h.ear™
Lehetőség a zenehallgatók saját stílusának kifejezésére,
újfajta klasszikusokkal

Milyen fajta fejhallgató felelne meg azoknak az individualistáknak, akik nem ismernek kompromisszumot a stílus terén? A válaszaink továbbra is a hangminőség köré csoportosulnak, és minden eddiginél egyszerűbbek. Stílusos, nagy felbontású fejhallgatók, amelyek egy üres vászonhoz hasonlatos módon egyszerűek.

Hallgasson zenét a saját stílusában

A stílusos fejhallgatók kiválasztását egyszerűbbé kell tenni azok számára, akik egyértelmű elképzeléssel rendelkeznek a saját személyiségükkel és ízlésükkel kapcsolatban.

Új eszköz a tiszta egyszerűség által ihletve

Az általunk elképzelt eszköz könnyedén az alapvető felszerelések részévé válhat az Ön számára, bármilyen is legyen a divattal kapcsolatos ízlése. Először is, elkerültük azokat az extrákat, amelyeket az esztétikai ízlésükből adódóan egyesek kedvelnek, míg mások nem. Ezek után már csak a hallgatási élményhez igazán szükséges dolgok maradtak. Ez a fajta gondolkodás vezetett az egyszerű forma és egyszerű szín ötletéhez.

Stílus és hangzás,
egyedül az Öné

Takuma, művészeti vezető

A stílusérzékeny zenehallgatók számára a külsejüknek megfelelő audiotermékek megtalálása könnyebb, ha a különleges alkatrészek kevésbé szembetűnőek, és harmonikus egésszé olvadnak össze. Ahhoz, hogy a prémium zenehallgatás és a prémium stílus kombinációját szélesebb közönség számára tegyük elérhetővé, az alapvető alkatrészeket még kompaktabbá és kisebbé téve őriztük meg, emellett pedig minimalista, ikonikus megjelenésre törekedtünk, amely nagyfokú kidolgozottságot biztosít az alapvető részletek terén. Az általunk kidolgozott forma nem is lehetne ennél egyszerűbb. Még soha nem alkottunk ehhez hasonlót, és mindenki életstílusához tökéletesek illeszkedik.

h.ear on
A nagyfokú hanghűség és kényelem természetes megközelítése

Kevés tulajdonság bír akkora fontossággal a fejhallgatók esetében, mint a hanghűség és a kényelem. A teljesítmény ezen két jellemző esetében történő fokozásához a szélsőséges minimalizmus elvét követtük. A fülre simuló fejhallgatóknál a tok kialakítása hatással van a hangminőségre, a fülpárnák kialakítása pedig jobb illeszkedést tesz lehetővé. A teljesítmény megtartása mellett csökkentettük a tok kör alakú részének és a fülpárna ovális részének méretét, és ezen alkatrészeket a lehető legegyszerűbb vonalakkal kötöttük össze. A legtöbb fejhallgatóval ellentétben a karok szorosan a tokba vannak építve, és a fejhallgató a fejpánttól a fülpárnákig egyetlen összefüggő egységet alkot. A halántékot a lehető legszorosabban követő karoknak köszönhetően a fejhallgató jobban illeszkedik, és kompaktabb megjelenéssel rendelkezik. Stílus szempontjából az ezen kialakítással kapcsolatos részletek jóvoltából a fejhallgató rendkívül sokoldalúvá válik.

A tokon még Sony embléma sem látható. Egyedülálló egyszerűség. Egy valóban kompakt fejhallgató masszív, fém csuklópánttal.

h.ear in
A legfontosabb részek kiemelése minimális számú vonallal

A fülbe illeszthető fejhallgatók esetében kiváló hangminőségre törekedtünk olyan méretben és formában, amely diszkréten illeszkedik a fülbe. Míg a hangmembrán kompakt, 9 mm-es méretű maradt, a hangmembrán és a kábelcsatorna közötti bőséges távolságnak köszönhetően nagy felbontású teljesítményt tettünk lehetővé, és mindezt letisztult kontúrokba zártuk. Ebben az esetben az említett hangminőséghez nélkülözhetetlen elemek egyszerű formát kaptak. A külső megjelenés ugyanilyen letisztult – a zárósapka egy dísztelen, tiszta vonalvezetésű egyszerű felület.

A formatervezés és a mérnöki tervezés szimfóniája

Yashiro, művészeti vezető

Meglehetősen radikális megközelítést alkalmaztunk azzal, hogy a karok majdnem teljesen síkban maradnak a tokkal, amíg el nem érik a tarkó melletti helyzetüket. Ehhez az „egybefüggő forma” elvére való törekvés biztosított inspirációt, de a megfelelő illeszkedés eléréséhez sok próbálkozásra és kudarcra, valamint a tervezőmérnökeinkkel folytatott számtalan beszélgetésre volt szükség. Ez az együttműködés végül támogatást biztosított mind a fejhallgatók formájához, mind a funkciójához, amelyek mostanra az újfajta klasszikusok külsejével rendelkeznek.

