A valóság még erősebben

Minden Sony TV-képernyő mögött egy sor egyedülálló jelfeldolgozó és panelvezérlő technológia rejlik, melyek mind azon dolgoznak, hogy lélegzetelállító képeket hozzanak létre.

Bemutatkozik a Sony 8K, melyet az X1 Ultimate működtet

Négyszer annyi részlet – az eddigi leginkább valósághű kép, amit alkottunk 

A 8K HDR technológia, melynek működését az elismert X1™ Ultimate processzor biztosítja, 7680x4320 pixellel a 4K-nál négyszer nagyobb felbontást kínál a valóban lenyűgöző látványért. A képek rendkívüli mélységgel és textúrával töltik be a látóterét. Kerüljön közelebb, és élvezze a finom részleteket, melyeket korábban sosem láthatott.  

1080p részletek
1080p
4K részletesség
4K
8K részletek
8K
A 8K felbontásnövelés ereje

Ha egy 2K- vagy 4K-jelet egyszerűen kibővítenénk 8K-ra, azzal nem érnénk el a 8K kivételesen magas minőségi szabványait, ezért egy külön 8K felbontásnövelő technológiára van szükség. A 8K X-Reality™ PRO megfelel ennek az igénynek az exkluzív 8K-adatbázissal. A jelenetekben látható minták elemzéséhez és feljavításához ezt az adatbázist használjuk, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb textúrát és karaktert a hihetetlenül részletes, a valódi 8K-hoz közeli képekhez. 

Páratlan 8K-fényerő

Az alacsony átviteli sebesség miatt nehéz fényerőt produkálni egy 8K panelen. Azonban a teljes képernyő fénykibocsátásának pontos kiegyensúlyozásával, illetve a LED-ek egymástól független halványításával és erősítésével az X-tended Dynamic Range™ PRO a hagyományos LED-háttérvilágításos tévék fényerejének sokszorosát biztosítja. 

4K képminőség
Hagyományos 4K

Mivel elég fény áramlik át minden egyes pixelen, a képernyő világosabb lesz, és kevesebb a probléma az átviteli sebességgel.

Sony 8K képminőség a felbontásnövelés után
Normál 8K

Mivel a képpontsűrűség nagyobb a 8K felbontásnál, ezért kevesebb fény halad át a pixeleken a 4K-hoz viszonyítva, így a képernyő sötétebb lesz.

Páratlan kontraszt – mélyebb fekete, élénkebb fények

A Backlight Master Drive mindent felülmúló dinamikatartomány megjelenítésére képes, elképesztően mély fekete színekkel és káprázatos fényekkel. A rendkívül sűrű LED-struktúrájú háttérfényrendszert egyedülálló helyi fényszabályzási algoritmus és optikai dizájn jellemzi.

Abszolút kontroll, teljes műélvezet

FÜGGETLEN LED-MODUL-VEZÉRLÉS

Ahhoz, hogy a Backlight Master Drive a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa, a rendkívül sűrű LED-struktúrát új, innovatív algoritmus vezérli. Minden egyes LED vezérlése független, így megjelenő kép látványosan pontos.

Fény a megfelelő helyeken

Kalibrált sugaras LED-dizájn

Az egyedülálló Backlight Master Drive egy pontba gyűjti össze a LED-ek fényét, így csökkenti a más Full Array LED-tévékre jellemző becsillanást és fényszórást. Gondoskodik arról, hogy minden egyes LED egyenes fénysugarat bocsásson ki, így tiszta, élénk világos és mély fekete árnyalatokat egyaránt megjelenítő képet hozzon létre.

Hagyományos design
Hagyományos design
Kalibrált sugaras LED-dizájn
Kalibrált sugaras LED-dizájn
Jelfeldolgozás 
Mitől különlegesek processzoraink
X1™ Ultimate képprocesszor
X1™ Ultimate képprocesszor

Funkciók:

Object-based Super Resolution
Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping HDR
Két adatbázisos képfeldolgozás
Dinamikus kontrasztjavítás
Precíziós színleképezés

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Jellemzők:

Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping HDR
Két adatbázisos képfeldolgozás
Dinamikus kontrasztjavítás
Precíziós színleképezés

4K HDR Processor X1
4K HDR processzor X1

Jellemzők:

Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping HDR
Dinamikus kontrasztjavítás

Egyéni objektumok – elemzés és javítás

Object-based Super Resolution

A tévéink az Object-based Super Resolution technológiával egyenként észlelik a képen az objektumokat, és megőrzik a részleteket a képernyőn. Objektumok százait azonosítja, a felbontásukat egyenként javítja, így a kép pontosabb és részletesebb lesz.

Valóságosabb szín és kontraszt

Objektumalapú HDR-feljavítás

Az objektumalapú HDR-feljavítás során a televízió egyenként elemzi a képernyőn látható objektumok színét, és ennek megfelelően szabályozza a kontrasztot, ellentétben a legtöbb tévével, amely csak egy feketétől fehérig terjedő kontrasztgörbe alapján módosítja a kontraszt mértékét. Az objektumok külön-külön történő feljavításával tévékészülékünk nagyobb mélységű, textúrában gazdagabb és valósághűbb képet képes visszaadni.

