Érintett modellek

Ez a tájékoztatás a következő tévétípusokra vonatkozik:
 • DPF-XR100
 • DPF-VR100

Információ a jelen letöltésről

Előnyök és fejlesztések

 • Ezentúl lehetőség van a Sony digitális videókamerákkal vagy fényképezőgépekkel készített 60p/50p videók lejátszására
 • Jobb videófájl formátum kompatibilitás.

Ellenőrizze a firmware-verziót

 1. Kapcsolja be a digitális képkeretet a Power [Bekapcsoló] gomb megnyomásával.
 2. Nyomja meg a MENU [Menü] gombot.
 3. Válassza ki a Settings [Beállítások] menüpontot az iránygombok segítségével.
 4. Válassza ki a System Information [Rendszerinformációk] menüpontot az iránygombok segítségével, majd nyomja meg az ENTER gombot.
 5. Ellenőrizze a firmware-verziót.

  Ha a verzió "1.13" vagy alacsonyabb, frissítse a firmware-t a "A firmware-frissítés előkészítése" c. fejezetben foglaltaknak megfelelően.
 6. A firmware ellenőrzését követően nyomja meg az ENTER gombot.
 7. Nyomja meg a MENU [Menü] gombot.
 8. Kapcsolja ki a digitális képkeretet.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

 • Windows® 7
 • Windows Vista® Service Pack 2-vel (SP2)
 • Windows Vista® Service Pack 3-mal (SP3)
 • Mac OS X (10.4) vagy újabb

Adathordozók

Az alábbi adathordozó-típusok bármelyike.

 • 256 MB vagy nagyobb Memory Stick/Memory Stick Duo
 • 256 MB vagy nagyobb SD memóriakártya
 • 256 MB vagy nagyobb xD-Picture Card
 • 256 MB vagy nagyobb CompactFlash kártya

A kompatibilis adathordozókra vonatkozó részletes információkért lásd "A memóriakártyákról" c. részt az eszköz Használati útmutatójában.

Előkészületek

Fontos megjegyzések:

Mielőtt megkezdené a frissítést, ajánljuk, hogy asztali számítógépe vagy memóriakártya segítségével készítsen biztonsági másolatot a digitális képkeret belső memóriájában tárolt képekről és zenékről. Tovább részletekért kattintson a "Képek és zenék lementése" linkre.
Képek és zenék lementése.

Nem szükséges az eszközön a firmware-frissítést követően azokat a kép és zeni adatokat helyreállítani, amelyekről biztonsági mentés készült, ha a képek és zenék annak belső memóriájában a firmware-frissítés során nem módosultak.
Ellenőrizze az eszköz belső memóriájában található képeket és zenéket, mielőtt megkísérelné helyreállítani a képadatokat annak belső memóriában
Bővebb információért a képek és zenék belső memóriába való helyreállításáért kattintson ide.

 • A DPF-XR100 és a DPF-VR100 esetében egyaránt ugyanazt a fájlt kell letölteni. A DPF-VR100 firmware-jének frissítéséhez használja a XR100_V122.zip fájlt.
 • Frissítés közben (a lentebb ismertetett 7-(5) és 7-(6) pontok végrehajtásakor), győződjön meg róla, hogy a digitális képkeret és a hálózati töltő stabilan és biztonságosan van csatlakoztatva, ami megakadályozza a hálózati töltő véletlen leválasztását, és ezáltal a digitális képkeret kikapcsolását.
  A frissítés közben bekövetkező feszültségkiesés a digitális képkeret hibás működését okozhatja.

Letöltés

A frissítő fájl letöltése.

 1. Ellenőrizze, hogy az internetböngészőn kívül más program nem fut-e.
 2. A lap alján el kell fogadnia az oldal alján található Végfelhasználói licencszerződés feltételeit.
  Ezután pedig kattintson az "Accept" (Elfogadom) gombra a szerződés elfogadásához.
 3. Megkezdődik az XR100_V122.zip fájl letöltése (117 MB, 123 554 811 bájt).
 4. Mentse el a fájlt az asztalra (ajánlott).

Megjegyzés: Ez a fájl kizárólag a DPF-XR100 / DPF-VR100 frissítésére szolgál. Egyéb Sony digitális képkerettel nem használhatja ezt a fájlt.

A letöltött fájl kibontása.

