FR7

Filmezés és robotika együtt

Az FR7 zökkenőmentes panoráma-, dőlés- és zoomvezérlést (PTZ) nyújt, Full Frame képérzékelővel és E-bajonettes objektívekkel. A gyújtótávolság és a kis mélységélesség kreatív szabadságot biztosít, és a távoli PTZ-vezérléssel együtt a kreatív lehetőségek új tárházát nyitja meg. 

Elérési hivatkozás képe
Örökítsd meg a világot új szögekből
Elérési hivatkozás képe
Kimagasló, mozifilmes látvány
Elérési hivatkozás képe
A távoli PTZ nyújtotta összes lehetőség 
Elérési hivatkozás képe
A kreatív folyamatokhoz illő kapcsolódás
Elérési hivatkozás képe
A Sony és a környezetvédelem 
Örökítsd meg a világot új szögekből
Távvezérlés a kamera kreatív elhelyezéséhez 

A beépített, távvezérelhető pásztázó és dönthető mechanizmusnak köszönhetően az FR7 a mennyezetre vagy más olyan helyre is felszerelhető, ahol nincs útban. Kövesd felvételeid témáit, vagy hozz elő már korábban kigondolt beállításokat az egyedi kreatív lehetőségek kiaknázásához. 

Innovatív távvezérlés 

Az FR7-et egy táblagépről vagy egy PC-ről állíthatod be egy webböngészőn keresztül az újonnan kifejlesztett webalkalmazással, amely egyszerű hozzáférést tesz lehetővé QR-kóddal vagy URL-bevitellel. Az opcionális RM-IP500 készüléket is használhatod a pontos, joystickkal vezérelt pásztázáshoz, dőléshez és zoomoláshoz

Továbbfejlesztett technológia a mozifilmes látvány érdekében

A Cinema Line nevet viselő FR7 olyan fő funkciókkal bír, amelyek támogatják a mozifilmes látványt. FR7: az első pásztázó, dönthető és zoomolható (PTZ) kamera, amelynek hátsó megvilágítású, 35 mm-es, teljes képkockájú CMOS képérzékelője van. A BIONZ XR™ hozzájárul a kiváló képminőséghez: nagy érzékenység, sima árnyalatok, élethű színek. 

Korlátlan kreativitás az E-bajonettes objektívekkel

Az FR7 Sony E-bajonettel rendelkezik, és az összes E-bajonettes objektívvel használható. Ezek közé tartozik a kimagasló G Master sorozat, amely a lenyűgöző felbontásról és gyönyörű bokeh-ről ismert. A 12 mm-től 1200 mm-ig terjedő gyújtótávolság átfogó kreatív vezérlést biztosít.

Kimagasló, mozifilmes látvány 
Cinema Line képminőség

A „Cinema Line” jelzésű FR7 egy olyan elismert kreatív eszközcsalád része, amelyeket a vizuális történetmesélés valódi erejének kibontakoztatására terveztek. Custom és Cine EI üzemmódokat kínál, amelyek a kamera működését a munkafolyamataidhoz igazítják, miközben egységesek maradnak a többi Cinema Line kamerával. 

A szélességet bemutató ábra
Elképesztő szélesség, hogy valóban kifejezőek legyenek a felvételek

Az FR7 több mint 15 fékezési tartományt kínál, hogy megakadályozza a fénypontok és az árnyékok elmosódását. Cine EI módban az alapérzékenység ISO 800 és 12800 érték között állítható, hogy a fényviszonyoktól függetlenül egységes képet kapj. 

Egy férfi és egy nő szembefordulva beszélget egymással
Csodálatos képminőség gyenge megvilágítás mellett 

Az FR7 még gyenge megvilágítás mellett is tisztább képeket készít, kihasználva az érzékelő méretét és nagy érzékenységét. Az ISO-érték egészen ISO 409600-ig bővíthető, ha sötétben, például élő koncerteken készítesz felvételeket. 

Egy városi háttér előtt álló nő képe
Lassított felvétel a széleskörű kreativitásért 

A zökkenőmentes 5x lassított felvétel széleskörű kreatív lehetőségeket kínál: minden pillanatot tisztábbá és drámaibbá tehetsz. FR7: belső lassított felvételeknél akár 120 képkocka/mp 4K-ban, és akár 240 képkocka/mp Full HD-ban. 

Alvó nő képe
4K 60p 4:2:2 10 bites kimenet 

Kiváló minőségű kimenetet nyújt a HDMI és SDI OUT csatlakozón. Ez lehetővé teszi az Apple ProRes 422 vagy Avid DNxHR® 4K 60p 4:2:2 10 bites formátumban történő felvételkészítést kompatibilis külső rögzítőkkel HDMI- vagy SDI-kábelen keresztül.

