Cikk azonosítója : 00198025 / Utoljára módosítva: : 27/06/2019

A WG-C20 hordozható vezeték nélküli kiszolgálóra vonatkozó biztonsági figyelmeztetés

  Kedves Vásárlóink!

  A 2013 októberében megjelent WG-C20 vezeték nélküli hordozható kiszolgáló a DNSmasq nevű nyílt forráskódú szoftvert, és a WPA2 vezeték nélküli LAN-titkosítási szabványt használja. A közelmúltban készült ipari jelentések alapján fény derült rá, hogy ezen két technológia a következő sebezhetőségekkel rendelkezik.*

  *CERT Vulnerability Notes Database (CERT Sebezhetőségi figyelmeztetések adatbázisa; angol nyelvű)

   

  A biztonságról való gondoskodás, és eszközei az ezen sebezhetőségeket kihasználó rosszindulatú támadókkal szembeni védelme érdekében kövesse az alábbi utasításokat a leírtak szerint:

  1. Eszközeit közvetlen kapcsolattal csatlakoztassa
   Amikor WG-C20 kiszolgálóját okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatja, használjon vezeték nélküli LAN-hozzáférési pont nélküli, közvetlen vezeték nélküli kapcsolatot.

  1. Konfigurálja a biztonsági beállításokat
   WG-C20 egysége biztonságos használatához fontos, hogy konfigurálja az egység biztonsági beállításait a súgóútmutatóban leírtak szerint ( lásd az alábbi hivatkozásokat). Ha fájlmegosztás céljából megadja valakinek a vezeték nélküli LAN-jelszavát, fokozottan ajánljuk, hogy utána rögtön változtassa meg azt.

   

  1. Az internethez történő csatlakozáshoz válasszon egy biztonságos helyet
   A WG-C20 egység segítségével lehetséges vezeték nélküli LAN-útválasztón keresztül csatlakozni az internethez. Amennyiben okostelefonjáról vagy tabletjéről ezen funkció segítségével kíván csatlakozni az internethez, válasszon egy biztonságos helyet (például otthonában), ahol mások nehezen férhetnek hozzá internetkapcsolatához.

   

  1. Kerülje a nyilvános vezeték nélküli LAN-szolgáltatások használatát
   Egyes nyilvános vezeték nélküli LAN szolgáltatások nincsenek megfelelően biztosítva, és meghatározatlan számú felhasználó csatlakozását engedélyezik. Adatainak biztonsága érdekében fokozottan javasoljuk, hogy WG-C20 egységével kerülje a nyilvános vezeték nélküli LAN-szolgáltatásokhoz történő csatlakozást.