Cikk azonosítója : 00192316 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018

Hogyan hangolhatom be és hangolhatom újra Sony Android tv-készülékemet (Több antennára vonatkozó műholdas útmutató)?

Jelen cikk érintett termékei és kategóriái

Ez egy lépésenkénti útmutató egy max. négy antennás (LNB) műhold alapszintű hangolásának elvégzéséhez.

FONTOS: Mielőtt megkezdi a hangolási eljárást, szüksége lesz a műholdas rendszer alapvető adataira (például melyik műholdat veszi, illetve milyen módon történik a jel továbbítása a műholdas antennától a tv-hez). Ezek az információk a műholdas antenna üzemeltetőjétől, illetve a műsorsugárzást végző szolgáltatótól szerezhetők be.

Az alábbi eljárás minden Sony Android tv-készülékre érvényes. Ugyanakkor a tévétípustól függően a távvezérlő és a menü interfész elrendezése kis mértékben eltérő lehet.

Ha bármikor további segítségre van szüksége, további információkat talál tv-készüléke beépített Súgóútmutatójában, vagy látogasson el a tv-készülékéhez tartozó támogatási weboldalra.

Távvezérlő iránygombjai Távvezérlő iránygombjai
Használja a nyílgombokat a TV menüjében való navigáláshoz. Az egyes opciók kiválasztásához nyomja meg a „plusz” gombot. Ez a távirányítója Menu (Menü) területének közepén található kör alakú gomb.

 1. Kapcsolja be a tv-készüléket, és győződjön meg arról, hogy a műholdas antenna kábelét megfelelően csatlakoztatta a tv-készülékhez.
 2. Nyomja meg a távvezérlő [HOME (FŐMENÜ)] gombját.
 3. Válassza a Settings (Beállítások) → Channel Setup (Csatornabeállítás)Digital Setup (Digitális beállítás) Satellite Set-up (Műhold beállítása) → Digital Satellite Tuning (Digitális műholdhangolás) lehetőséget.

  Settings (Beállítások)

  Csatornabeállítás

  Digitális beállítások
 4. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani a Digitális műholdhangolást?), válassza a Yes (Igen) lehetőséget.

  Hangolás indítása
 5. Válassza a Fixed antenna or DiSEqC (Rögzített antenna vagy DiSEqC) lehetőséget, majd a Next (Következő) opciót.

  Rögzített antenna vagy DiSEqC
 6. Ebben a lépésben a rendszer arra kéri, hogy válasszon két műholdas csatornalista közül: Preferált műhold vagy Általános műhold.

  Preferált vagy Általános műhold

  • A Preferred Satellite (Preferált műhold) pont tartalmaz egy csatornalistát a kiválasztott tartalomszolgáltatótól, illetve a csatornahangolást elősegítő, alapvető paramétereket.
  • A General Satellite (Általános műhold) pontban a kiválasztott műholdas antenna valamennyi csatornája látható. A vételi és hangolási paraméterek az alapértelmezett beállításokat használják, és előfordulhat, hogy módosítani kell a berendezés típusának megfelelően.

  • MEGJEGYZÉS: Néhány paraméter módosítása elvégezhető a Preferált műhold hangolása során, az összes paraméter módosítása az Általános műhold hangolása esetén lehetséges. A használandó beállításokra vonatkozó speciális információkkal kapcsolatban egyeztessen tartalomszolgáltatójával és a műholdas antennarendszer üzemeltetőjével.

  Ha a Preferred Satellite (Preferált műhold) lehetőséget választja:

  1. Megjelenik a szolgáltatók listája. Válassza ki a preferált műholdas szolgáltatóját.
  2. Most elkezdődik a műholdas hangolás. Ha befejeződik, megjelenik egy értesítés.

  Ha a General Satellite (Általános műhold) lehetőséget választja:

  1. Először válassza a Satellite 1 (1-es műhold) lehetőséget
   Preferált vagy Általános műhold
  2. Győződjön meg arról, hogy az 1-es műhold BEKAPCSOLT állapotban van.
  3. Scan Type (Keresés típusa) opciót állítsa Full (Teljes) értékre.
  4. Lépjen a Satellite Selection (Műhold kiválasztása) menüpontra, és válassza ki a műholdat a listából.
  5. Lépjen az LNB Configuration (LNB konfigurációja) menüpontra, és állítsa a DiSEqC Control (DiSEqC vezérlés) lehetőséget A opcióra, majd erősítse meg.
   Preferált vagy Általános műhold
  6. Most megjelennek a Jelerősség és a Jelminőség oszlopok. Ezeknek a MAX érték közelében kell lenniük. Ez azt jelzi, hogy a rendszer veszi a műhold jelét, és elkezdheti a csatornahangolást.

   MEGJEGYZÉS: Ha az oszlopok alacsony jelet mutatnak, vagy egyáltalán nem mutatnak jelet, módosítania kell a hangolási paramétereket (általában a LNB Voltage (LNB feszültség) és/vagy a DiSEqC control (DiSEqC vezérlés) opció a LNB configuration (LNB-konfiguráció) menüpontban, illetve polarization (polarizáció) a Transponder settings (Transzponder beállítások) között). Ha rendelkezésére áll a jelerősség és a jelminőség, máris megkezdheti a csatornahangolást.

  7. Állítson be egy második műholdat ugyanilyen módon, de a DiSEqC Control (DiSEqC vezérlés) opció értékét B lehetőségre állítsa az LNB Configuration (LNB-konfiguráció) menüpontban. Ismételje meg, ha be kíván állítani 3-as műholdat (DiSEqC C) és/vagy 4-es műholdat (DiSEqC D) is.

   Preferált vagy Általános műhold
   Preferált vagy Általános műhold

  8. Lépjen vissza a műholdak képernyőjére, ehhez nyomja meg a távvezérlő [RETURN] (Visszatérés) gombját.

   Preferált vagy Általános műhold

  9. A hangolás megkezdéséhez válassza a Start (Indítás) lehetőséget.

   FONTOS: Két vagy több műhold teljes keresése-hangolása akár egy órán keresztül is eltarthat.

   Preferált vagy Általános műhold
   Preferált vagy Általános műhold

   MEGJEGYZÉS: A cikkben szereplő képernyő-felvételek csak segítségként szolgálnak. A tévén ténylegesen megjelenő képernyő némiképp különbözhet ezektől – függően a tartózkodási helyétől, a készülék típusától és a firmware verziójától.