Tökéletes valóság

Az alkotó szándékát hűen megőrző televíziók fejlesztése a szenvedélyünk. A MASTER Series TV-k megfelelnek a legjobb mérnökeink szigorú követelményeinek, a képeket valóssá teszik. Az alkotók most először utazhatnak a képzeletükben, és otthonukban láthatják vízióikat. 

A MASTER Series bemutatása

Nézze meg ezt a videót, mely a Sony MASTER Series bevezetési eseményén készült. A videó mérnökeinkkel, partnereinkkel és az iparág szakértőivel készült interjúkon keresztül mutatja be a főbb funkciókat és az objektívet.

Életre kelteni az alkotó szándékát

Több mint 50 éve feszegetjük a TV-k képminőségének határait. A filmkészítőkkel végzett tartalomkészítés terén nyert tapasztalataink és az alkotó szándékát tökéletesen visszatükröző képernyő most a kiváló MASTER Series TV-kben egyesült.

A mozi házhoz jön

A profi filmes berendezések fejlesztésének köszönhetően a filmek úttörői vagyunk, és kezdettől fogva olyan TV-ket fejlesztünk, amelyek moziszerű élményt nyújtanak otthon. Célunk egy olyan TV-koncepció kifejlesztése, amely hűen adja vissza az alkotó szándékát. 

Visszaadni minden érzelmet

Olyan minőségű TV-képet szeretnék elérni, amelyen minden részlet látható, a sötét részek mélysége szinte elnyeli a nézőt, a színek szépsége pedig megragadja a szívet. Amelyen minden részlet tökéletes realizmussal jelenik meg.

Kihívást állítani az alkotók elé

Szeretnénk, ha az alkotók teljes mértékben kihasználnák a technológiát, és felfedeznék saját kreativitásukat. A filmkészítők mostantól olyan új moziötleteket dolgozhatnak ki, melyek tökéletesen reprodukálhatók az otthonokban.

X1™ Ultimate képprocesszor

Minden eredeti ötlet hitelesen reprodukálva

Ha filmről TV-re vált, a tartalomnak digitálisan tömörítve kell lennie, amely hatással van a képminőségre. A MASTER Series TV-k fejlesztésekor az alkotó képét digitális jelként akartuk újraörökíteni a minőségromlás minimalizálásával. Ez egy nehéz kihívás volt, melyhez egy kiváló processzor kellett. 

Az átalakítás nyújtotta kihívás

Amit az alkotó lát a felvétel közben, az kódolva van a televízióra történő továbbítás előtt, majd dekódolva és átalakítva, hogy megjeleníthető legyen a panelen. A folyamat alatt az X1™ Ultimate képfeldolgozó processzor minimalizálja a képkárosodást.

Különösen nagy bitsebességű jelfeldolgozás

Az X1™ Ultimate képprocesszor fejlesztésekor az „egy bit sem veszhet” filozófiát követtük. A jelek a különösen nagy bitsebességű feldolgozás után visszaállnak az eredeti minőségükre. 

Jelek finomhangolása bizonyos panelekhez

X1™ Ultimate képprocesszor felismeri a panelek jellemzői és típusai közötti különbséget, a jelet pedig ennek megfelelően állítja be. Ez a legfejlettebb finomhangulásunk. 

A legkiválóbb alkatrészek egyesítése

A nagy pontosságú alkatrészek a jelprocesszorban a kép minden részletét megőrzik a TV-ben a különösen nagy valósághűség és a képi kifejezésmód érdekében. 

A szakembereink, az objektívtől a nappaliig

2000-ben a TV csapatunk elkezdett együttműködni a Sony Pictures Entertainment-el a Mozi üzemmódon, az első TV-s képminőségen, ami a házimozi élmény céljából lett kifejlesztve. Azóta is együtt dolgozunk az új formátumok szabványosításán, például a 4K és HDR otthoni élményen, ami minden eddiginél jobban bemutatja az alkotó szándékát.

OLED – A kép és hang tökéletes egybeolvadása

Az egyik mozis innováció a „vetítővászon-hangsugárzó”, ahol a hang közvetlenül a vetítővászonból árad. Így a vetítővászon méretének növekedésével a kép és a hang nem válik külön – a „vetítővászon-hangsugárzó” igazán lenyűgöző élménnyé ötvözi őket. A MASTER Series AF9 képminősége híven kiszolgálja az alkotói szándékot, míg az Acoustic Surface Audio+™ technológia tökéletesen imitálja a „vetítővászon-hangsugárzót”: ötvözi a képek és a hangok világát az otthoni moziélmény érdekében.