Városi kép alacsony és magas kontrasztú részekkel
Az S-Log3/S-Gamut3 támogatása

Az opcionális S-Log3 gammagörbe és az S-Gamut3.Cine segíti az érzékelő rendelkezésére álló teljes színskála és dinamikatartomány rögzítését. Ezzel megtarthatók az információk mind a fénypontokban, mind az árnyékokban, ami rugalmas utómunkát biztosít.

Az All-Intra és a Long-GOP tömörítés közötti különbséget szemléltető ábra
All-Intra felvétel a precíz mozgásrögzítéshez 

Az FR7 belső 4K videofelvételt készít 10 bites mélységgel és 4:2:2-es színmintavételezéssel, valamint All Intra és Long-GOP tömörítéssel. Ez tovább fokozza a színátmeneteket a természetes gradáció megtartása mellett – ez a szerkesztés valódi szabadsága.     

[1] All-Intra (ALL-I)  [2] Long-GOP  [3] Képcsoport

Egy városi háttér előtt álló nő képe
Azonnali mozifilmes színvilág az S-Cinetone™-nal

Az S-Cinetone teljesen természetes középtónust biztosít, ezért mindig egészségégesnek mutatja a bőrt, emellett pedig lágy színeket és lélegzetelállító csúcsfényeket ad. Gyönyörű filmszerű képek készíthetők a kamerával, külön színátmenetezés nélkül.

Fejezd ki magad E-bajonettes objektívvel
Objektívek széles választéka a kreativitásod kifejezéséhez

Az FR7 kiváló minőségű E-bajonettes Sony objektívekkel használható, beleértve a kimagasló G Master sorozatot, amely lenyűgöző felbontásáról és lágyan feloldódó bokeh-jéről ismert. A 12 mm-től 1200 mm-ig terjedő gyújtótávolság átfogó kreatív vezérlést biztosít.

Termékkép E-bajonettes objektívekről
Kiváló, lenyűgöző bokeh

A fényképezőgép Full-Frame érzékelőjének és a Sony rendkívüli objektívválasztékának előnyeit kihasználva kifejező bokeh-effektusokat hozhatsz létre sekély mélységélességgel – ez más PTZ-kamerákkal lehetetlen. Egy prímobjektívvel, például egy F1.2-es objektív használatával olyan filmszerű vizuális hatásokat érhetsz el, ahol a téma drámaian kiemelkedik. 

Egy ablakon keresztül készült kép egy telefonáló nőről
A Sony objektívek előnyei videókészítésnél 

A legjobb kamera a legjobb objektíveket érdemli. Ismerd meg az E-bajonettes Sony objektívek által kínált négy egyedi előnyt. A Sony objektívek és az FR7 kombinációja javítja a videókészítés élményét. 

Objektívtartó rudak

A kamerafej alatt található két objektívrúd lehetővé teszi a szabványos 15 mm-es rúdra szerelhető tartozékok rögzítését.

Az FR7 termékképe, két objektívrúddal
A távoli PTZ nyújtotta összes lehetőség 
Zökkenőmentes pásztázás, dőlés és zoomolás 
A pásztázási/döntési szöget bemutató ábra
A pásztázási/döntési szöget bemutató ábra

Örökítsd meg a jelenetet bármilyen szögből

Az FR7 zökkenőmentes pásztázást, döntést és zoomolást tesz lehetővé, ami távvezérelhető vagy visszahívható előre beállított pozíciókba. A pásztázási szög tartománya -170° és +170° között van, a dőlésszög tartománya pedig -30° és +195° között van normál függőleges tájolásban. 

Kép, amelyen egy személy az FR7-et kezeli a webalkalmazáson keresztül
Teljes körű funkciókkal rendelkező, dedikált webalkalmazás

Az új, dedikált webes appal egy táblagép/PC böngészőjén lehet: pásztázni, dönteni, zoomolni, fókuszálni, rögzíteni és módosítani a beállításokat. A nehezen elérhető kamerákhoz az egyedi QR-kódjukkal férhetsz hozzá, egy egyszerű beállítással. A webalkalmazás ugyanazt a menüt használja, mint az FX6, így kezelése intuitív.

Kép, amelyen egy RM-IP500-at használó személy látható
RM-IP500 nagy teljesítményű távvezérlő

Az FR7 párosítható a Sony RM-IP500 távvezérlővel a PTZ-kamerákhoz, ami pontos joystickkal vezérelt pásztázást, dőlést és zoomolást biztosít. A sebességállító gombokkal beállíthatod a téma és a kompozíció szerinti pásztázási, dőlési, zoomolási és fókuszálási sebességet. A zoomot a joystickkal vagy egy csúszkával lehet vezérelni. 

