Cikk azonosítója : 00223460 / Utoljára módosítva: : 23/01/2020

[Megoldva] Az Audio Return Channel (ARC) funkciós házimozirendszerek hangproblémái a Sony Android TV-in (2016–2018. között gyártott típusok) az Android™ 8.0 Oreo™ rendszerre való frissítés után

  Örömmel tudatjuk, hogy a problémát megoldottuk. Ha már telepítette a v6.5830 (Android 8.0 Oreo) firmware-t, kérjük, töltse le a legújabb firmware-t tv-készülékére:

  Ha első alkalommal frissít az Oreo rendszerre, a legújabb firmware számos előnyt tartalmaz majd az Ön számára. A funkciók és előnyök teljes körű listájáért vagy a firmware letöltéséhez látogasson el az adott tv termékoldalára.

  Köszönjük türelmét, és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért!

   


  Az Audio Return Channel (ARC) funkciós házimozirendszerek hangproblémái a Sony Android TV-in (2016–2018. között gyártott típusok) az Android™ 8.0 Oreo™ rendszerre való frissítés után

  Tudomásunkra jutott, hogy a felhasználók – a készüléket az ARC porton keresztül hangprojektorhoz, A/V vevőhöz vagy házimozirendszerhez csatlakoztatva – hangproblémákat tapasztalhatnak, miután készenléti állapotban bekapcsolják televíziójukat.

  Mérnökeink jelenleg vizsgálják a hiba okát. Annak érdekében, hogy értesülhessen az új információkról, kérjük, látogasson el rendszeresen erre az oldalra, vagy vegye fel a könyvjelzők közé.

  A hiba kijavításáig kérjük, hogy számsorrendben haladva próbálja meg az alábbi áthidaló megoldásokat: Ha a problémák továbbra is fennállnak, akkor a listán szereplő következő áthidaló megoldás használatát javasoljuk.

  MEGJEGYZÉS: Az alább következő áthidaló megoldások alkalmazása előtt a Hangrendszer-rangsorolást állítsa bekapcsolt értékre: 
  [HOME] (Főmenü) > [Settings] (Beállítások) > [Sound] (Hang) > [Audio system prioritisation] (Hangrendszer-rangsorolás) 

  1. számú áthidaló megoldás: 

  • Az audio-távvezérlővel kapcsolja ki az audioeszközt. 
  • A tv távvezérlőjével kapcsolja ki a tv-t.
  • A tv távvezérlőjével kapcsolja be a tv-t.

  MEGJEGYZÉS: A BRAVIA Sync funkció (HDMI CEC) révén az audioeszköz automatikusan bekapcsol. 

  2. számú áthidaló megoldás:

  • A [HOME] (Főmenü) > [Settings] (Beállítások) > [Sound] (Hang) > [Speakers] (Hangszórók) > [TV speakers] (Tv-hangszórók) menüpontra lépve módosítsa a hangszórók beállítását.
  • A tv távvezérlőjével kapcsolja ki a tv-t.
  • A tv távvezérlőjével kapcsolja be a tv-t.

  MEGJEGYZÉS: A BRAVIA Sync funkció (HDMI CEC) révén a hangszóró-beállítások automatikusan az [Audio system] (Audiorendszer) beállításra váltanak.

  3. számú áthidaló megoldás:

  • A [HOME] (Főmenü) > [Settings] (Beállítások) > [External inputs] (Külső bemenetek) > [BRAVIA Sync settings] (BRAVIA Sync beállítások) > [BRAVIA Sync control] (BRAVIA Sync vezérlése) menüpontban kapcsolja be a „BRAVIA Sync vezérlése” funkciót. 
  • Amikor megjelenik a [Remove recognized devices from the list] („Felismert eszközök eltávolítása a listáról.”) felirat, akkor válassza a [Yes] (Igen) lehetőséget.
   MEGJEGYZÉS: Ekkor a „BRAVIA Sync vezérlése” funkció kikapcsol.
  • A bekapcsolásához válassza ki ismét a [BRAVIA Sync control] („BRAVIA Sync vezérlése”) elemet.
   MEGJEGYZÉS: A hangszóró-beállítások automatikusan [Audio system] (Audiorendszer) beállításra váltanak.

  4. számú áthidaló megoldás:

  • Kérjük, hogy állítsa vissza alaphelyzetbe a televíziót.
   1. Kapcsolja ki a tv-t.
   2. Húzza ki a tv-készülék hálózati kábelét (tápkábelét) az elektromos aljzatból.
   3. Hagyja a tv-t áramellátás nélkül 2 percig.
   4. Csatlakoztassa ismét a hálózati kábelt (tápkábelt) az elektromos aljzatba.

  Köszönjük türelmét, és elnézést kérünk az okozott kellemetlenségekért!