Információ a jelen letöltésről

Köszönjük, hogy továbbra is a Sony termékeit választja.

A Sony firmware frissítést kínál az "S-Frame" DPF-D92 digitális képkeretéhez.

Azok az ügyfelek, akik igénylik ezt a szolgáltatást, a következőkben ismertetett eljárásnak megfelelően töltsék le a program frissítőfájlját.

Szóba jövő modellek:

 • DPF-D92

Alkalmazható firmware-verzió:

 • V2.01 vagy régebbi

A firmware verziójának megállapítása:

 1. Nyomja meg a MENU (Menü) gombot.
 2. Nyomja meg a gombot a Settings menüpont kijelölésére, majd nyomja meg az ENTER gombot.
 3. Nyomja meg a gombot a System Information [Rendszerinformációk] menüpont kijelölésére, majd nyomja meg az ENTER gombot.
 4. A képernyőn megjelenik a firmware verziószáma.
 5. A menüképernyő bezárásához, nyomja meg a MENU (Menü) billentyűt.


  Megjegyzés: Az"2.05" verziószámú készülékek esetében ez a frissítés nem szükséges.

Javítások

 • A frissítés után lehetővé válik a mappák kijelölése, amikor nem DCF formátumú fájlt ment a készülék belső memóriájára "Album Size" [Album méret] módban.

Előkészületek

Fontos megjegyzés:

 • Mielőtt megkezdené a frissítést, ajánljuk, hogy asztali számítógépe vagy memóriakártya segítségével készítsen biztonsági másolatot a digitális képkeret belső memóriájában tárolt képadatokról. Bővebb információkért lásd lejjebb a "Backing up image data" [Képadatok biztonsági mentése] részt.

Képadatok biztonsági mentése.

A digitális képkeret belső memóriájában tárolt képek biztonsági mentésének részletes leírása itt olvasható.

Telepítés

Fontos megjegyzések:

 • Frissítés közben (a lentebb ismertetett 7-(5) és a 7-(6) pontok végrehajtásakor), győzödjön meg róla, hogy a digitális képkeret és a hálózati töltő stabilan és biztonságosan van csatlakoztatva, ami megakadályozza a hálózati töltő véletlen leválasztását, és ezáltal a digitális képkeret kikapcsolását. A frissítés közben bekövetkező feszültségkiesés a digitális képkeret hibás működését okozhatja.
 • Mielőtt megkezdené a frissítést, ajánljuk, hogy asztali számítógépe vagy memóriakártya segítségével készítsen biztonsági másolatot a digitális képkeret belső memóriájában tárolt képadatokról. Bővebb információkért lásd a "Képadatok biztonsági mentése" részt a fenti "Frissítés megkezdése előtt" fejezetben.
 1. Ellenőrizze a firmware-verziót:  1. Kapcsolja be a digitális képkeretet a (Power) billentyű megnyomásával.
  2. Nyomja meg a "MENU" (Menü) gombot.
  3. Válassza ki a "Settings" (Beállítások) menüpontot az iránygombok segítségével.
  4. Válassza ki a "System Information" (Rendszerinformációk) menüpontot az iránygombok segítségével, majd nyomja meg az "ENTER" billentyűt.
  5. Ellenőrizze a firmware-verziót:
   • Ha a verzió "2.01" vagy alacsonyabb, frissítse a firmware-t a "2. Firmware-frissítés előkészítése" fejezetben foglaltaknak megfelelően.
   • Ha a firmware "2.05"-es vagy újabb verziójú, akkor nem kell frissítenie.
  6. A firmware ellenőrzését követően nyomja meg az "ENTER" billentyűt.
  7. Nyomja meg a "MENU" (Menü) gombot.
  8. Kapcsolja ki a digitális képkeretet.

 2. Firmware-frissítés előkészítése.  A firmware letöltése előtt, kérjük, győződjön meg róla, hogy számítógépén az alábbi operációs rendszerek egyike fut, majd készítse elő az alábbi adathordozók egyikét.

  • Szükséges operációs rendszerek

   • Windows® 7
   • Windows Vista® Service Pack 1-gyel (SP1)
   • Mac OS X (10.4) vagy újabb
  • Adathordozók

   Az alábbi adathordozó típusok bármelyike.

