VÁRJON – A fájl letöltése előtt olvassa el a Szükséges fájlok részt.

Szükséges letöltések

A megfelelő működés érdekében az alább felsorolt fájlokat a(z) LA-EA3 objektív rendszerszoftverének (firmware) frissítése – 02 verzió (Mac) ELŐTT kell letölteni. Ha egynél több Szükséges fájl van felsorolva, az itt feltüntetett sorrendben telepítse őket.

Érintett modellek

Ez az információ a következő modellekre vonatkoznak:
 • Objektív: LA-EA3
 • Megjegyzések: Az objektív rendszerszoftverének frissítése E-bajonettes vázon érhető el.
  • Bizonyos típusok nem használhatók ehhez a frissítéshez. (típuslista)
  • PXW-FS7M2 használata esetén kövesse a PXW-FS7M2 használati útmutatójában leírt eljárást.

Információ a jelen letöltésről

Előnyök és fejlesztések

 • A fényképezőgép sorozatfelvétel közben akár 10 képkocka/mp-es sebességnél is képes folyamatosan fókuszálni egy tárgyra [Continuous Shooting: Hi] (Sorozatfelvétel: nagy) vagy [Continuous Shooting: Mid] (Sorozatfelvétel: közepes) üzemmódban, ha adaptert csatlakoztatnak az ILCE-9-hez
  További részletekért látogasson el az alábbi oldalra.
  A részletekről itt olvashat.

Fájlinfó

Fájlnév

 • LA-EA3 objektív rendszerszoftverének (firmware) frissítése – 02 verzió (Mac)

Fájlverzió

 • 02

Fájlméret

 • 1.8 MB (1 846 125 byte)

Kibocsátás dátuma

 • 25/05/2017

Előkészületek

Győződjön meg az objektum szoftververziójáról.

Az objektív szoftververziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat.

 • A [Ver.01] verziójú objektív-rendszerszoftvert frissíteni kell.
 • A [Ver.02] verziójú objektív-rendszerszoftvert nem szükséges frissíteni.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) pontot.
 2. Az objektívrendszer szoftververziója az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.


 3. Amennyiben a QX sorozatot használja, indítsa el az objektívrendszer szoftverfrissítőjét a számítógépén, és ellenőrizze az objektívrendszer szoftververzióját a frissítés futtatásával.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

Az objektum rendszerfrissítésének legutolsó verziója kompatibilis a leggyakrabban használt Mac-verziókkal:

 • Mac OS X v.10.10 - 10.11 / macOS 10.12 - 10.13*

  *Fontos:
  macOS 10.13 - 10.15 verzió esetén, kérjük, telepítse a „DriverLoader_1015” illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.

  Fontos:
  macOS 11 – 12 verzió esetén, kérjük, telepítse a "System Software Update Helper" illesztőprogramot a szoftver frissítése előtt.


Számítógépes hardver

Az objektívrendszer szoftverfrissítése kompatibilis a következő hardverekkel:

 • Szabad merevlemez-kapacitás: legalább 200 MB
 • RAM: legalább 512 MB
  Megjegyzés: Az objektívrendszer szoftverfrissítése előtt kérjük, zárjon be minden futó alkalmazást.
 • Cserélhető objektíves α fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek
  • A fényképezőgép tápforrása: Teljesen feltöltött akkumulátor vagy a speciális hálózati adapter (külön vásárolható meg)

   Megjegyzés: A frissítés csak akkor végezhető el, ha az akkumulátor töltöttsége legalább (három jelzés). Javasoljuk, hogy használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a speciális hálózati adaptert (külön vásárolható meg). Az objektív rendszerszoftverének frissítésekor vegye le a függőleges markolatot.
  • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel

   Megjegyzés: A frissítés megbízható lefutása nem garantálható más típusú USB-kábel használata esetén.
 • Fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek – műsorsugárzás és -gyártás
  • A fényképezőgép tápforrása: A dedikált hálózati adapter
  • USB-kábel

Letöltés

Fontos megjegyzések:

 • Az objektív rendszerszoftverét csak akkor lehet frissíteni, ha az LA-EA3 csatlakoztatva van a fényképezőgéphez.
  *Az objektív rendszerszoftverét más fényképezőgép használata esetén nem lehet frissíteni.
 • Mielőtt végrehajtaná az objektív rendszerszoftver-frissítését, ellenőrizze, hogy az objektív csatlakoztatva van-e a fényképezőgéphez.
  *Mielőtt csatlakoztatná az LA-EA3 objektívet a fényképezőgéphez, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép ki van-e kapcsolva.
  *Mielőtt végrehajtaná az objektív rendszerszoftver-frissítésé, Ellenőrizze, hogy az A csatlakozó nincs-e csatlakoztatva az LA-EA3 objektívhez.
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a speciális hálózati adaptert (külön vásárolható meg). (cserélhető objektíves α fényképezőgép esetén)
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használja a dedikált hálózati adaptert. (műsorsugárzás és -gyártás esetén)
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert a folyamat megszakítása miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Ne hagyja, hogy a számítógép alvó üzemmódba lépjen. Amennyiben a számítógép alvó módba lépne, és a frissítés megszakadna, hajtsa végre a teljes frissítési folyamatot az elejétől.

Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének letöltése:

 1. Olvassa el a jogi nyilatkozatot, majd a jelölőnégyzet kipipálásával fogadja el a használati feltételeket. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 2. Az [Update_LAEA3V200.dmg] fájl letöltése elkezdődik.
 3. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

Telepítés

Miután a fájl sikeresen letöltődött, készen áll az objektívrendszer Ver.02 verziójú, LA-EA3 készülékekhez való szoftverfrissítésének telepítésére.

1. lépés Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének indítása

 1. Kattintson duplán a letöltött [Update_LAEA3V200.dmg] fájlra. – Még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez.
 2. Kattintson duplán az [Update_LAEA3V200] ikonra, amely az asztalon jelenik meg.
 3. Kattintson duplán a [Lens system software Updater] (Objektívrendszer szoftvere) ikonra.
 4. A rendszermagbővítmény betöltése előtt megjelenik egy üzenet, amely rákérdez, hogy végezhet-e módosításokat az alkalmazás. Írja be a megfelelő rendszergazdai jogosultságú jelszót. 5. Megjelenik az objektívrendszer szoftverfrissítőjének ablaka.
 6. Kapcsolja be a fényképezőgépet. Ha a fényképezőgép már bekapcsolt állapotban van, kapcsolja ki, majd kapcsolja be ismét.
  A Lens System Software Updater ablakában megjelenő utasításoknak megfelelően válassza a [Menu] (Menü) - [Setup] (Beállítás) - [USB Connect Setting] (USB-kapcsolat beállítás) menüpontot a fényképezőgépen, és győződjön meg róla, hogy a Mass Storage (Háttértár) lehetőség van kiválasztva. (Az QX sorozat használata esetén ez a lépés nem szükséges.) Ha nem a [Mass Storage] (Háttértár) mód van kiválasztva, kérjük, válassza ki azt.

 7. Előtte vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.
  Ha hibaüzenet jelenik meg a számítógép képernyőjén, próbálkozzon a következőkkel:
  - Húzza ki az USB-kábelt a fényképezőgépből, majd csatlakoztassa újra az USB-kábelt.
  - Ha a számítógépnek van másik USB-portja, csatlakoztassa az USB-kábelt egy másik USB-porthoz.
 8. Kattintson a Next (Tovább) gombra az objektívrendszer szoftverfrissítőjében. Az objektívrendszer szoftverfrissítő ablaka megjelenik a számítógépen, a fényképezőgép kijelzőjén pedig a „Follow computer instructions” (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.) üzenet látható.
  Számítógép:

  Fényképezőgép:

  Megjegyzés: Ezután mindaddig ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, amíg az objektív rendszerszoftverének frissítése be nem fejeződött.
  A módosítások elvégzése a fényképezőgép típusától függően több percig is eltarthat.

 9. Hibaelhárítás:
  • Ha a „The update is not available for your model.” (A frissítés nem érhető el az Ön modelljéhez.) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy a telepíteni kívánt szoftverfájl megfelelő-e a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektívhez.
   Amennyiben a helyes objektívrendszer szoftverfrissítője fut, zárja be a frissítőt, húzza ki az USB-kábelt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd lépjen vissza az 1. lépéshez: „Az objektívrendszer szoftverfrissítőjének indítása”.
  • Ha a „Could not find camera with the lens for this update mounted.” (Nem található csatlakoztatott fényképezőgép ehhez a frissítéshez) üzenet, ellenőrizze, hogy szerepel-e a fényképezőgép a „Relevant Products” (Releváns termékek) szakaszban, illetve hogy kapcsolódik-e a fényképezőgép a számítógéphez USB-kábelen keresztül.
 10. Kattintson a Next (Tovább) gombra az objektívrendszer szoftverfrissítőjében. Az aktuális verzió és a frissítés utáni verzió a képernyő bal alsó sarkában látható. Ha az objektívrendszer jelenlegi szoftververziója .02 vagy újabb, akkor a frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish (Befejezés) gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy dugja vissza a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

  Frissítés szükséges  Frissítés nem szükséges 11. Győződjön meg róla, hogy a [Current version] (Aktuális verzió) „.01”, majd kattintson a [Next] (Következő) opcióra. Ekkor megkezdődik az adatátvitel a fényképezőgépre (a művelet kb. 5 másodpercig tart).
  Megjegyzés: Frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 12. Az adatátvitel végrehajtása után a következő képernyő jelenik meg:


  Kattintson a Finish (Befejezés) pontra.
 13. Ekkor megkezdődik a frissítés, és megjelennek a fényképezőgép kijelzőjén az állapotjelzők (körülbelül 30 másodpercig).
 14. A frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor a „Lens update complete.” (Az objektívfrissítés elkészült.) üzenet jelenik meg a fényképezőgépen.
  Amennyiben a QX sorozatot használja, akkor a frissítés folyamata akkor fejeződik be, amikor eltűnik a QX sorozat képernyője.
 15. Húzza ki az USB-kábelt.
  Megjegyzés: A frissítés befejezése után kapcsolja ki a fényképezőgépet, távolítsa el az akkumulátort és/vagy a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be újra a fényképezőgépet.

2. lépés: Győződjön meg arról, hogy az objektum szoftverének verziószáma Ver.02-re változott.

 1. Válassza ki a fényképezőgépen a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) pontot.
 2. Az objektívrendszer szoftververziója az alábbi ábrán látható módon jelenik meg.