265 990 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Objektív elölnézete
Objektív bal oldali nézete
Objektív felülnézete
Objektív jobb oldali nézete
Objektív elölnézetből, fényképezőgéphez csatlakoztatva
Termékkép csatlakoztatott fényképezőgépvázról
Kompakt, kiválóan megépített standard prímobjektív

Ez a standard prímobjektív a G Lens objektívek kiváló képminőségét és szépséges bokeh effektusát sűríti kompakt formába kiváló gyártási minőséggel és kezelhetősséggel. Ideális objektív utcai portrék készítéséhez. A gyors, precíz és csendes AF fotózáshoz és videózáshoz is ideális, biztosan megörökítheted a fontos pillanatokat.

Kompakt és precíz 50 mm-es F2.5 prímobjektív
Az FE 50 mm F2.5 G fotógaléria
Hozzá való, hordozható prímobjektívkészlet

Külön kapható, eltérő fókusztávolságú G Lens prímobjektívjeink egyike, amelyek megjelenése, 49 mm-es szűrőátmérője, kompakt formája és elrendezése azonos. Mindhárom elég kompakt az együtt hordozáshoz, így sokféle kompozíciót és témát örökíthetsz meg pompásan, hasonló tömegük miatt pedig még a gimbal újraegyensúlyozása is könnyebb.

Magától értetődő kezelés, fémből készült szerkezet és tiszta optika

Az objektív vázának és napellenzőjének fém (alumínium) burkolata, valamint a belegravírozott fókusztávolság- és blendeméret-jelölések tovább erősítik a kiváló minőségérzetet. A G Lens objektív rendkívül kompakt és könnyű kialakítása, kiváló képminősége, blendegyűrűje és a Linear Response MF (lineáris karakterisztikájú kézi fókusz) együttesen olyan magától értetődően kezelhető, ami élménnyé teszi a felvételkészítést.

Kép valakiről, aki a zsebéből objektívet vesz elő
Kompakt és könnyű, ezért jól hordozható és kényelmes vele a felvételkészítés

A mechanika maximálisan kihasználja a legmodernebb, két hatékony elrendezésű, aszférikus lencsetagot felvonultató optika képességeit és a tükör nélküli fényképezőgépek kisebb belső távolságát, így lenyűgözően kompakt és mindössze 174 g. Az objektív ideális eszköz kültéri portrékhoz és pillanatképekhez, vagy gimbalról készített videofelvételekhez. Hordozhatóságát a kompaktsága garantálja, emellett Full Frame és APS-C vázakhoz is illik.

Festékpaca a padlón
Az élvonalbeli optika magas képminőséget kínál a kép sarkaiban is

A kiváló képminőséget a legmodernebb optika biztosítja két aszférikus lencsetaggal és egy E (extraalacsony szórású) üvegelemmel – a kép nagy felbontású, és a színbeszűrődés minimális a kép teljes területén. Az aszférikus lencsetagok ellensúlyozzák a különféle aberrációkat, és nagy felbontást biztosítanak a kép sarkaiban is, még maximális blendeméret és csekély mélységélesség esetén is. Az ED-lencsetag visszaszorítja a kromatikus aberrációt, és hatékonyan csökkenti a színbeszűrődést, amely nagyobb valószínűséggel jelentkezik a kép széleinél.

Nőről készített portrékép
Csodás és természetes bokeh

Hétlamellás körkörös blendét kapott, továbbá precízen szabályozza a bokeh effektust módosító gömbi eltérést, ezért a G Lens objektív csodás és természetes bokeh effektust kínál.

Kép kerékpározó férfiről
Két lineáris motor a gyors, precíz és csendes AF funkcióhoz

Két lineáris motor biztosít gyors és precíz AF funkciót kiváló témakövetési teljesítmény mellett, amellyel a fényképezőgépvázat maximálisan alkalmassá teszi a fontos momentumok megörökítésére az utcai pillanatfelvételeken, a kifejezésváltozásokat a portréfotókon és a hasonló dolgokat. A gyors, precíz és csendes AF, valamint a kitűnő témakövetési funkció ideális videó készítéséhez és fotózáshoz egyaránt.

Ételről készített kép
Kimagasló közelképkészítési teljesítmény

A 35 cm-es (AF) / 31 cm-es (MF) minimális fókusztávolság és a 0,18× (AF) / 0,21× (MF) nagyítás számos helyzetben használhatóvá teszi az objektívet, például ételfotózáskor, utcai virágok és tárgyak közelképeinél, ahol az elmosódó háttér kiemeli a témát.

Termékkép, amely egyszerre mutatja az objektív por- és vízálló kialakítását, valamint a fémburkolatát
Nagyszerű kezelhetőség és megbízhatóság kompakt formában

Kompakt mérete ellenére az objektíven fókuszrögzítő gomb, fókuszmód-kapcsoló, blendegyűrű, blendeütköző-kapcsoló és Linear Response MF funkció is elérhető – jól kezelhető, és a fotózás is kényelmes. Az objektívváz fémből (alumíniumból) készült burkolatának és napellenzőjének fokozott merevsége és tartóssága is hozzájárul a megbízhatósághoz. A kialakítás por- és nedvességálló, így megbízható marad mostoha kültéri körülmények között is.

Az objektívszerkezet ábrája
Objektívfelépítés

A Sony G Lens objektív hibátlan kialakítása nagyszerűen ötvözi a nagy felbontást és a csodás háttérbokeht, így hatásos segítséget nyújt a művészi vízió kibontásában.
[1] Aszférikus objektív  [2] ED (extraalacsony szórású) üveg

Az MTF-grafikon ábrája
MTF táblázat

Az MTF (modulációs átviteli függvény) megmutatja, hogy egy objektív mennyire képes visszaadni a finom részleteket; mértékét finom térközű vonalak közötti kontraszt adja meg.
[1] Kontraszt (%) [2] Az objektív optikai középpontjától mért távolság (mm)
[3] Max. blende [4] F8 blende [5] Térbeli sűrűség
[6] 10 vonalpár/mm [7] 30 vonalpár/mm
[8] Radiális értékek [9] Tangenciális értékek

Objektívvezérlés

1. Fókuszgyűrű / 2. Blendegyűrű / 3. Fókuszrögzítő gomb / 4. Blendeindex / 5. Fókusz mód kapcsoló / 6. Blendeütköző-kapcsoló

Az FE 50 mm F2.5 G kompatibilitása

Egyes fényképezőgépvázak esetén szoftverfrissítésre lehet szükség a funkciók teljes körű használatához.

Műszaki adatok és funkciók

  • G Lens standard prímobjektív

  • Kompakt és könnyű, ezért jól hordozható és kényelmes vele a felvételkészítés

  • Az élvonalbeli optika magas képminőséget kínál a kép sarkaiban is

  • Csodás és természetes bokeh

  • Két lineáris motor a gyors, precíz és csendes AF funkcióhoz

Minimális fókusztávolság
0,35 m (AF), 0,31 m (MF)
Maximális nagyítási arány (x)
×0,18 (AF), ×0,21 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
49
Tömeg
174 g
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések

A felhasználók véleménye