„Az otthon egy darabja” 2017

Stílus a lakótérben, stílus a látványélményben

Az otthon nyugalmának megzavarása nélkül lehengerlő látványélményt nyújtó „Az otthon egy darabja” terméktervezési koncepció újragondolja az egész lakótér esztétikai stílusát; ennek hatására a tévé is átalakul.

A lakóterek elemeiről mintázva

A tv-képernyők egyre nagyobbak, a lakótereknek viszont kényelmet és nyugalmat kell nyújtaniuk. „Az otthon egy darabja” koncepció ebben a kontextusban kísérel egyensúlyt teremteni az otthoni szórakoztatóelektronikai termékek és a nappalik között. Az új dizájn mögött húzódó elgondolás egyszerű: ha fognánk a „nappali” eszményének mindig is részét képező összes alkotóelemet, alapanyagot és alapszabályt, részeikre bontanánk, majd másféleképpen újra összeraknánk őket, talán új elrendezésekre lelhetnénk, amelyekben a nappali összetevői és a termékek harmonikusabban illenének össze.

A tervezők ezen elképzelés alapján gyakorlatilag mindent mintának tekintettek, amit csak a lakóterekben találtak – a székek és más bútorok vonalvezetésétől kezdve a falak alapanyagán és burkolási motívumokon át a szövet- és bőrtextúrákig. A termékek ezen minták, valamint bútortervezési és építészeti eszközök segítségével történő újratervezése révén a csapat innovatív termékszemlélettel állhatott elő, amelyben a tárgyak nem csupán környezetükkel harmonizálnak, hanem saját jogon visznek stílust az élettérbe.

Könyvespolc
Tágas élettér
Relaxációs asztal
Alkotóelemek és alapanyagok

A lakóterünkről alkotott elképzelések állandó eleme

Mit lát maga előtt, ha egy kényelmes lakóteret képzel el? Hova kerül a kanapé? Hol vannak a könyvek, vázák és más tárgyak? Milyen az általános stílusvilág? És a lakóterek elengedhetetlen kelléke, a tévé, hogy illik a képbe? Gondoskodni akartunk arról, hogy az otthonokba szánt termékünk formavilága zökkenőmentesen beilleszthető legyen az ideális nappali stílusának kialakításába.

Tako, művészeti főigazgató

Összhangban a modern otthon koncepciójával

A 2017-es BRAVIA™ modelleknél könnyed, kellemes küllemre törekedtünk, amely harmonizál a modern otthonfelfogással. Minden dizájnelem ehhez az alapszemlélethez kötődik. A talp elegáns, székszerű megjelenést testesít meg. A hátlap a falak és szövetek textúráit idézi. A lágy, meleg alapanyagok merész kombinációja pedig finom ecsetvonással gazdagítja a kortárs téralkotás látványvilágát.

Minden tekintetben lélegzetelállító szépség

XE94/93 sorozat

A lenyűgöző 4K HDR képi világot és zseniális belső kialakítást ötvöző, csúcstechnológiájú XE94/93 sorozat termékei hátlapjuknak köszönhetően minden otthon nappalijában jól mutatnak. Az általános megjelenésben immár nem mellékszerepet játszó hátlapon meglepő – falakra és csempékre emlékeztető – geometrikus minta látható, amely különleges esztétikai elemként funkcionál. A lehengerlő új megjelenés jóval többet jelent, mint az, hogyan mutat a hátlap messziről. A csatlakozópanel fedelének vonalai és a hőkibocsátó rések beleolvadnak a teljes mintázatba, így a legtöbb tv hátoldalán található mechanikus szerkezetek minden nyomát elrejtik. A hátlapegyüttest a hátsó burkolat bőrjellegű textúrája teszi teljessé, amely fokozza a látványélményt.

A vékony lapon álló karcsú, széklábszerű lábaival az összkép könnyedségét kihangsúlyozó, kiegyensúlyozott támaszt nyújtó talpban minden kábel elfér, így visszafogottabb a lábrész. Az LCD-panel egyszerű szerkezetű: két különböző színű táblából áll. Míg a képernyő fekete táblája diszkrét hátteret nyújt a zavartalan szórakozáshoz, a hátsó tábla fémes árnyalata fokozza a termék és a nappali közötti általános összhangot. A két tábla alja függőlegesen eltolt egymáshoz képest, mégpedig azért, hogy helyet adjon a hangsugárzóknak, amelyek így nyílegyenesen, a lehető legjobb minőségben bocsátják ki a hangot.

Geometrikus hátlap
Bőrtextúra
Karcsú, széklábszerű lábak
Táblastílus

Olyan szerény és ízléses, mint egy klasszikus bútordarab

XE90 sorozat

A figyelmet a látványról elvonó szerkezeti elemeket vonalrajzra emlékeztetően vékony előlappal kiiktató XE90 sorozat a minimalista megjelenés fogalmának új értelmet adó kialakítást kapott. A diszkrét kivitelű táblát karcsú támasztólábakkal ötvöző talp ezt a könnyedséget finom ívekkel erősíti. A hátlapon található lecsupaszított csatlakozóterület ugyanakkor kecses bájjal zárja le a tévé formavilágát.

A lakótérbe illő sziluett

XE85/XE80 sorozat

Az XE85/XE80 sorozat készülékein a panel felső részétől oldalt végigfutó, ezüstszínű csík kihangsúlyozza a termék karcsú profilját, egyben elválasztja a váz szerkezetét alkotó két egyszerű táblát. Az éles körvonalú talp felületén szintén megjelenő ezüstszínű szálcsiszolás erősíti a dizájn egészére jellemző finom minőség érzetét. A tévé ezüstös árnyalatai a színskála melegebb tartományát képviselik, ennek köszönhetően a termék még impozánsabban és esztétikusabban egészíti ki a fa polcok és padló látványát.

A 360 fokban tetszetős tévé mindenhol jól mutat

A BRAVIA sorozattal túl akartunk lépni azon, hogy csak elölről nézzen ki jól a termék. A keskeny előlappal elmoshatók a lakótér és a vizuális tartalom közötti határvonalak, de mi arra koncentráltunk, hogy a hátoldal megjelenését annyira tetszetőssé tegyük, amennyire csak tudjuk – így a tévé gyakorlatilag bárhogyan beilleszthető a belső terekbe. Új formatervünknek köszönhetően a televízió újra többdimenziós tárgy lett, amely bárhová kerülhet, nem csupán egydimenziós felületként lapít a sarokban. Így a felhasználó nagyfokú szabadságot kap a helyiség berendezésekor.

Yokota, művészeti igazgató

„Az otthon egy darabja” koncepció egy alapvető szükségletet gondolt újra – hogyan alakítják ki az emberek az életterük stílusát –, innen merített ihletet az új tévékhez. A lenyűgöző kép és hang csak része a csomagnak. Az élményt a térharmónia teszi igazán tökéletessé, amely megadja a kellő sokoldalúságot ahhoz, hogy a termékek bármely belső térben jól mutassanak.