Xperia™ Ear

Takarékosság, amelyről jó hallani

A mobiltermékek forradalmasítják az emberek életét, és fényesebb kilátást kínálnak a jövőre. Az Xperia™ Ear az egyike ezen hasznos eszközöknek. Ismerje meg, hogy a piaci bővülést hogyan lehet ellensúlyozni környezettudatossággal.

Az innovatív termékek környezettudatos tevékenységet igényelnek

A megbízható teljesítmény, beleértve az ütődések elleni védelmet is, létfontosságú a mobilkészülékeknél, ha hordozni és élvezni szeretnénk azokat. Egy anyag akkor lesz alkalmas, ha megfelelő teljesítményjellemzőkkel bír. A Sony bemutatja az új Xperia™ Eart, mely SORPLAS™ újrahasznosított műanyagot tartalmaz.

Xperia Ear és okostelefon

Mi az az Xperia™ Ear?

Ez egy új, fülön viselhető okoseszköz, amellyel a kéz nélkül lehet kommunikálni. A digitális asszisztenshez beszélve lehet e-mailezni, hívásokat indítani és fogadni, kezelni a napi programokat, és mindezt anélkül, hogy elővenné az okostelefont. 

Céljaink a külsőben is láthatók

A kívánság még nem vezet eredményre. Konkrét célok megvalósításán kell dolgoznunk. Megnéztük, hol használjuk a legtöbb műanyagot, hogy elérjük az újrahasznosított műanyagok felhasználására vonatkozó terveinket.

Több újrahasznosított műanyagot lehetne használni

Az Xperia™ Ear töltőtokja. A termék felhasználási módjait figyelembe véve a Sony úgy döntött, hogy a SORPLAS™ optimális ütődés elleni védelmet és festéktapadást biztosít a tok külseje számára. Az ismétlődő tesztek és fejlesztések biztosították, hogy megfelelő lett minőségi termékeinkhez, és ezáltal kb. 45% lett az újrahasznosított műanyagok felhasználásának aránya. Ráadásul az Xperia™ Ear olyan típusú SORPLAS™ műanyagot tartalmaz, mely gyárakból származó optikai lemezekből és újrahasznosított vizespalackokból készül, ami szintén támogatja az újrahasznosítást.

Ellenáll a leejtésnek

Ellenáll a leejtésnek

A külső borításnak elég keménynek kell lennie, hogy megvédje a fejhallgatót, valamint a tokba épített töltőt. Többszöri leejtéssel végzett tesztek és a kialakítás módosítása révén sikerült elérni az ütődés elleni megfelelő védelmet.

Tartós szépség

Tartós szépség

A festékbevonatnak is tartósnak kell lennie, mivel a tokot krémes kezek is érintik, táskában lökdösik és sokat hordozzák. Ezért az anyag festékmegkötő képességét és kémiai ellenállását is ellenőrizték és jóváhagyták.

Még egy pillantás a csomagolásra

A csomagolást úgy terveztük meg, hogy érzelmi hatást váltson ki, észszerű és takarékos legyen. Ezért átterveztük szerkezetet, hogy kevesebb papírra legyen szükség. Az eredmény egy vonzó csomagolás.

Kb. 30%-os súlycsökkentés

A legtöbb csomagolás kartonból készül, hogy megfelelő védelmet nyújtson a szállítás során. Az Xperia™ Ear csomagolása újrahasznosított, hullámos szerkezetű papírból van, mely jelentősen csökkenti a súlyt az újrahasznosított papírból készült normál kartonlapokhoz képest, de kellő tartást biztosít. Ez is hozzájárult a súly csökkentéséhez a felhasznált papír mennyiségének jelentős visszafogása mellett.

Egy csodálatos bevonat legyőzi a gyengeségeket

A barázdált felületet úgy kezelik, hogy egy nyomtatásra kiválóan alkalmas papírréteget helyeznek a külsejére. Ezt az új módszert azért fejlesztették ki, hogy bemetszéseket helyezzenek a papír hajtásaihoz, és szépek legyenek a nyomtatott felületek és a hajtogatott élek.

Az Xperia csomagolása

A vegyszerek pontos szabályozása a lelki nyugalom érdekében

A Sony saját globális szabványokat dolgozott ki az alkatrészekben és anyagokban felhasznált vegyszerek kezelésére, melyeket azonos módon alkalmaz világszerte. Nézzük például a brómozott égésgátlókat (BFR-ek). Néhány BFR káros az emberi egészségre, megmarad a környezetben és felhalmozódik az élő szervezetekben. A Sony Mobile Communications az iparágat vezetve már 2002-ben betiltotta ezek használatát a mobiltelefonokban (áramköri lapok, kábelek és tokozások). Az Xperia™ okostelefonok és táblagépek esetében már alkalmazott módszerek révén zéró mennyiségű BFR-t használunk az Xperia™ Earben.

Még egy lépéssel közelebb a zéró méretű ökológiai lábnyomhoz a mobil világban

„Út a zéróig” – ezt a nevet kapta a Sony ütemterve, melynek célja egy fenntarthatóbb világ elérése. A Sony globális környezetvédelmi terveinek megvalósítása érdekében a takarékosság szempontjából közelítettük meg új okoseszközünket, így növelni tudtuk az újrahasznosított műanyag felhasználását, és csökkentettük a papírét. A Sony az új termékeiben és termékkategóriáiban is meg fog felelni a bővülő környezetvédelmi kezdeményezések kihívásainak.

A modell elérhetősége régiónként és országonként változhat.
[Az információk a 2017. januári állapotot tükrözik a Sony kutatásai alapján.]

További környezettudatos Sony termékek