 • Windows® 7 / Windows Vista® használata esetén
  1. Kattintson jobb egérgombbal a letöltött zip fájlra (XR100_V122.zip).
  2. Kattintson az "Extract All" [Mind kibontása] gombra.
   br/>
  3. Kattintson az "Extract" [Kibontás] gombra a megnyílt "Extract Compressed (Zipped) Folders" [Tömörített fájlok kibontása] ablakban.

   Számítógépe asztalán ekkor megnyílik az XR100_V122 mappa.
 • Mac OS használata esetén
  • Kattintson duplán a mentett fájlra (XR100_V122.zip).

   Az asztalon létrejön az XR100_V122 mappa.


A kicsomagolt XR100_V122 mappa a következő frissítési fájlokat tartalmazza:

 • XR10001.VUP

Megjegyzések:

 • A DPF-XR100 / DPF-VR100 esetében egyaránt ugyanazt a fájlt kell letölteni (XR10001.VUP). A DPF-VR100 firmware-jének frissítéséhez használja az XR10001.VUP fájlt.
 • Az operációs rendszerétől függően bizonyos fájlkiterjesztések (.VUP / .vup) nem jeleníthetők meg.
 • Az operációs rendszertől függően a letöltés után a kibontás automatikusan is megtörténhet. Az ön által használt operációs rendszertől függően előfordulhat, hogy a fent leírt eljárással nem tudja kibontani a fájlt. Ez utóbbi esetben, kérjük, használjon a kibontáshoz megfelelő szoftvert.

Az adathordozó előkészítése.

A következő rész a frissítési folyamatot írja le Memory Stick/Memory Stick Duo használatával. Ha SD memóriakártyát, CompactFlash kártyát vagy xD-Picture Cardot használ, kérjük, cserélje ki a Memory Stick/Memory Stick Duót az Ön által használt memóriakártyára a következő magyarázatnak megfelelően.

Készítsen elő egy inicializált (formázott) Memory Stick/Memory Stick Duót. Az inicializálás (formázás) részleteit a digitális fényképezőgépe Használati útmutatójában olvashatja el.

Megjegyzések:

 • Kérjük, használja a digitális fényképezőgépe által vagy az erre szolgáló memóriakártya-formázó szoftver, a "Memory Stick Formatter" által inicializált (formázott) Memory Stick/Memory Stick Duót. "Memory Stick Formatter" Memory Stick formázó szoftver.
 • Kérjük, használjon a digitális fényképezőgépe által inicializált (formázott) SD memóriakártyát, CompactFlash kártyát vagy xD-Picture Cardot.
 • Nem ajánljuk a számítógépes inicializálást (formázást), mivel a DPF-XR100 / DPF-VR100 az inicializálás formátumától függően nem minden esetben ismeri fel az adathordozót. Amennyiben csak számítógép segítségével inicializált adathordozó áll rendelkezésére, másoljon át egy JPEG képfájlt, és ellenőrizze, hogy az a DPF-XR100 / DPF-VR100-on helyesen jelenik-e meg.

Fontos megjegyzés:

 • A firmware-frissítés sikertelen lehet, ha a Memory Stick/Memory Stick Duo a frissítési fájlokon kívül egyéb fájlokat is tartalmaz. Ezért mindig frissen inicializált (formázott) Memory Stick/Memory Stick Duót használjon.

A frissítőfájlok felmásolása az adathordozóra.

Az alábbi módszerek valamelyikének alkalmazásával másolja át a frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duóra:

 • Amennyiben az ön számítógépe rendelkezik Memory Stick nyílással
  1. Helyezze be az inicializált (formázott) Memory Stick/Memory Stick Duót számítógépe Memory Stick nyílásába.
  2. Nyissa meg a XR100_V122 mappát a számítógépén, és másolja az abban található frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duóra.

   Húzza be a frissítési fájlt a Memory Stick/Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába, új mappa létrehozása nélkül.
 • Ha az ön számítógépe nem rendelkezik Memory Stick nyílással.
  1. Helyezze be az inicializált (formázott) Memory Stick/Memory Stick Duót digitális fényképezőgépe Memory Stick nyílásába.
  2. Csatlakoztassa számítógépére digitális fényképezőgépét egy USB-kábel segítségével.
  3. Nyissa meg a XR100_V122 mappát a számítógépén, és másolja az abban található frissítési fájlt a Memory Stick/Memory Stick Duo-ra, amelyet digitális fényképezőgépébe helyezett.

   Húzza be a frissítési fájlt a Memory Stick/Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába, új mappa létrehozása nélkül.

Telepítés

7. lépés: A firmware frissítése.

Ismételje meg a lépéseket 1-től 5-ig a digitális képkeret gombjainak használatával. A művelet a távirányító segítségével nem hajtható végre.

 1. Ellenőrizze, hogy a digitális képkeret ki van-e kapcsolva (a (Power) gomb piros).
 2. Az átmásolt frissítési fájlt tartalmazó Memory Stick/Memory Stick Duót helyezze a digitális képkereten található Memory Stick nyílásba.
 3. A Power gomb megnyomásával kapcsolja be a digitális képkeretet, miközben a "View Mode" [Nézet üzemmód] gombot lenyomva tartja.

  Tartsa lenyomva a "View Mode" [Nézet üzemmód] gombot, míg a következő üzenet meg nem jelenik.  Ekkor működésbe lép a karbantartási üzemmód.

  Megjegyzés: Amennyiben az alábbi képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn legalább 3 perc elteltével, vagy a kép torz, válassza le a hálózati töltőt a digitális képkeretről, majd csatlakoztassa újra.

  Ellenőrizze, hogy a (POWER) gomb zölden világít-e, nyomja meg a (POWER) gombot a feszültség kikapcsolásához, majd kezdje el újra a frissítési folyamatot a "7. lépés: A firmware frissítése" c. résztől.

  Forduljon a helyi Sony vevőszolgálati központjához, ha a fenti képernyő nem jelenik meg az LCD-kijelzőn.
 4. Nyomja meg a gombot a "Update firmware" [Firmware frissítése] elem kiválasztásához, majd nyomja meg az "Enter" gombot.

  Ellenőrizze, hogy az alábbi üzenet megjelenik-e az LCD-képernyőn.

 5. Nyomja meg az "Enter" gombot.

  Ellenőrizze, hogy az alábbi üzenet megjelenik-e az LCD-képernyőn.  Megjegyzés: Amennyiben az alábbi képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn legalább 3 perc elteltével, vagy a kép torz, válassza le a hálózati töltőt a digitális képkeretről, majd csatlakoztassa újra.

  Ellenőrizze, hogy a (POWER) gomb zölden világít-e, nyomja meg a (POWER) gombot a feszültség kikapcsolásához, majd kezdje el újra a frissítési folyamatot a "7. lépés: A firmware frissítése" c. résztől.

  Forduljon a helyi Sony vevőszolgálati központjához, ha a fenti képernyő nem jelenik meg az LCD-kijelzőn.
 6. Nyomja meg az "Enter" gombot.

  Az LCD-kijelző az alábbi képernyőre vált, és a firmware-frissítés kezdetét veszi.

  Ez a művelet kb. 3-4 percig tart.  Fontos megjegyzés:
  E frissítési eljárások közben győződjön meg róla, hogy a digitális képkeret és a hálózati töltő stabilan és biztonságosan van-e csatlakoztatva, ami megakadályozza a hálózati töltő véletlen leválasztását és a digitális képkeret kikapcsolását.
  Győződjön meg arról is, hogy a Memory Stick/Memory Stick Duo a frissítés alatt szorosan illeszkedik a digitális képkerethez, így az nem eshet ki.
  Amennyiben az eszköz feszültségellátása megszűnik vagy elveszti a kapcsolatot a Memory Stick/Memory Stick Duóval, a digitális képkeret hibásan működhet a frissítés során.


  Megjegyzések:
  • Ha a "No update file found" [Nincs elérhető frissítési fájl] hibaüzenet jelenik meg.
   • Ok: A fájl nem található a Memory Stick/Memory Stick Duón.
   • Művelet: Ellenőrizze, hogy a helyes fájlokat másolta-e a megfelelő helyre a Memory Stick/Memory Stick Duón, és ismételje meg a "7. lépés: A firmware frissítése" c. részt az elejétől fogva.
  • Ha az "Update failed. See [Explanations on program update]" [Frissítés sikertelen. Tekintse meg a Programfrissítés ismertetése c. részt.] hibaüzenet jelenik meg.
   • Ok: A frissítés során a Memory Sticket/Memory Stick Duót eltávolították, vagy az kijött a helyéről.
   • Művelet: Tekintse meg a "Programfrissítés ismertetése" c. részt a "Lehetséges okok" c. fejezetben, és olvassa el az ott feltűntetett ajánlásokat.
  • Ha a frissítés során a készülék áramtalanítva lett.
   • Művelet: Tekintse meg a "Programfrissítés ismertetése" c. részt a "Lehetséges okok" c. fejezetben, és olvassa el az ott feltűntetett ajánlásokat.
 7. Ha az LCD-kijelzőn a "Completed" [Befejezve] üzenet jelenik meg, nyomja meg a (POWER) gombot a digitális képkeret kikapcsolásához.

