FE 90 mm F2.8 MAKRÓ G OSS

Összes műszaki adat és funkció

SEL90M28G

434 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
90 mm
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
135 mm
Objektívcsoportok / elemek
11/15
Látószög (35 mm)
27°
Látószög (APS-C)
17°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m
Maximális nagyítási arány (x)
1,0x
Szűrőátmérő (mm)
62 mm
Képstabilizálás (SteadyShot)
Optikai SteadyShot

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
79 x 130,5 mm
Tömeg
602 g

Lábjegyzet

*
„35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolságú (APS-C)” és „Látószög (APS-C)” – cserélhető objektíves, APS-C típusú képérzékelővel rendelkező digitális fényképezőgépekhez.

A doboz tartalma

  • Napellenző (ALC-SH138: kerek alakú, bajonettzáras)
  • Első objektívsapka
  • Hátsó objektívsapka
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

A híres G-objektív háttér bokeh

A gyönyörű háttér bokeh a G-objektív nevének szinonimája, és valóban ki tudja emeli a témát. Az összes objektív egyéni kalibrálása a optimálisan ellensúlyozza a szferikus aberrációt, így egyenletesen dolgozza fel a széleket, a csúf „nisen bokeh” nyoma nélkül. A kilenclamellás blende is hozzájárul a jó kinéző bokeh létrehozásához.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

A teljes kép tisztasága a makrótól a végtelenig

A makróobjektíveket gyakran használják széles fókusztávolság-tartományokban, ezért lett kifejlesztve a lebegő fókuszáló mechanizmus a közeli fókusz torzításának optimális elnyomására. A lebegő rendszer csökkenti az objektív méretét, megőrizve a kiemelkedő minőséget a teljes képfelületen, a végtelentől a legközelebbi fókusztávolságig.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Precíz, csendes fókusz fotókhoz és filmekhez

Az úszófókusz konfigurációban található két lencsecsoportot egy innovatív DDSSM (Direct Drive Super Sonic wave Motor – közvetlen meghajtású szuperszonikus élességállítás) rendszer hajtja meg a viszonylag nehéz objektívek egyenletes, precíz pozicionálása érdekében, melyek Full Frame makró nagyítást is lehetővé tesznek. Ez a rendszer megdöbbentően halk, ideális állatok vagy rovarok fényképezésére és filmkészítésre.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Éles és tiszta, állvány nélkül is

Bár az éles makró fotózáshoz általában állványra van szükség, a beépített OSS (Optikai SteadyShot) képstabilizálással kézben tartott géppel is lehetővé válik az éles makró fotók készítése. A nehéz stabilizáló objektívet egy gyors reakcióidejű lineáris motor hajtja meg a gyors és precíz stabilizálás érdekében.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Automatikus/manuális fókuszbeállítás gyors átváltása

Ha el kell vennie a szemét a képkeresőtől az automatikus és a manuális fókuszbeállítás közötti váltáshoz, nagy eséllyel lemarad a felvételről. Ennél az objektívnél a fókuszgyűrű, amin általában a kezét tartja felvételkészítés közben, egyszerűen hátrahúzható és visszatolható a manuális és az automatikus fókuszbeállítás közötti váltáshoz. Egy csúszásmentes felület biztosítja a megbízható működést.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Fókusz rögzítése ott, ahol a legtöbbször szüksége van rá

A közgyűrűn található kényelmes fókuszrögzítő gomb lenyomásával azonnal rögzítheti a fókuszt az aktuális beállításon, és addig tartja ott, amíg el nem engedi a gombot. A fókuszrögzítő gombbal akkor is rögzítheti a fókuszt, ha folyamatos AF üzemmódban fényképez.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Válassza ki a fókusztartományt a gyorsabb autofókuszhoz

A fókusztartomány-limiter választót közeli és/vagy távoli fókuszálásra lehet beállítani, a témától függően, így a fókuszálási tartomány korlátozásával maximalizálható az autofókusz sebessége. A választási lehetőségek ∞ ~ 0,5 méter a távolra fókuszáláshoz, 0,5 ~ 0,28 méter a közeli fókuszáláshoz és FULL (teljes) a teljes tartományú fókuszáláshoz.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Belső fókusz a jobb kezelhetőség érdekében

A belső fókuszálású kialakításban csak a belső lencsetagok mozognak a fókuszálás közben, így az objektív teljes hossza nem változik. A könnyebb kezelésen felül ez gyorsabb autofókuszt és rövidebb minimális fókusztávolságot is biztosít. Az objektív elején lévő szűrőmenet nem forog el, ami polárszűrő használata esetén előnyös.

Tudj meg többet

Kerüljön közelebb, miközben megtartja a távolságot

Az objektív közepes telefotó fókusztávolsága számára ideális működtetési távolság a makró nagyítás, így könnyebbé teszi az olyan lenyűgöző makrófelvételek készítését rovarokról vagy más olyan témákról, melyeket nem lehet nagyon megközelíteni.

Nagyszerű videókhoz és fotókhoz

A filmkészítéshez használatos objektívekkel szemben támasztott elvárások bizonyos szempontból nagyobbak a fényképek készítéséhez képest. A Sony tovább lépett, így a filmfelvételre képes készülékek objektívjei képesek biztosítani a szükséges teljesítményt. A minimális fókuszlégzés és a halk működés például szükségesek a filmkészítéshez.

Kép a(z) FE 90 mm F2.8 makró G OSS termékről

Bármilyen körülmények között megbízható és könnyen kezelhető

A számos körülmény esetében megbízható működést a por és nedvesség objektívbe jutását megakadályozó kialakítás biztosítja.

Tudj meg többet