Cikk azonosítója : 00192334 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018

Hogyan hangolhatom be és hangolhatom újra Sony Android tv-készülékemet (Egy antennára vonatkozó műholdas útmutató)?

Jelen cikk érintett termékei és kategóriái

Ez egy lépésenkénti útmutató az egyantennás (LNB) műhold alapszintű hangolásának elvégzéséhez.

FONTOS: Mielőtt megkezdi a hangolási eljárást, szüksége lesz a műholdas rendszer alapvető adataira (például melyik műholdat veszi, illetve milyen módon történik a jel továbbítása a műholdas antennától a tv-hez). Ezek az információk a műholdas antenna üzemeltetőjétől, illetve műsorsugárzást végző szolgáltatótól szerezhetők be.

Az alábbi eljárás minden Sony Android tv-készülékre érvényes. Ugyanakkor a tévétípustól függően a távvezérlő és a menü interfész elrendezése kis mértékben eltérő lehet.
Ha bármikor további segítségre van szüksége, további információkat talál tv-készüléke beépített Súgóútmutatójában, vagy látogasson el a tv-készülékéhez tartozó támogatási weboldalra.

Távvezérlő iránygombjai Távvezérlő iránygombjai
Használja a nyílgombokat a tv menüjében való navigáláshoz. Az egyes opciók kiválasztásához nyomja meg a „plusz” gombot. Ez a távirányítója Menu (Menü) területének közepén található kör alakú gomb.

 1. Kapcsolja be a tv-készüléket, és győződjön meg arról, hogy a műholdas antenna kábelét megfelelően csatlakoztatta a tv-készülékhez.
 2. Nyomja meg a távvezérlő [HOME (FŐMENÜ)] gombját.

 3. Lépjen a kezdőképernyő alján található Settings (Beállítások) menübe.
  Távvezérlő iránygombjai

 4. Válassza a Channel Setup (Csatornabeállítás)Digital Setup (Digitális beállítások)Satellite Set-up (Műhold beállítása) → Digital Satellite Tuning (Digitális műholdhangolás) lehetőséget.

 5. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani a Digitális műholdhangolást?), válassza a Yes (Igen) lehetőséget.
 6. Ki kell választania a műholdas antenna konfigurációját. 
  Az Antenna Configuration (Antenna konfigurációja) menüpontban válasszon a Fixed antenna (Rögzített antenna) , DiSEqC vagy a Single cable (Egy-kábeles)terjesztés lehetőségek közül, majd válassza a Next (Következő) opciót.
 7. Ebben a lépésben a rendszer arra kéri, hogy válasszon két műholdas csatornalista közül: Preferált műhold vagy Általános műhold.

  • A Preferred Satellite (Preferált műhold) pont tartalmaz egy csatornalistát a kiválasztott tartalomszolgáltatótól, illetve néhány a csatornahangolást elősegítő, alapvető paramétert.
  • A General Satellite (Általános műhold) pontban a kiválasztott műholdas antenna valamennyi csatornája látható. A vételi és hangolási paraméterek az alapértelmezett beállításokat használja, és előfordulhat, hogy módosítani kell a berendezés típusának megfelelően.

  Azt javasoljuk, hogy válassza a Preferred Satellite (Preferált műhold) lehetőséget.
 8. A következő lépésben a szolgáltatók listája látható. Válassza ki a műholdas szolgáltatóját.
  MEGJEGYZÉS: Ha nem találja a listában az Ön által preferált szolgáltatót, lépjen vissza az előző oldalra, és válassza a General Satellite (Általános műhold) lehetőséget a 7. lépésben leírtak szerint.

 9. Most beállíthatja a hálózati paramétereket, ehhez válassza ki a műholdat a listából. Az általános beállításokhoz tartsa meg az alapértelmezett beállításokat.

  MEGJEGYZÉS: Néhány paraméter módosítása elvégezhető a Preferált műhold hangolása során, az összes paraméter módosítása az Általános műhold hangolása esetén lehetséges. A használandó beállításokra vonatkozó speciális információkkal kapcsolatban egyeztessen tartalomszolgáltatójával és a műholdas antennarendszer üzemeltetőjével.
 10. Válassza a Start (Indítás) lehetőséget.

A televízió most megkezdi a hangolást. A folyamat befejezéséhez akár egy óra hossza is szükséges lehet a kiválasztott konfigurációtól függően.