Cikk azonosítója : 00198080 / Utoljára módosítva: : 27/06/2019

A WG-C10 hordozható vezeték nélküli kiszolgálóra vonatkozó biztonsági figyelmeztetés

  Kedves Vásárlóink!

  A 2013 áprilisában megjelent WG-C10 vezeték nélküli hordozható kiszolgáló a DNSmasq nevű nyílt forráskódú szoftvert és a Wi-Fi Protected Access II (WPA2) vezeték nélküli hálózati titkosítási szabványt használja. A közelmúltban készült ipari jelentések alapján fény derült rá, hogy ezen két technológia a következő sebezhetőségekkel rendelkezik.*

  *CERT Vulnerability Notes Database (CERT Sebezhetőségi figyelmeztetések adatbázisa; angol nyelvű)

  A biztonságról való gondoskodás, és eszközeinek az ezen sebezhetőségeket kihasználó rosszindulatú támadókkal szembeni védelme érdekében kövesse pontosan az alábbi utasításokat:

  1. Eszközeit közvetlen kapcsolattal csatlakoztassa
  Amikor WG-C10 kiszolgálóját okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatja, használjon vezeték nélküli LAN-hozzáférési pont nélküli, közvetlen vezeték nélküli kapcsolatot.

  2. Állítson be vezeték nélküli LAN- és hozzáférési jelszót

  WG-C10 egysége biztonságos használatához fontos, hogy az egység biztonsági beállításait a súgóútmutatóban leírtak szerint konfigurálja ( lásd az alábbi hivatkozásokat). Ha fájlmegosztás céljából megadja valakinek a vezeték nélküli LAN- vagy hozzáférési jelszavát, fokozottan ajánljuk, hogy utána rögtön változtassa meg azt.

  3. Az internethez történő csatlakozáshoz válasszon egy biztonságos helyet

  A WG-C10 egység segítségével lehetséges vezeték nélküli LAN-útválasztón keresztül csatlakozni az internethez. Amennyiben szükséges, hogy okostelefonjáról vagy tabletjéről ezen funkció segítségével csatlakozzon az internethez, válasszon egy biztonságos helyet (például otthonában), ahol mások nehezen férhetnek hozzá internetkapcsolatához.


  4. Kerülje a nyilvános vezeték nélküli LAN-szolgáltatások használatát
  Egyes nyilvános vezeték nélküli LAN szolgáltatások nincsenek megfelelően biztosítva, és meghatározatlan számú felhasználó csatlakozását engedélyezik. Adatainak biztonsága érdekében fokozottan javasoljuk, hogy WG-C10 egységével kerülje a nyilvános vezeték nélküli LAN-szolgáltatásokhoz történő csatlakozást.