Tiszta jövőkép a környezet számára

A Sony objektívek teljesítményét elismerik – segítségükkel magabiztosan megörökíthetsz bármilyen pillanatot. De a környezettudatos innováció az, amitől igazán egyedülállóak.

Sony – Környezettudatosság és erőforrások védelme

A kiváló termékek létrehozása mellett a Sony továbbra is erőfeszítéseket tesz a termékeihez és üzleti tevékenységéhez köthető környezeti hatások megszüntetéséért, a „Road to Zero” („Út a nulláig”) terv mentén. A kisebb tömegű és egyszerűbben használható termékek számtalan előnyt nyújtanak használóiknak, a szüntelen innováció pedig támogatja a vállalati szintű elkötelezettséget az energia- és nyersanyag-felhasználás, illetve kiemelten a hulladékképzés csökkentése terén.

Funkció, szépség és környezettudatosság. 

Az FE 600 mm F4 GM OSS több mint 10%-os tömegcsökkentésen esett át az 500 mm F4 G SSM-hez képest.   

[1] 500mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Tervezés a hulladékcsökkentés jegyében

A közgyűrűelemek átdolgozása

A szerkezet és a közgyűrűforma átdolgozása minimalizálta a gyártás erőforrásigényét – a „Road to Zero” („Út a nulláig”) tervünk jegyében, és tovább keressük a nyersanyag-felhasználás további csökkentésének lehetőségeit.

Az új műanyagok visszaszorítása

Az újonnan előállított (nem újrahasznosított) műanyag felhasználását kb. 34%-kal sikerült csökkenteni a korábbi cserélhető objektívekhez képest.

A kép csupán illusztrációként szolgál.

Kimagaslóan jó hatásfokú objektívszerkezet

Jelentős tömegcsökkentést sikerült elérni minőségromlás nélkül, ami a Sony egyedülálló XA (extrém aszférikus) objektívelemeinek páratlanul precíz kidolgozásának, valamint az optikai üveg helyett használt, könnyű flouritnak köszönhető.

Kép – 500 mm F4 G SSM
500 mm F4 G SSM

[1] ED (extraalacsony szórású) üveg

Kép – FE 600mm F4 GM OSS
FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Fluoritos objektív [2] Extrém aszférikus objektív (XA objektív) [3] ED (extraalacsony szórású) üveg

Teljesítmény profik számára

A Sony objektívek kiváló képminősége egyedülállóan hatásos hangulatok és pillanatok megörökítését teszi lehetővé. Korlátlan kreativitást kínálnak a csak ultra-teleobjektívvel elérhető távolságok, méretek és mélység terén. 

Kép – Óriási hír a profi fotósoknak
Óriási hír a profi fotósoknak

A nagy blendéjű szupertelefotós felvételek készítésekor jelentkező terhelést sikerült jelentősen visszaszorítani magnéziumötvözet alkalmazásával. A tömegcsökkentés és a jobb tömegeloszlás révén mindig készen állhatsz a tökéletes felvételre.

Kép – Csúcsminőségű aszférikus XA objektívelemek
Csúcsminőségű aszférikus XA objektívelemek

A Sony XA (extrém aszférikus) objektívelemek előállításának különleges, egyedi folyamata páratlanul precíz felületet és lenyűgöző felbontást eredményez. Az ebből származó lágy bokeh ideálissá teszi szépséges ultra-telefotós felvételekhez.

Élvonalbeli innováció környezettudatos szemlélettel

Shuhei Kaneko

FE 400 mm F2.8 GM OSS / FE 600 mm F4.0 GM OSS projektvezető

Kép – Shuhei Kaneko

Miután rengeteg fotózási helyszínen jártam a fejlesztés során, a kiemelkedő részletmegjelenítést, a képkomponálás egyszerűségét (a témakövetéshez), valamint a tömegcsökkentést (a hordozhatósághoz) keresem, hogy távolról megörökíthessem a témák mozgásának legkifejezőbb pillanatát.

Az új optikai kialakítás és a könnyű magnéziumötvözettel elért tömegcsökkentés mellett környezeti szempontból is sikerült előrelépni: kevesebb erőforrást használtunk fel az objektívelemekhez, és csökkentettük az újonnan előállított műanyagok felhasználását is.

Az élvonalba tartozó Sony technológia összefonódik a környezettudatosságunkkal, és mérnökként szeretném elmondani mindenkinek, hogy fotósok világszerte készített, nagy hatású alkotásai a környezettudatosságunkat hordozzák a cserélhető objektívjeink kialakításán keresztül.

További környezettudatos Sony termékek
Kép – Ragyogó ötletek tárháza
Ragyogó ötletekkel tele

A Sony a nagy teljesítményű α9 géphez megalkotott egymásra helyezett full-frame CMOS-képérzékelőt beépített memóriával. Az eredmény: egy kisebb és könnyebb professzionális fényképezőgép, amely kevesebb erőforrást igényel.

A termék képe
A fenntarthatóság remekül hangzik

A „Road to Zero” (Úton a nulla felé) és a „Green Management 2025” (Környezettudatos vezetés 2025) program keretében a Sony a 2018-as pénzügyi évhez képest 10%-os csökkentést céloz meg a termékenként felhasznált friss műanyag mennyiségére vonatkozóan (a csomagolás kivételével). Az audiotermékeknél több mint 10 éve dolgozunk az újrahasznosított anyagok teljesítményének fejlesztésén, illetve a formaterveinkben való felhasználásukon.

Kép aibóról
aibo

Forradalmi csomagolás született. aibo szorosan beburkolva, a sérülésektől védve érkezik egy filc csomagban, amely 50%-ban újrahasznosított PET (polietilén-tereftalát) palackokból készült.