   • 32MB vagy nagyobb Memory Stick/Memory Stick Duo
   • 32MB vagy nagyobb SD memóriakártya
   • 32MB vagy nagyobb xD-Picture Card
   • 32MB vagy nagyobb CompactFlash kártya


   A kompatibilis adathordozókra vonatkozó részletes információkért lásd "A memóriakártyákról" részt az eszköz Használati útmutatójában.
 3. Töltse le a frissítési fájlt.  1. Ellenőrizze, hogy az Internet böngészőn kívül más program nem fut-e.
  2. A lap alján el kell fogadnia a Végfelhasználói licencszerződés feltételeit. Miután elolvasta, kattintson az "Accept" (Elfogadom) gombra.
  3. Megkezdődik a D72_V108.zip 11,4MB (11,954,775 bájt) fájl letöltése.
  4. Mentse a fájlt az Asztalra (javasolt).
  Megjegyzés: Ez kizárólag a DPF-D92 frissítésére kijelölt fájl. Egyéb Sony digitális képkerettel nem használhatja ezt a fájlt.
 4. Bontsa ki a letöltött fájlt.  • Windows Vista® esetén   1. Kattintson a jobb egérgombbal a letöltött zip fájlra (D92_V205.zip).
   2. Kattintson a "Extract All"-ra (Kibontás mind).
   3. Kattintson az "Extract" (Kibontás) opcióra a megnyílt "Extract Compressed (Zipped) Folders" (Tömörített fájlok kibontása) ablakban.
    Számítógépe asztalán megnyílt a D92_V205 mappa.
  • Windows® 7 esetén   1. Kattintson a jobb egérgombbal a letöltött zip fájlra (D92_V205.zip).
   2. Kattintson a "Extract All"-ra (Kibontás mind).
   3. Kattintson az "Extract" (Kibontás) opcióra a megnyílt "Extract Compressed (Zipped) Folders" (Tömörített fájlok kibontása) ablakban.
    Számítógépe asztalán megnyílt a D92_V205 mappa.
  • Mac OS esetén   Kattintson duplán a mentett fájlra (D92_V205.zip).
   Az asztalon létrejön a D92_V205 mappa.
  A kicsomagolt D92_V205 mappa a következő frissítési fájlokat tartalmazza:
  • DFD92V02.VUP
  Megjegyzések:

  • Az operációs rendszerétől függően bizonyos fájl kiterjesztések (*.VUP, *.vup) nem jeleníthetők meg.
  • Az operációs rendszertől függően a letöltés után a kibontás automatikusan is megtörténhet. Az Ön által használt operációs rendszertől függően, előfordulhat, hogy a fent leírt eljárással nem tudja kibontani a fájlt. Ez utóbbi esetben, kérjük, haszáljon a kibontáshoz megfelelő szoftvert.
 5. Az adathordozó előkészítése.  A következő rész a frissítési folyamatot írja le Memory Stick/Memory Stick Duo használatával. Ha SD memóriakártyát, CompactFlash kártyát, vagy xD-Picture Card-ot használ, kérjük, cserélje ki a Memory Stick/Memory Stick Duo-t az Ön által használt memóriakártyára a következő magyarázatnak megfelelően.
  Készítsen elő egy inicializált (formatált) Memory Stick/Memory Stick Duo-t. Az inicializálás (formatálás) részleteit digitális fényképezőgépe Használati útmutatójában olvashatja el.

  Megjegyzések:
  • Kérjük, használja a digitális fényképezőgépe által vagy a vonatkozó memóriakártya formatáló szoftver, a "Memory Stick Formatter" által inicializált (formatált) Memory Stick/Memory Stick Duo-t.
  • Kérjük, használjon a digitális fényképezőgépe által inicializált (formatált) SD memóriakártyát, CompactFlash kártyát vagy xD-Picture Card-ot.
  • Nem ajánljuk a számítógépes inicializálást (formatálást), mivel a DPF-D92 az inicializálás formátumától függően nem minden esetben ismeri fel az adathordozót. Amennyiben csak számítógép segítségével inicializált adathordozó áll rendelkezésére, másoljon át egy JPEG képfájlt, és ellenőrizze, hogy az a DPF-D92-n helyesen jelenik-e meg.


  Fontos megjegyzés:

  • A firmware frissítés sikertelen lehet, ha a Memory Stick/Memory Stick Duo a frissítési fájlokon kívül egyéb fájlokat is tartalmaz. Mindig frissen inicializált (formatált) Memory Stick/Memory Stick Duo-t használjon.