Többgépes fényképezés

Éljen a kreatív lehetőségekkel

Az FR7 támogatja a többkamerás tartalomgyártást kis stábbal is. Felszerelhető állványra, a mennyezetre vagy korlátozottan hozzáférhető helyekre , így a témák zavartalanul követhetők és rögzíthetők különböző nézőpontokból. Egyetlen RM-IP500 távvezérlő egység legfeljebb 100 FR7 kamera (10 db 10 kamerás csoport) beállításához használható. 

A webalkalmazás grafikus felületét bemutató ábra
Finomhangolt vezérlés a kameramozgás felett 

A pásztázás és döntés sebessége folyamatosan változtatható 0,02 és 60 fok/másodperc között, ami rugalmas témakövetést és felvételkészítést tesz lehetővé.

Két férfi egymással szembefordulva beszélget
Akár 100 előre beállított kameraállás

A mellékelt távvezérlő, a dedikált FR7 Web App és az RM-IP500 akár 100 kamera előbeállítására (kamera iránya, zoom és fókusz) is emlékezhet. Az előbeállítások egy gombnyomással előhívhatók. 

Egy mosolygó férfi képe
Clear Image Zoom a látószög finomításához 

Az FR7 a Sony Clear Image Zoom funkciójával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy minimális képromlással zoomolj a témára még akkor is, ha nem motoros zoomobjektívet vagy prímobjektívet használsz

Egy ágyon fekvő nő képe
Megbízható autofókusz távoli felvételekhez

A távoli beállításhoz az FR7 gyorsan fókuszál a sebesen mozgó témákra. Gyenge fényviszonyok között is kitartóan követi őket 627 választható fázisérzékelő AF-ponttal és nagy teljesítményű BIONZ XR processzorral.

[1] A fázisérzékeléses AF lefedettsége

A képen egy elsétáló nő látható, miközben egy másik, ülő nő őt nézi
Valós idejű témakövetés a távoli felvételekhez

Koncentrálj a kompozícióra, és bízd az élességállítást a kamerára. Az FR7 webalkalmazásban az érintéses követés elindítja az autofókuszt az adott témához. Ezt kiegészíti a valós idejű követés a professzionális és hatékony rögzítéshez

Kép, amelyen aktív a valós idejű szem AF
Valós idejű Szem AF távoli felvételekhez 

A BIONZ XR processzor által támogatott FR7 megbízható AF-teljesítményt nyújt, ami nélkülözhetetlen a távoli felvételek készítéséhez. A tűéles szemfókusz még akkor is követi a szemet, ha az alanyok meredeken felfelé vagy lefelé néznek. 

Elektronikus változtatható ND-szűrő: sima távvezérlés 

A Sony beépített elektronikus, változtatható ND (semleges sűrűségű) szűrője lehetővé teszi az expozíció távolról történő vezérlését, a távoli beállítások zökkenőmentes működése érdekében. Zökkenőmentes ND-beállítást tesz lehetővé 1/4 és 1/128 között az expozíció távvezérléséhez. A mélységélesség kényelmesen szabályozható, miközben az expozíció konzisztens marad.

Látószögváltozás-kompenzáció

Az FR7 látószögváltozás-kompenzációval is rendelkezik, ami minimalizálja a látószög nem kívánt változásait, a jobb megjelenésű fókuszátmenetek érdekében. Kompatibilis objektívek használata esetén a látószög fókuszáláskor is automatikusan állandó marad, így egyenletes és drámai fókuszálási effektek érhetők el

Termékkép az FR7 kameráról
A jelzőfények megkönnyítik a többkamerás munkát

Az FR7 piros és zöld felvételjelző lámpái megkönnyítik annak azonosítását, hogy egy többkamerás beállításban éppen melyik kamera aktív. A piros jelzőfény azonosíthatja az adásban lévő kamerát, míg a zöld jelzőfény az előnézeti kamerát jelzi. 

A mellékelt távvezérlő termékképe
Mellékelt infravörös távvezérlő 

Az FR7-hez mellékelt infravörös távvezérlő irányítja a pásztázást, dőlést, zoomot és fókuszt (előbeállítások is használhatók), valamint a felvételt és a lejátszást. 

Termékkép az CIB-PCM1 kameráról
CIB-PCM1 dedikált mennyezeti konzol

Az FR7 kompatibilis a CIB-PCM1 mennyezeti konzollal, amellyel egyszerű a fej feletti elhelyezés. A webalkalmazásban a „Mennyezet” opció megfordítja a vezérlési irányokat, így fejjel lefelé felszerelt kamera esetén is természetes a működtetés. 

