A valóság még erősebben

Minden Sony TV-képernyő mögött egy sor egyedülálló jelfeldolgozó és panelvezérlő technológia rejlik, melyek mind azon dolgoznak, hogy lélegzetelállító képeket hozzanak létre.

Mitől különlegesek processzoraink

X1™ Ultimate képprocesszor

X1™ Ultimate képprocesszor

Funkciók:

Objektumalapú szuperfelbontás
Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping 4K HDR
Két adatbázisos képfeldolgozás
Dinamikus kontrasztjavítás
Precíziós színleképezés

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme

Jellemzők:

Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping 4K HDR
Két adatbázisos képfeldolgozás
Dinamikus kontrasztjavítás
Precíziós színleképezés

4K HDR Processor X1

4K HDR Processor X1

Jellemzők:

Objektumalapú HDR-feljavítás
Super Bit Mapping 4K HDR
Dinamikus kontrasztjavítás

Egyéni objektumok – elemzés és javítás

Object-based Super Resolution

A tévéink az Object-based Super Resolution technológiával egyenként észlelik a képen az objektumokat, és megőrzik a részleteket a képernyőn. Objektumok százait azonosítja, a felbontásukat egyenként javítja, így a kép pontosabb és részletesebb lesz.

Valóságosabb szín és kontraszt

Objektumalapú HDR-feljavítás

Az objektumalapú HDR-feljavítás során a televízió egyenként elemzi a képernyőn látható objektumok színét, és ennek megfelelően szabályozza a kontrasztot, ellentétben a legtöbb tévével, amely csak egy feketétől fehérig terjedő kontrasztgörbe alapján módosítja a kontraszt mértékét. Az objektumok külön-külön történő feljavításával ez a tévékészülék nagyobb mélységű, textúrában gazdagabb és valósághűbb képvisszaadásra képes.

Kevesebb sávosodás, egyenletesebb kép

Super Bit Mapping 4K HDR 

A fény több ezernyi tónusa, árnyalata és átmenete van jelen a naplementében. A Super Bit Mapping 4K HDR hiánytalanul megörökíti mindet. Lágy és természetes 4K TV képminőséget ad megtekintéskor, a más tévéken előforduló „sávosodás” nélkül.

Super Bit Mapping 4K HDR nélkül
8 BITES FORRÁS
8 bites forrás a Super Bit Mapping 4K HDR-rel összehasonlítva
14 BITES FELDOLGOZÁS UTÁN

Nagyobb részletgazdagság a zajcsökkentést és felbontásnövelést szolgáló adatbázisokkal

Két adatbázisos képfeldolgozás

Az egyik adatbázis a kép tisztítására, a képernyőn megjelenő zaj csökkentésére szolgál, a másik pedig a felbontás növelésére, a jól láthatóság fokozására. Ez a két nagy kapacitású képjavító adatbázis egyesült erővel, dinamikusan, valós időben javítja a képpontokat. Mindegyik adatbázis több tízezer, az évek során tévés és filmes tartalmak készítése során szerzett tapasztalatunk részeként felhalmozott referenciát tartalmaz.

1. Zajcsökkentési adatbázis

A képek zajcsökkentés előtti és utáni állapotát tartalmazó adatokat tartalmazó adatbázis alapján a készülék azonosítja és eltávolítja a tömörítési képzajt.

2. Felbontásnövelési adatbázis

A felbontásnövelési adatbázis szintén összehasonlító adatokat tartalmaz, amelyek felhasználásával a tévé növeli a jel felbontását, és valósághűbb képet alkot.

Minden kép feljavítására képes

Legendás 4K X-Reality PRO és X-Reality PRO chipjeinket a filmforgatás, a kasszasikerek és tv-műsorok készítése során szerzett tudásunk teszi olyan különlegessé. Minden egyes jelenetben elemzik és egyedi adatbázisok segítségével javítják fel a mintázatokat, megkeresve a lenyűgöző 4K-tévéfelbontáshoz legmegfelelőbb színárnyalatot, telítettséget és fényerőt.

4K X-Reality™ PRO embléma
X-Reality™ PRO logó
  • Minden pixel életre keltve
  • A realizmus újradefiniálása

OLED-ek milliói egyenkénti vezérléssel

Ez a képernyő több millió önállóan világító OLED képpontot tartalmaz, amelyek mindegyike külön működtethető a valóban élethű látvány elérése érdekében. Mivel az egyes képpontok egymástól függetlenül világítanak, az OLED technológiával pontosabb részleteket, színeket és árnyékokat láthat minden egyes jelenetben.