 6. Másolja a frissítés file-okat az adathordozóra.  Az alábbi módszerek valamelyikének alkalmazásával másolja át a frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duo-ra:
  • Amennyiben az Ön számítógépe rendelkezik Memory Stick-nyílással

   1. Helyezze be az inicializált (formatált) Memory Stick/Memory Stick Duo-t számítógépe Memory Stick nyílásába.
   2. Nyissa meg a D92_V205 mappát a számítógépén, és másolja az abban található frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duo-ra.

    Húzza és ejtse le a frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába, új mappa létrehozása nélkül.

    Frissítési fájl példája, amely az adathordozó gyökérkönyvtárába került átmásolásra a Windows Vista® esetén.    Megjegyzés: A képernyő kijelzője az operációs rendszertől függően eltérő lehet.

  • Ha az Ön számítógépe nem rendelkezik Memory Stick nyílással.

   1. Helyezze be az inicializált (formatált) Memory Stick/Memory Stick Duo-t digitális fényképezőgépe Memory Stick nyílásába.
   2. Csatlakoztassa számítógépére digitális fényképezőgépét egy USB kábel segítségével.
   3. Nyissa meg a D92_V205 mappát a számítógépén, és másolja az abban található frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duo-ra, amelyet digitális fényképezőgépébe helyezett.

    Húzza és ejtse le a frissítési fájlokat a Memory Stick/Memory Stick Duo gyökérkönyvtárába, új mappa létrehozása nélkül.

    Frissítési fájl példája, amely az adathordozó gyökérkönyvtárába került átmásolásra a Windows Vista® esetén:    Megjegyzés: A képernyő kijelzője az operációs rendszertől függően eltérő lehet.


 7. Frissítse a firmware-t.  Ismételje meg a lépéseket 1-től 5-ig a digitális képkeret billentyűinek használatával. A művelet a távirányító segítségével nem hajtható végre.

  1. Ellenőrizze, hogy a digitális képkeret ki van-e kapcsolva (a (Power) gomb piros).
  2. Az átmásolt frissítési fájlt tartalmazó Memory Stick/Memory Stick Duo-t helyezze a digitális képkereten található Memory Stick nyílásba.
  3. A Power gomb megnyomásával kapcsolja be a digitális képkeretet, miközben a "View Mode" (Nézet üzemmód) billentyűt lenyomva tartja.


   Tartsa lenyomva a "View Mode" (Nézet üzemmód) billentyűt, míg a következő üzenet meg nem jelenik.   Megjegyzés: Amennyiben az alábbi képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn legalább 1 perc elteltével, vagy a kép torz, válassza le a hálózati töltőt a digitális képkeretről, majd csatlkoztassa újra.
   Ellenőrizze, hogy a (POWER) gomb zölden világít-e, nyomja meg a (POWER) gombot a feszültség kikapcsolásához, majd kezdje el újra a frissítési folyamatot a "7. Frissítse a firmware-t" fejezettől.
   Forduljon a helyi SONY vevőszolgálati központjához, ha a fenti képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn.
  4. Nyomja meg az "Enter" billentyűt.


   Néhány 20-30 másodpercet elteltével, ellenőrizze, hogy az LCD kijelzőn megjelenik-e a következő üzenet.   Megjegyzés: Amennyiben az alábbi képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn legalább 1 perc elteltével, vagy a kép torz, válassza le a hálózati töltőt a digitális képkeretről, majd csatlkoztassa újra.
   Ellenőrizze, hogy a (POWER) gomb zölden világít-e, nyomja meg a (POWER) gombot a feszültség kikapcsolásához, majd kezdje el újra a frissítési folyamatot a "7. Frissítse a firmware-t" fejezettől.
   Forduljon a helyi SONY vevőszolgálati központjához, ha a fenti képernyő nem jelenik meg az LCD kijelzőn.
  5. Nyomja meg az "Enter" billentyűt.

   Az LCD kijelző a következő képernyőre vált, a firmware frissítés programja megíródott.