 8. Távolítsa el a Memory Stick/Memory Stick Duót a digitális képkeretből.

8. lépés: A frissített firmware firmware-verziójának ellenőrzése.

Megjegyzések:

 • Amikor a frissítés után először bekapcsolja a digitális képkeretet, az nem az eddig megszokott módon fog elindulni.
 • Ha a képkeret néhány perc elteltével sem akar elindulni, akkor tekintse meg "A programfrissítés ismertetése" c. részt a "Lehetséges okok" c. fejezetben, és olvassa el az ott feltűntetett ajánlásokat.
 1. Kapcsolja be a digitális képkeretet a Power [Bekapcsoló] gomb megnyomásával.
 2. Nyomja meg a MENU [Menü] gombot.
 3. Válassza ki a Settings [Beállítások] menüpontot az iránygombok segítségével.
 4. Válassza ki a System Information [Rendszerinformációk] menüpontot az iránygombok segítségével, majd nyomja meg az ENTER gombot.
 5. Ellenőrizze, hogy a firmware verziója "1.22".  Megjegyzés:
  • Ha a megjelenített verzió nem "1.22", vagy ha nem jelenik meg verziószám:
   A firmware frissítés nem helyesen ment végbe. Ismételje meg a firmware frissítést az elejétől
 6. A firmware ellenőrzését követően nyomja meg az ENTER gombot.
 7. Nyomja meg a MENU [Menü] gombot.
 8. Kapcsolja ki a digitális képkeretet.

Ezzel a firmware frissítési folyamata befejeződik.


Megjegyzések:

 • A firmware frissítés befejezése után a MemoryStick-en / Memory Stick Duo-n lévő frissítőfájlra nincs többé szükség. Kérjük, távolítsa el MemoryStick-jéről / Memory Stick Duo-járól.
 • A mennyiben a frissítés során a belső memóriában tárolt képek elvesztek vagy megsérültek, ismét mentse azokat a belső memóriára a "Restoring image data to the internal memory" [A belső memória képadatainak helyreállítása] részben leírtaknak megfelelően.

Kérdések és válaszok

[A program frissítésére vonatkozó magyarázatok]


Ha a DPF-XR100 / DPF-VR100 firmware frissítése közben a következő hibák bármelyikét észleli,kövesse a "[Procedure]" "Eljárás" rész alatt leírt utasításokat.

 • Hibaüzenet, például "Update failed. See [Explanations on program update]" (Sikertelen frissítés. Lásd: [program frissítésére vonatkozó magyarázatok] megjelenése. • A frissítés során a készülék áramtalanítva lett.

 • Frissítés után nem indítható el a digitális fotókeret.

[Eljárás]

 1. Kapcsolja ki a digitális képkeretet, és húzza ki az adapter dugóját a digitális képkeret hátsó részéből.

  Megjegyzés: Ha a főkapcsoló gomb megnyomása után sem kapcsolódik ki; húzza ki az adapter dugóját a digitális képkeret hátsó részéből.

 2. Ellenőrizze, hogy a memóriakártyát, melyre a firssítőfájlt másolta, megfelelően helyezte a digitális fotókeret kártyanyílásába.

 3. A "VIEW MODE" ("Nézet üzemmód") gombot lenyomva tartva, csatlakoztassa a hálózati adapter dugóját a digitális fotókeret hátoldalán található DC IN 9V jackbe.

  A digitális fotókeret karbantartási üzemmódban kapcsol be.

 4. Végezze el ismét a frissítési eljárást az elejétől kezdve.

Megjegyzések:

 • A művelet normál üzemmódban nem végezhető el helyesen. Győződjön meg róla, hogy karbantartási üzemmódban végzi el a fenti lépéseket.
 • Amennyiben a fenti útmutatások végrehajtásával nem sikerül elhárítani a problémát:
  • Inicializálja (formatálja) az ön által használt memóriakártyát, másolja át ismét a frissítési fájlokat a memóriakártyára, majd kísérelje meg végrehajtani a fenti műveletsort.
  • Próbáljon ki egy másik memóriakártyát, amennyiben elérhető.

Ha a probléma így sem hárítható el, kérjük forduljon az Ön helyi Sony vevőszolgálati központjához.