva.
  Amennyiben nem a Mass Storage [Háttértároló] üzemmód van kiválasztva kérjük, válassza ki a Mass Storage [Háttértároló] üzemmódot. 9. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével; ekkor a fényképezőgép LCD-kijelzője kikapcsol. Lépjen tovább a következő lépésre.
  Megjegyzés: Amennyiben a fényképezőgép LCD-kijelzője nem kapcsol ki, kérjük, próbálja ki a következő módszerek valamelyikét.
  • Válassza le az USB-kábelt a fényképezőgépről, majd csatlakoztassa vissza az USB-kábelt.
  • Amennyiben a számítógép másik szabad USB-csatlakozóval is rendelkezik, próbálja meg ahhoz csatlakoztatni az USB-kábelt.
 10. A Firmware Updater ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra. A számítógép képernyőjén a következő ablak jelenik meg:


  Kattintson a nagyobb képhez


  Ezzel egy időben a következő üzenet jelenik meg a fényképezőgép LCD-kijelzőjén: "Follow computer instructions" (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.). -Ettől a ponttól kezdve ne kapcsolja ki a fényképezőgépet egészen addig, amíg a firmware-frissítés be nem fejeződik.
 11. Kattintson a Next (Tovább) gombra. Megjelenik a következő képernyő.


  Kattintson a nagyobb képhez
 12. Az automatikus alaphelyzetbe állítás után megkezdődik a frissítés. A frissítés közben egy állapotjelző sáv jelenik meg (a frissítés körülbelül 15 percig tart).

  Kattintson a nagyobb képhez
 13. A frissítés befejeztével a kamera automatikusan újraindul. Győződjön meg arról, hogy be van kapcsolva a kamera, és várjon, amíg megjelenik az LCD-képernyő. Kattintson a Finish (Befejezés) gombra, amikor az LCD-képernyő megjelenik, majd húzza ki az USB-kábelt.

  Kattintson a nagyobb képhez

 14. Megjegyzés: Újraindítás után néha megjelenhet a Recovering data Please wait... (Az adatok visszaállítása, kis türelmet...) üzenet. Ez normális jelenség. Várjon, amíg az üzenet eltűnik.

Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép firmware-jének verziója Ver 1.30.-e.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu --> Setup subpage 6 --> Version [Menü - Beállítás - Verzió] menüpontot.
 2. A firmware-verzió az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.