Sok rész, egyetlen szín

A formatervezés kifinomultságát a színvilág is erősíti. A különböző színváltozatok egységes színvilága lehetőséget nyújt Önnek, hogy egyszerűen kiválaszthassa a stílusához leginkább illő fejhallgatót. A fejhallgató házától a kábelig mindegyik változat az alapanyagok és a felületek széles választékát biztosítja egy adott színben. Vegyük például a ház kialakítását, amely a kiemelkedő hangminőség érdekében alumíniumból készült. A pontos színárnyalatról és a fényességről az eloxálás gondoskodik, amelyet egy pontosan időzített festési és kémiai polírozási fázis követ.
A még könnyebb viselet érdekében a fejhallgató pántja műanyagból készült. Három különböző változatban kapható: egy alapszínű, egy ezüstmetál, és egy matt felületű változatban. Bár az egyes részek elkészítése meglehetősen eltérő, az árnyalatok és a ragyogás finoman illeszkednek egymáshoz. A még egységesebb stílus érdekében a Sony logó tökéletesen beleolvad a fejhallgató színvilágába.

Színválaszték számos stílushoz

A színek rendkívül divatosak, de még ennél is fontosabb, hogy mindenki garantáltan megtalálja köztük a saját stílusának megfelelőt. A színváltozatok köztes színeket foglalnak magukban. Két szempontból is köztesek, és ezek közül az első a telítettség. Az általunk választott tompa árnyalatok talán nem túl elterjedtek a fejhallgatók esetében, de kétségtelenül divatosnak számítanak. Emellett pedig köztes árnyalatnak számítanak. Előfordulhat, hogy ugyanazt a változatot egyesek kéknek, míg mások zöldnek látják. Ezen alapokra építve létrehoztunk egy öt, felüdülést jelentő színből álló választékot, amely jól illik a különféle stílusokhoz.
Mindegyik színt aprólékosan, sokféle személyes stílust szem előtt tartva választottuk ki. A divat terén a cinóbervörös és a lime-sárga jellegzetes díszítőszín. A viridiánzöld és a bordós rózsaszín lezser eleganciát tükröz. A még sokoldalúbb választék érdekében pedig a klasszikus szénfekete is rendelkezésre áll. A Walkman® lejátszók színeivel harmonizáló külső a vizuális harmónia érdekében.


A termékeken átívelő,
izgalmas színekért

Aoyagi, tervező

Ahhoz, hogy négy típusú fejhallgatót és Walkman® lejátszót biztosítsunk ugyanabban a színben, körülbelül 30 különböző alkatrész és anyag felületét kell koordinálnunk. Ha ezt megszorozzuk öt különböző színnel, ez a szám már majdnem 150-re rúg. Rengeteg munkával járt a színek illeszkedésének biztosítása, különösen azért, mert több gyár is részt vesz az előállításban. Végül a kompromisszumot nem ismerő hozzáállásunknak köszönhetően eljutottunk oda, hogy ezek a termékek – az eleganciájuknak és kivételes színüknek köszönhetően – igazán magukért beszélnek. A termékjellemzők és a funkciók mindig is fontosak lesznek, de miért ne lehetne ugyanúgy kiválasztani az audiotermékeket, ahogyan a ruhákat szokták? Hiszen a szín az, amely rögtön felkelti a figyelmet.

Speciális formatervezés és
kommunikáció

A fő vizuális jellemzőkkel kapcsolatos belső kézikönyveinket kifejező képek és termékfotók töltik ki. Ezek elősegítik annak biztosítását, hogy a tervezők által elképzelteket helyesen adjuk vissza a különféle kommunikációs módok esetében. A kézikönyvek a promócióban részt vevő összes személy számára azonos fokú tájékozottságot biztosítanak.

A kivételes színek hatása már a doboz kinyitásának pillanatában szembetűnő. A csomagolás a vásárlók termékekkel kapcsolatos átfogó élményének részét képezi, és ebben az esetben a doboz belseje illik a fejhallgató színéhez.

A megjelenés és a tapintás mindegyik modell esetében azonos. Figyelemreméltó termékcsoportot hoztunk létre ahelyett, hogy bármelyik termékre külön hangsúlyt helyeztünk volna.

Egyéniséget hangsúlyozó promóció

Kitahara, művészeti vezető

A h.ear sorozatot a kivételes formatervezés különbözteti meg az egyéb Sony fejhallgatók többségétől. A hangminőség csupán a kezdet volt. Emellett a stílusos zenehallgatásnak is kiemelt figyelmet szenteltünk. Ezért van az, hogy a kommunikációs formatervezés esetében az általában a középpontban álló termékjellemzők és teljesítmény helyett a divatot és az egyéniséget hangsúlyozzuk. Az általunk keresett valósághű helyzetekkel könnyű azonosulni, elképzelve magunkat a saját egyéni stílusunkhoz hűnek maradva.

Maradjon hű saját stílusához a nagy felbontású h.ear fejhallgatókkal. Új klasszikusok a Sony kínálatában, amelyek még szélesebb körű közönség számára biztosítanak jobb zenei élményt nap mint nap.