A kreatív folyamatokhoz illő kapcsolódás 
Kiváló kapcsolódás 

Interfészek és IP-átviteli módszerek számos felhasználási esethez

Az FR7 kiváló kapcsolódást nyújt a videokimenethez, az IP-streaminghez és más készülékekkel való szinkronizáláshoz. A HDMI videokimenet valós idejű megfigyelésre használható, míg az SDI videokimenet RAW-jelet szolgáltat a külső rögzítőkészüléknek. A kameravezérlés, a video- és hangátvitel, valamint az áramellátás egyetlen LAN-kábellel lehetséges.

Külső készülékek csatlakoztatása

Könnyen csatlakoztatható külső készülékekhez az időkód-szinkronizáláshoz, a felvételjelző fények vezérléséhez és a szinkronizációs jelek koordinálásához többkamerás beállításoknál. 

Termékkép az FR7 TC IN-csatlakozójáról
TC IN csatlakozó

Külső eszközről fogad időkódot a szinkronizáláshoz. 

Termékkép az FR7-ről, amely „opciócsatlakozóval” is rendelkezik
„Opciócsatlakozó”

Csatlakoztatja a felvételjelző fényeket egy külső készülékhez. 

Termékkép az FR7-ről, amely GENLOCK-csatlakozóval is rendelkezik
GENLOCK-csatlakozó

Többkamerás felállás esetén egy külső készülékről fogad szinkronizációs jeleket.

Áramellátás 
A PoE++ illusztrációja
LAN és PoE++ csatlakozó

Az FR7 tápellátása egy külső PoE++ (Power over Ethernet Plus Plus) készülékkel is biztosítható szabványos (CAT5e vagy jobb) hálózati kábelen keresztül, így nem kellenek külön tápkábelek.

[1] Hálózati kapcsoló  [2] FR7  [3] Adat  [4] Tápellátás

Termékkép az FR 7 DC IN-csatlakozójáról
DC IN csatlakozó 

Ha nem használsz PoE++-t, a mellékelt hálózati adapter csatlakoztatható az FR7 „DC IN” csatlakozójához az egység tápellátásához. Az FR7 hátlapján található kábelrögzítő megakadályozza, hogy a tápkábel véletlenül kihúzódjon. 

A streaming-protokollok logói
IP-streaming egyszerűen

Több protokoll támogatása a streaming-igényeid kielégítésére 

RTSP-streaminggel a kamera videokimenete egyszerre öt megjelenítőre is eljut. Az SRT kiváló minőségű, alacsony késleltetésű videoátvitelt tesz lehetővé még instabil hálózati körülmények között is. Az NDI|HX csatlakozik az NDI-kompatibilis eszközökhöz (kapcsolók és médiaszerverek), internetes protokollokkal támogatva a hatékony élő videokészítést.

Alkatrészek

1. Felvételjelző lámpa / 2. TÁPELLÁTÁS lámpa / 3. Infravörös távvezérlés-érzékelő / 4. HÁLÓZAT lámpa / 5. Légbeömlő nyílás/ 6. LAN (hálózati) csatlakozó (RJ-45) / 7. Földelés / 8. Kábelrögzítő / 9. RESET kapcsoló / 10. SETUP kapcsolók / 11. Infravörös távvezérlés-érzékelő / 12. Ventilátor/légkiömlő nyílás

A Sony és a környezetvédelem 
A „Road to Zero” képe
Célunk a zéró környezeti lábnyom 

Egy fenntartható termékválaszték kialakítása 

A világ szépségétől megihletve a Sony is hozzájárul a Föld megóvásához, miközben lehetővé teszi az alkotók számára, hogy még szebb és kreatívabb képeket készítsenek. Célunk, hogy 2040-re a teljes Sony-csoport környezeti lábnyoma nullára csökkenjen, ezzel felgyorsítva számos környezetvédelmi kezdeményezést. 

Műszaki adatok és funkciók

Full fram képérzékelő, cserélhető objektívek széles választéka, valamint a Sony híres digitális mozifilmes kameráinak megjelenése és kezelhetősége – az FR7 kiemelkedő professzionális teljesítményt nyújt a PTZ (vagyis pásztázás, döntés és zoomolás) formátumban. Egyedülálló perspektívájával és képességeivel megváltoztatja a vizuális tartalomkészítés módját.
  • A világon az első full frame cserélhető objektíves kamera, távvezérelhető pásztázással, döntéssel és zoomolással (PTZ)

  • Hátsó megvilágítású 35 mm-es full frame CMOS képérzékelő és BIONZ XR™ feldolgozás

  • Innovatív, teljes körű távvezérlés a webes alkalmazáson keresztül, vagy hardveres vezérlés az RM-IP500 segítségével

  • Erőteljes kifejezést tesz lehetővé a 15+ fokozatú [FN04] terjedelemmel, és a színegyeztetés is biztosított más Cinema Line kamerákkal

  • Akár 100 előre beállított kameraállás is rögzíthető a webes alkalmazás és az opcionális RM-IP500 segítségével

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről