Kivetítők az új nemzedéknek

Ragyogó vetítés, melynek nagyobb a közönségre és kisebb a környezetre gyakorolt hatása. A Sony minimális karbantartás-igényű, lézeres kivetítői a legjobb megoldást kínálják a hatékonyság, válaszidő és kényelem tekintetében.

Vetítés a jövőbe

A Sony hatékony teljesítményre vonatkozó megközelítése aprólékos termékfejlesztést igényel. A gyakorlatilag karbantartásmentes lézer fényforrás minimális erőforrás-felhasználással jár, az azonnal bekapcsolódó 3LCD rendszer pedig időt és energiát takarít meg.

[1] Hagyományos lámpás modell [2] A Sony lézeres modelljei   [3] Idő

Nincs szükség lámpacserére
Nincs szükség lámpacserére 

Az akár 20 000 órás élettartamú lézer fényforrást tartalmazó, lámpacserét nem igénylő kivetítők praktikus és költséghatékony megoldást jelentenek. A lézer fényforrás hatékonyságának köszönhetően csökken az erőforrás-felhasználásuk, a lámpakarbantartás kiküszöbölése révén pedig alkalmasabbak a mennyezeti felfüggesztésre és hasonló használatra.

Gyors, idő- és energiatakarékos bemelegedés

A Sony Z-Phosphor™ másodpercek alatt bemelegszik és azonnal kikapcsol, időt és energiát megtakarítva. Automatikus Fényerő-szabályozás üzemmódban további (a teljes teljesítményhez képest akár 95%-os) energiamegtakarítás érhető el, amikor a kivetítő be van kapcsolva, de éppen nem használja. Az Automatikus képmód pedig a kivetítésnek megfelelően szabályozza a fényerőt.

Gyors, idő- és energiatakarékos bemelegedés

[1] Fényerő [2] Eltelt idő
[3] A Sony lézeres modelljei [4] Hagyományos lámpás modell

Higanymentes lézer fényforrás

A cserét és megfelelő hulladékkezelést igénylő lámpával felszerelt kivetítőkkel szemben a Sony Z-Phosphor™ lézer fényforrása nem tartalmaz higanyt. A kivetítő folyamatosan kiemelkedő képminőséget biztosít, könnyen használható, és kisebb a környezetre gyakorolt hatása.

A lézeres kivetítés legújabb generációja

A Sony legújabb, 3LCD lézeres kivetítői a hagyományos UHP-lámpás kivetítőkével vetekedő fényerőt és képminőséget nyújtanak, ugyanakkor előnyük a hosszabb lámpaélettartam, az egyszerűbb karbantartás, valamint a gyorsabb bemelegedés és kikapcsolás.

A lézeres kivetítés technológiája
A lézeres kivetítés technológiája

Leegyszerűsítve, a lézer fényforrás foszfortartalmú anyagot nagy fényerejű kék lézerrel stimulálva gerjeszt teljes spektrumú fényt. Az eredmény: állandó, élénk RGB-színek.

A lézeres kivetítés új fénykora
A lézeres kivetítés új fénykora

A Sony által kifejlesztett, új generációs BrightEra™ LCD-panel elég tartós ahhoz, hogy akár 20 000 órán át üzemeljen.

Tsuneharu Nomura
A jövőre tervezve

Tsuneharu Nomura

Fényforrásokért felelős főmérnök, Kivetítőtervezés

A tipikus üzleti célú, nagy teljesítményű kivetítőkben évek óta higanytartalmú lámpa található. Ezzel szemben a félvezető lézer fényforrás azonnal bemelegszik, és sok-sok évnyi használat során sem kell kicserélni.
Mindig szem előtt tartom a vásárlói igényekre összpontosító fejlesztési politikánkat. Tisztában kell lennünk a vásárló kifejezett kívánságaival, úgymint „ne kelljen lámpát cserélni” és „gyors bemelegedés”, valamint környezettudatosnak kell lennünk, ami a vevők ki nem mondott elvárásait valósítja meg.
Az új technológiák és a termékfejlesztés terén mindig vannak leküzdendő akadályok, de ahogy a lézeres kivetítők egyre inkább megfelelnek a vásárlói elvárásoknak, környezettudatos is szeretnék lenni a jövőbeli termékek megalkotása során.

Lézer fényforrású 3LCD kivetítők
Kivetítőket ábrázoló kép

A Sony technológiáival kapcsolatos további információk