X1 Ultimate logó
Acoustic Surface Pro logó

LCD – Gyönyörű képek minden szögből

Ahogy az LCD-kijelzők mérete nő, két jellemző válik fontossá: a mozgó tárgyak szellemképe, és a színhűség elvesztése, amikor a képernyőt oldalról nézik. A MASTER Series ZF9 mindkét problémát megoldotta. Ez a készülék az alkotó szándékát új technológiákkal reprodukálja, így a képek még nagy képernyőkön is gyönyörűek.

X1 Ultimate logó
X-Wide Angle logó
X-Motion Clarity logó

Az otthoni tévézés innovációja.
A Sony ökoszisztéma és a Netflix.

A korábbi évek technológiai fejlődésével a televízió jobban ki tudja fejezni az alkotók vízióit és inspirációit, mint valaha. Ennek eredményeképp a nézők otthon a szórakoztatás széles skáláját tapasztalhatják meg izgalmakkal és magával ragadó képekkel. A Sony és a Netflix úttörő szerepet játszanak az iparban, és formálják a televíziózás jövőjét. Közvetlenül az alkotókkal dolgoznak, hogy a történeteiket bemutassák a szórakoztatás kedvelőinek szerte a világon. Az olyan legújabb technológiával, mint a 4K és a HDR, a felhasználók a nappalijuk kényelmében élvezhetik a mozi minőségű élményt.

Netflix streamelési tagság szükséges

A Netflix a legújabb videokép szabványokkal folyamatosan befektetett az eredeti programozásba, és a Sony közreműködésével kifejlesztette a Netflix által kalibrált módot, hogy megőrizze a képminőséget. Ez a mód azért lett kifejlesztve, hogy ugyanazt a képminőséget reprodukálja, amit a tévéstúdiókban lévő profi kijelzők, így megőrizve a filmkészítő vízióját és szándékát.

Netflix által kalibrált mód

Szórakoztatás, ahogy elképzelte

A Netflix által kalibrált móddal a nézőnek lehetősége van sorozatokat, filmeket, dokumentumfilmeket és más típusú történeteket nézni az eredeti alkotói szándék szerint.

Stúdió standard televízió

Stúdió standard televízió 

Ígéretes képminőség megközelítés, ami a filmstúdiókban a szabvány referenciához használt főmonitorhoz hasonló. A MASTER Series képes a TV által nyújtott szórakoztatást a legmagasabb szinten megjeleníteni. 

Otthoni szórakozási élmény

Moziizgalmak otthon

A szórakoztatás rajongói mostantól mindezt otthonról élvezhetik, mivel a MASTER Series a Netflix által kalibrált móddal együtt hűen reprodukálja a látványt, így keltve életre a történeteket.

Valódi partnerség

Ismerje meg, hogy a Netflix és a Sony miként tökéletesítette a nappaliban a színeket, a kontrasztot és a mozgást a Netflix Calibrated üzemmód segítségével, hogy úgy élvezhesse a műsort, ahogyan az alkotók megálmodták.

A hibátlan színek titka a mesteri kalibrálás

Mi vonzza az embereket a mozgóképhez? A kreatív folyamat számos elemet tartalmaz: forgatókönyv, jelenet-előkészítés, vágás és színárnyalás. Az alkotó története akkor elevenedik meg, ha ezek az elemek hűen jelennek meg a tévéképernyőn, és ott magával ragadó, érzelemgazdag vizuális élményt nyújtanak. A kulcs a pontos színreprodukció, amely felfedi az árnyékba burkolt színész arcának jellegzetességeit, a finom részleteket, valamint a finom sötét-világos átmeneteket. A MASTER Series fehéregyensúlyát a gyárban pontosan és egységesen kalibráltuk, így az megfelel a professzionális alkotók igényeinek, és következetesen magas teljesítményt nyújt.

CalMAN logója

Az alkotók szenvedélyét megőrizve

A gyártási folyamat színvariációihoz igazodva a MASTER Series alkalmas az álló tájolású megjelenítők CalMAN® önkalibrációs szoftverének használatára. Ez példátlan mértékű kalibrációt tesz lehetővé, és olyan finombeállításokat, melyek a hagyományos képbeállításokban eddig nem voltak lehetségesek. Élethű, az eredeti tévéjelnek megfelelő színreprodukciót tesz lehetővé, és az idővel megjelenő finom színváltozásokhoz is alkalmazkodik. A MASTER Series fel van készítve a CalMAN® szoftverre, így a vásárlók élvezhetik azoknak a szoftvereknek az előnyeit, melyeket az alkotók az utómunkálatok során használnak. Ezzel szeretnénk az otthonokba vinni a professzionális szintű színkalibrációs pontosságot.

Brosúra letöltése

Calibrating BRAVIA with CalMAN®