   Megjegyzés: A firmware megírása körülbelül 1 percet vesz igénybe.   Fontos megjegyzés:

   Frissítési folyamatok végrehajtásakor, győzödjön meg róla, hogy a digitális képkeret és a hálózati töltő stabilan és biztonságosan van csatlakoztatva, ami megakadályozza a hálózati töltő véletlen leválasztását, és ezáltal a digitális képkeret kikapcsolását.
   Győződjön meg arról is, hogy a Memory Stick/Memory Stick nyílás a frissítés alatt szorosan illeszkedik a digitális képkerethez, így az nem eshet ki.
   Amennyiben az eszköz feszültségellátása megszűnik vagy elveszti a kapcsolatot a Memory Stick/Memory Stick Duo-val, a digitális képkeret hibásan működhet a frissítés során.


   Megjegyzések:

   • Ha a "No update file found" (Nincs elérhető frissítési fájl) hibaüzenet jelenik meg.

    • Ok: A fájl nem található a Memory Stick/Memory Stick Duo-n.
    • Művelet: Ellenőrizze, hogy a helyes fájlokat másolta-e a megfelelő helyre a Memory Stick/Memory Stick Duo-n, és ismételje meg a "7. Frissítse a firmware-t" részt az elejétől fogva.

   • Ha a "Update failed. See [Explanations on program update]" (Sikertelen frissítés. Lásd a program frissítésére vonatkozó magyarázatot!) hibaüzenet jelenik meg.

    • Ok: Megszakadt a kapcsolat a Memory Stick/Memory Stick Duo-val a frissítés során.
    • Művelet: Lásd a "Explanations on program update" (A program frissítésére vonatkozó magyarázat) "Possible issues" (Lehetséges problémák) részét, és olvassa el az abban található ajánlásokat.

  6. Ha az LCD kijelzőn a "Completed" (Befejezve) üzenet jelenik meg, nyomja meg a (POWER) gombot a digitális képkeret kikapcsolásához.  7. Távolítsa el a Memory Stick/Memory Stick Duo -t a digitális képkeretből.


 8. Ellenőrizze a frissített firmware firmware verzióját.

  1. Kapcsolja be a digitális képkeretet a (Power) billentyű megnyomásával.
  2. Nyomja meg a "MENU" (Menü) gombot.
  3. Válassza ki a "Settings" (Beállítások) menüpontot az iránygombok segítségével, majd nyomja meg az "ENTER" billentyűt.
  4. Válassza ki a "System Information" (Rendszerinformációk) menüpontot az iránygombok segítségével, majd nyomja meg az "ENTER" billentyűt.
  5. Ellenőrizze, hogy a firmware verziója "2.05."
  6. A firmware ellenőrzését követően nyomja meg az "ENTER" billentyűt.
  7. Nyomja meg a "MENU" (Menü) gombot.
  8. Kapcsolja ki a digitális képkeretet.

Ezzel a firmware frissitési folyamata befejeződik.

Megjegyzés: A mennyiben a frissítés során a belső memóriában tárolt képek elvesztek vagy megsérültek, ismét mentse azokat a belső memóriára a "Restoring image data to the internal memory" (A belső memória képadatainak helyreállítása) részben leírtaknak megfelelően.

A program frissítésére vonatkozó magyarázatok:Ha a digitális fényképkeret firmware-jének frissítése közben megjelenik az "Update failed [Frissítés sikertelen]" üzenet, akkor kapcsolja ki a fényképkeretet, és kezdje elölről a frissítési folyamatot.

Amennyiben a fenti útmutatások végrehajtásával nem sikerül elhárítani a problémát:

 • Ismételje meg többször a fenti eljárásokat.
 • Inicializálja (formatálja) az ön által használt memóriakártyát, másolja át ismét a frissítési fájlokat a memóriakártyára, majd kísérelje meg végrehajtani a fenti műveletsort.
 • Próbáljon ki egy másik memóriakártyát, amennyiben elérhető.

Ha a probléma így sem hárítható el, kérjük forduljon az Ön helyi SONY vevőszolgálati központjához.

Restore

Megjegyzés:Nem szükséges az eszközön a firmware-frissítést követően azokat a képadatokat helyreállítani, amelyekről biztonsági mentés készült, ha a képadatok annak belső memóriájában a firmware-frissítés során nem módosultak.

Ellenőrizze az eszköz belső memóriájában található képadatokat, mielőtt megkísérelné helyreállítani a képadatokat annak belső memóriában

A belső memória képadatainak helyreállításaA képek a digitális képkeret belső memóriájában való helyreállításának részletes leírása itt olvasható.