FE 90 mm F2.8 MAKRÓ G OSS

Összes műszaki adat és funkció

SEL90M28G

429 990 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
90 mm
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
135 mm
Objektívcsoportok / elemek
11/15
Látószög (35 mm)
27°
Látószög (APS-C)
17°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m
Maximális nagyítási arány (x)
1,0x
Szűrőátmérő (mm)
62 mm
Képstabilizálás (SteadyShot)
Optikai SteadyShot

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
79 x 130,5 mm
Tömeg
602 g

Lábjegyzet

*
„35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolságú (APS-C)” és „Látószög (APS-C)” – cserélhető objektíves, APS-C típusú képérzékelővel rendelkező digitális fényképezőgépekhez.

A doboz tartalma

  • Napellenző (ALC-SH138: kerek alakú, bajonettzáras)
  • Első objektívsapka
  • Hátsó objektívsapka
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

A híres G-objektív háttér bokeh

A gyönyörű háttér bokeh a G-objektív nevének szinonimája, és valóban ki tudja emeli a témát. Az összes objektív egyéni kalibrálása a optimálisan ellensúlyozza a szferikus aberrációt, így egyenletesen dolgozza fel a széleket, a csúf „nisen bokeh” nyoma nélkül. A kilenclamellás blende is hozzájárul a jó kinéző bokeh létrehozásához.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

A teljes kép tisztasága a makrótól a végtelenig

A makróobjektíveket gyakran használják széles fókusztávolság-tartományokban, ezért lett kifejlesztve a lebegő fókuszáló mechanizmus a közeli fókusz torzításának optimális elnyomására. A lebegő rendszer csökkenti az objektív méretét, megőrizve a kiemelkedő minőséget a teljes képfelületen, a végtelentől a legközelebbi fókusztávolságig.

Bővebben

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Precíz, csendes fókusz fotókhoz és filmekhez

Az úszófókusz konfigurációban található két lencsecsoportot egy innovatív DDSSM (Direct Drive Super Sonic wave Motor – közvetlen meghajtású szuperszonikus élességállítás) rendszer hajtja meg a viszonylag nehéz objektívek egyenletes, precíz pozicionálása érdekében, melyek Full Frame makró nagyítást is lehetővé tesznek. Ez a rendszer megdöbbentően halk, ideális állatok vagy rovarok fényképezésére és filmkészítésre.

Bővebben

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Éles és tiszta, állvány nélkül is

Bár az éles makró fotózáshoz általában állványra van szükség, a beépített OSS (Optikai SteadyShot) képstabilizálással kézben tartott géppel is lehetővé válik az éles makró fotók készítése. A nehéz stabilizáló objektívet egy gyors reakcióidejű lineáris motor hajtja meg a gyors és precíz stabilizálás érdekében.

Bővebben

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Automatikus/manuális fókuszbeállítás gyors átváltása

Ha el kell vennie a szemét a képkeresőtől az automatikus és a manuális fókuszbeállítás közötti váltáshoz, nagy eséllyel lemarad a felvételről. Ennél az objektívnél a fókuszgyűrű, amin általában a kezét tartja felvételkészítés közben, egyszerűen hátrahúzható és visszatolható a manuális és az automatikus fókuszbeállítás közötti váltáshoz. Egy csúszásmentes felület biztosítja a megbízható működést.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Fókusz rögzítése ott, ahol a legtöbbször szüksége van rá

A közgyűrűn található kényelmes fókuszrögzítő gomb lenyomásával azonnal rögzítheti a fókuszt az aktuális beállításon, és addig tartja ott, amíg el nem engedi a gombot. A fókuszrögzítő gombbal akkor is rögzítheti a fókuszt, ha folyamatos AF üzemmódban fényképez.

Bővebben

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Válassza ki a fókusztartományt a gyorsabb autofókuszhoz

A fókusztartomány-limiter választót közeli és/vagy távoli fókuszálásra lehet beállítani, a témától függően, így a fókuszálási tartomány korlátozásával maximalizálható az autofókusz sebessége. A választási lehetőségek ∞ ~ 0,5 méter a távolra fókuszáláshoz, 0,5 ~ 0,28 méter a közeli fókuszáláshoz és FULL (teljes) a teljes tartományú fókuszáláshoz.

Bővebben

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Belső fókusz a jobb kezelhetőség érdekében

A belső fókuszálású kialakításban csak a belső lencsetagok mozognak a fókuszálás közben, így az objektív teljes hossza nem változik. A könnyebb kezelésen felül ez gyorsabb autofókuszt és rövidebb minimális fókusztávolságot is biztosít. Az objektív elején lévő szűrőmenet nem forog el, ami polárszűrő használata esetén előnyös.

Bővebben

Kerüljön közelebb, miközben megtartja a távolságot

Az objektív közepes telefotó fókusztávolsága számára ideális működtetési távolság a makró nagyítás, így könnyebbé teszi az olyan lenyűgöző makrófelvételek készítését rovarokról vagy más olyan témákról, melyeket nem lehet nagyon megközelíteni.

Nagyszerű videókhoz és fotókhoz

A filmkészítéshez használatos objektívekkel szemben támasztott elvárások bizonyos szempontból nagyobbak a fényképek készítéséhez képest. A Sony tovább lépett, így a filmfelvételre képes készülékek objektívjei képesek biztosítani a szükséges teljesítményt. A minimális fókuszlégzés és a halk működés például szükségesek a filmkészítéshez.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Bármilyen körülmények között megbízható és könnyen kezelhető

A számos körülmény esetében megbízható működést a por és nedvesség objektívbe jutását megakadályozó kialakítás biztosítja.

Bővebben