Kicsi méret, nagyszerű hangzás

A HT-SF200 komplett hangprojektor beépített mélynyomóval. A Sony jelentős erőfeszítések árán valósította meg a teljes értékű hangzást, kisebb lábnyom mellett. Mivel kisebb a hagyományos hangprojektoroknál, sokkal energiatakarékosabban szállítható.

Stílusos külső gazdag hangzással, kisebb csomagban

A Sony egyszerre törődik a felhasználói élménnyel és a környezettel. A zseniális formaterv nagyszerűen szól, és több mint 50%-kal kisebb is – az egység és a csomagolás egyaránt, így minimális az erőforrásigény, és közelebbi a zéró környezeti lábnyomra vonatkozó célkitűzés is. 

A HT-SF200 kis mérete nagyszerű a fenntarthatóság szempontjából

Jó formaterv – az embereknek és a környezetnek

Az ökohatékonyság kulcsfontosságú szempont volt a HT-SF200 tervezésekor. A cél egy univerzális hangprojektor megalkotása volt nagyszerű hangzással és kis termékmérettel, amely jelentősen javítja a logisztika és a szállítmányozás hatékonyságát.

Kicsi és szemrevaló formaterv
Kicsi és szemrevaló formaterv

Az egyszerű, egyelemes kialakítás könnyebben beállítható, mint a külön mélynyomót használó hangprojektorok, a termék helyigénye pedig közel 80%-kal kisebb.

A felesleges terjedelem elhagyása
A felesleges terjedelem elhagyása

A HT-SF200 mindössze 2,3 kg – ez 65%-kal kevesebb, mint a külön mélynyomós hangprojektorok, kis méretével pedig visszafogottan simul bele a beltéri látványvilágba.

A méret csökkenésével hatékonyabbá válik a szállítás
A méret csökkenésével hatékonyabbá válik a szállítás

A becsomagolt termékenkénti térfogat (becsomagolt állapotban) kb. 59%-kal csökkent, így egy raklapon több termék fér el. Ez termékenként kb. 63%-os CO2-csökkenést és jobb kezelhetőséget eredményez szállításkor.

Innovatív akusztikai kialakítás az erőteljes basszus érdekében

A Sony egyedi megoldásai telt és erőteljes basszust biztosítanak kompakt, egyrészes hangprojektorból. A diszkrét és stílusos egység különleges – a beépített mélysugárzótól a projektor végeinek basszusportjáig vezető – hangcsatornái kiváló minőségű hangzást nyújtanak.

A belső mélynyomó volt a kulcselem

Teppei Itagaki

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.

Teppei Itagaki

A hangprojektorok továbbra is fejlődő piacának a belső egyezésekre, helytakarékosságra és szabad elrendezésre vonatkozó igényeit figyelve nem csupán beépíteni igyekeztünk a mélynyomót a vázba, hanem a meglévő hely felébe sűríteni azt. Több nehézség is felmerült a mélynyomó integrálása során – köztük a nagyobb mechanikai rezgés csillapításának feladata, hogy az akadálytalanul áradó basszus ne zavarja a többi hangsugárzót. A mélynyomóhoz szükséges, nagy erősítésű kimenetet is hatékonyan kellett megvalósítani egy kis teljesítményű tápellátással. Ezeket a nehézségeket egyenként feltártuk és megoldottuk.

A mélynyomó miniatürizálása és beépítése lehetővé tette környezeti céljaink elérését is – a gazdaságos anyaghasználatot és a hatékonyabb szállítást. A jövőben is ezt a környezettudatos tervezési módot kívánjuk folytatni.

További környezettudatos Sony termékek

Új, újrahasznosítható csomagolás aibo számára
Új, újrahasznosítható csomagolás aibo számára

Forradalmi csomagolás született. aibo szorosan beburkolva, a sérülésektől védve érkezik egy filc csomagban, amely 50%-ban újrahasznosított PET (polietilén-tereftalát) palackokból készült.

PlayStation
PlayStation®

Bámulatos virtuális világokat ismerhet meg a PlayStation® erejével. Fedezze fel, hogyan csökkenti a Sony a környezeti lábnyomot a való világban, és hogyan takarékoskodik az energiával.

Fejhallgatók
Fejhallgatók

Az erőforrások megőrzésére irányuló erőfeszítései részeként a Sony tevékenyen törekszik a fülhallgatóinak csomagolásában felhasznált műanyag mennyiségének csökkentésére.