Sony OLED TV hegyi tájképpel a képernyőjén

A Sony OLED megbízhatósága

OLED tévéink megakadályozzák a képbeégést. A 4K HDR Processor X1 Extreme és a Picture Processor X1 Ultimate érzékeli, ha statikus kép van a képernyőn, és a pixel eltolásával megakadályozza a beégést vagy képrögzülést.

A színek széles, természetes spektruma 

Pixel Contrast Booster™

Az OLED eredeti panelvezérlője maximalizálja a dinamikatartományt a színreprodukció területének a nagyobb fényerőn történő kiszélesítésével. A képek részletesebbek lesznek, szebb textúrával.

Páratlan kontraszt – mélyebb fekete, élénkebb fények

A 4K HDR Processor X1™ Extreme teljesítményének köszönhetően a Backlight Master Drive™ mindent felülmúló dinamikatartomány megjelenítésére képes, elképesztően mély fekete színekkel és káprázatos fényekkel. A rendkívül sűrű LED-struktúrájú háttérfényrendszert egyedülálló helyi fényszabályzási algoritmus és optikai dizájn jellemzi.

Háttérfény-szabályozás
HÁTTÉRFÉNY-SZABÁLYOZÁS
A háttérfény-szabályozás és a Backlight Master Drive™ összehasonlítása
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

Abszolút kontroll, teljes műélvezet

DISCRETE LED CONTROL

Ahhoz, hogy a Backlight Master Drive a legjobb teljesítményt nyújthassa, a rendkívül sűrű LED-struktúrát új algoritmus vezérli. Minden egyes LED helyi szabályozású, így bámulatosan pontos képet hoznak létre.

Fény a megfelelő helyeken

Kalibrált sugaras LED-dizájn

Az egyedülálló Backlight Master Drive egy pontba gyűjti össze a LED-ek fényét, így csökkenti a más teljes mátrixos LED-tévékre jellemző becsillanást és fényszórást. Gondoskodik arról, hogy minden egyes LED egyenes fénysugarat bocsásson ki, így tiszta, élénk világos és mély fekete árnyalatokat egyaránt megjelenítő képet hozzon létre.

Hagyományos design

Hagyományos design

Kalibrált sugaras LED-dizájn

Kalibrált sugaras LED-dizájn

Gyönyörű szín minden oldalról

X-Wide Angle

A tévénézés már oldalról is ugyanolyan élvezetes lehet, mint középről. A Sony egyedi optikai kialakítású, a háttérfény erősségét szabályozni képes X-Wide Angle panelje garantáltan valósághű színeket jelenít meg – bárhonnan is nézi.

A sötét és világos teljes skáláját megragadva

Kiegyensúlyozott fénykimenet a teljes képernyőn – egyes területeket elhalványít, másokat pedig felerősít, így az X-tended Dynamic Range PRO™ olyan fényerőtartományt hoz létre, amely sokszorosa a hagyományos LED háttér-világítású tv-k tartományának. Bármilyen jelforrás, közel HDR-minőségben.

A gyorsan mozgó jelenetek fényesek és tiszták

Bizonyos képernyőkön a sportközvetítések és a gyors akciójelenetek gyakran homályosak. Legújabb X-Motion Clarity technológiánknak köszönhetően viszont minden sima, fényes és tiszta. Minden „szempillantás” vezérlése egyedi, időtartama pedig optimalizált. A fényerő akkor növekszik, amikor kell, így nem marad le egyetlen pillanatról sem.

1. X-Motion Clarity

2. Hagyományos televízió

Új képélmény

HDR technológia

A HDR (nagy dinamikatartomány) technológia javítja a képek dinamikatartományát, ezáltal növeli a kontrasztot a legfényesebb fehér és a legsötétebb fekete közt. Minden képpont pontosabb, függetlenül a felbontástól, így a jelenetek sokkal részletgazdagabban kelnek életre. A HDR-filmek és -tévéműsorok kontrasztosabbak és fényesebbek, így közelebb állnak az eredeti felvételhez és a rendező álmához, és valóban élethű élményt nyújtanak.

Szélesebb színskála

A TRILUMINOS™ kijelző kimagaslóan reprodukálja a vöröseket, zöldeket és kékeket – vagyis azokat a színeket, amelyeket a legtöbb TV csak nehezen tud pontosan megjeleníteni. Ez a kijelző a legfinomabb színvariációkat is hűen adja vissza.