Kevesebb sávosodás, egyenletesebb kép

Super Bit Mapping HDR

A naplemente több ezer tónust, árnyalatot és fényátmenetet tartalmaz. A Super Bit Mapping HDR mindet megmutatja: a megtekintés során egyenletes, természetes képminőséget nyújt, a más tévéken előforduló „sávosodás” nélkül.

Super Bit Mapping 4K HDR nélkül
8 BITES FORRÁS
8 bites forrás a Super Bit Mapping 4K HDR-rel összehasonlítva
14 BITES FELDOLGOZÁS UTÁN
Nagyobb részletgazdagság a zajcsökkentést és felbontásnövelést szolgáló adatbázisokkal

Dual database processing

Az egyik adatbázis a kép tisztítására, a képernyőn megjelenő zaj csökkentésére szolgál, a másik pedig a felbontás növelésére, a jól láthatóság fokozására. Ez a két nagy kapacitású képjavító adatbázis egyesült erővel, dinamikusan, valós időben javítja a képpontokat. Mindegyik adatbázis több tízezer, az évek során tévés és filmes tartalmak készítése során szerzett tapasztalatunk részeként felhalmozott referenciát tartalmaz.

1. Zajcsökkentési adatbázis

A képek zajcsökkentés előtti és utáni állapotát tartalmazó adatokat tartalmazó adatbázis alapján a készülék azonosítja és eltávolítja a tömörítési képzajt.

2. Felbontásnövelési adatbázis

A felbontásnövelési adatbázis szintén összehasonlító adatokat tartalmaz, amelyek felhasználásával a tévé növeli a jel felbontását, és valósághűbb képet alkot.

Minden kép feljavítására képes 

A legendás 4K X-Reality™ PRO és X-Reality™ PRO technológiát a filmforgatás, a kasszasikerek és tv-műsorok készítése során szerzett tudásunk teszi olyan különlegessé. Minden egyes jelenetben elemzik és egyedi adatbázisok segítségével javítják fel a mintázatokat, megkeresve az adott felbontáshoz legmegfelelőbb színárnyalatot, telítettséget és fényerőt.

OLED panelvezérlés 
OLED-ek milliói egyenkénti vezérléssel

Ez a képernyő több millió önállóan világító OLED képpontot tartalmaz, amelyek mindegyike külön működtethető a valóban élethű látvány elérése érdekében. Mivel az egyes képpontok egymástól függetlenül világítanak, az OLED technológiával pontosabb részleteket, színeket és árnyékokat láthat minden egyes jelenetben.

A Sony OLED megbízhatósága
A Sony OLED megbízhatósága

Az OLED tévéink megakadályozzák a képbeégést. Az X1™ Ultimate képprocesszor és a 4K HDR processzor X1™ Extreme érzékeli, ha statikus kép van a képernyőn, és eltolja a pixelt, hogy megakadályozza a beégést vagy képrögzülést.

A színek széles, természetes spektruma 

Az OLED eredeti panelvezérlője maximalizálja a dinamikatartományt a színreprodukció területének a nagyobb fényerőn történő kiszélesítésével. A képek részletesebbek lesznek, szebb textúrával.

LED panelvezérlés 
Gyönyörű szín minden oldalról 

A tévét oldalról nézni mostantól ugyanúgy élvezetes, mint középről. A Sony egyedi optikai kialakítása, az X-Wide Angle kijelző a háttérvilágítás vezérlésével minden irányból megőrzi a valódi színeket.

A sötét és világos teljes skáláját megragadva

Kiegyensúlyozott fénykimenet a teljes képernyőn – egyes területeket elhalványít, másokat pedig felerősít, így az X-tended Dynamic Range™ PRO olyan fényerőtartományt hoz létre, amely háromszorosa a hagyományos LED háttér-világítású tv-k tartományának. Bármilyen forrás, közel HDR-minőségben.

HDR és széles színskála
Új képélmény

HDR technológia

A HDR (nagy dinamikatartomány) technológia javítja a képek dinamikatartományát, ezáltal növeli a kontrasztot a legfényesebb fehér és a legsötétebb fekete közt. Minden képpont pontosabb, függetlenül a felbontástól, így a jelenetek sokkal részletgazdagabban kelnek életre. A HDR-filmek és -tévéműsorok kontrasztosabbak és fényesebbek, így közelebb állnak az eredeti felvételhez és a rendező álmához, és valóban élethű élményt nyújtanak.

Szélesebb színskála

A TRILUMINOS™ kijelző kimagaslóan reprodukálja a vöröseket, zöldeket és kékeket – vagyis azokat a színeket, amelyeket a legtöbb TV csak nehezen tud pontosan megjeleníteni. Ez a kijelző a legfinomabb színvariációkat is hűen adja vissza.