FE 40 MM F2.5 G

Összes műszaki adat és funkció

SEL40F25G

289 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
40
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
60
Objektívcsoportok / elemek
9-9
Látószög (35 mm)
57
Látószög (APS-C)
39
Maximális blende (F)
2,5
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
7
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m (AF), 0,25 m (MF)
Maximális nagyítási arány (x)
× 0,2 (AF), × 0,23 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
49
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Sapka típusa

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
68 × 45 mm
Tömeg
173 g

A doboz tartalma

  • Napellenző (modell): ALC-SH166
  • Elülső objektívsapka: ALC-F49S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
Placeholder

Jellemzők

Kép színes növényről

Kompakt, kiválóan megépített standard prímobjektív

Ez a standard prímobjektív a G Lens objektívek kiváló képminőségét és szépséges bokeh effektusát sűríti kompakt formába kiváló gyártási minőséggel és kezelhetőséggel. Könnyedén vihető bárhova, bármikor, ezért ideális pillanatfelvételekhez akár portrék, akár utcai látképek esetén. A gyors, precíz és csendes AF fotózáshoz és videózáshoz is ideális, biztosan megörökítheted a fontos pillanatokat.

Termékkép három szinte ugyanolyan objektívről

Hozzá való, hordozható prímobjektívkészlet

Ez a (külön kapható) G Lens prímobjektívjeink egyike, amelyek eltérő fókusztávolságokat kínálnak azonos külső tulajdonságok, 49 mm-es szűrőátmérő, kompakt forma és elrendezés mellett. Elég kompaktak ahhoz, hogy mindhármat együtt lehessen hordozni, így rendkívül sokféle kompozíciót és témát örökíthetsz meg, hasonló tömegüknek köszönhetően pedig még a gimbal újraegyensúlyozása is könnyebb. 

Az objektív fémburkolatát mutató termékkép

Magától értetődő kezelés, fémből készült szerkezet és tiszta optika

Az objektív vázának és napellenzőjének fém (alumínium) burkolata, valamint a belegravírozott fókusztávolság- és blendeméret-jelölések tovább erősítik a kiváló minőségérzetet. A G Lens objektív rendkívül kompakt és könnyű kialakítása, kiváló képminősége, blendegyűrűje és a Linear Response MF (lineáris karakterisztikájú kézi fókusz) együttesen olyan magától értetődően kezelhető, ami élménnyé teszi a felvételkészítést.

Állva fényképezőgépet tartó ember képe

Kis tömegű a folytonos cipelés és felvételkészítés megkönnyítéséhez

A mechanikai kialakítás maximálisan kihasználja a legújabb fejlesztésű – három hatékony elrendezett, aszférikus lencsetagot felvonultató – optika képességeit, valamint a tükör nélküli fényképezőgépek kisebb belső távolságát, így lenyűgözően kompakt, tömege pedig mindössze 173 g. Az objektív ideális eszköz akár utcai pillanatfelvételekhez, akár gimbalról készített videofelvételekhez. A hordozhatóságot a kompakt formaterv biztosítja, amely egyaránt illeszthető Full Frame és APS-C vázakhoz.

Ezzel az objektívvel készített, a sarkaiban is nagy felbontású kép színes zöldségekről és gyümölcsökről

Az élvonalbeli optika magas képminőséget kínál a kép sarkaiban is

A kiváló képminőséget a csúcsteljesítményű optika biztosítja, benne három aszférikus lencsetaggal – a kép nagy felbontású a kép teljes területén. Az aszférikus lencsetagok ellensúlyozzák a különféle aberrációkat, és nagy felbontást biztosítanak a kép sarkaiban is, még maximális blendeméret és csekély mélységélesség esetén is.

További részletek az aszférikus objektívekről

Nőről készített portrékép

Csodás és természetes bokeh

Hétlamellás körkörös blendét kapott, továbbá precízen szabályozza a bokeh effektust módosító gömbi eltérést, ezért a G Lens objektív csodás és természetes bokeh effektust kínál.

További részletek a körkörös blendéről

Szem AF funkcióval készített portré

Két lineáris motor a gyors, precíz és csendes AF funkcióhoz

Két lineáris motor biztosít gyors és precíz AF funkciót kiváló témakövetési teljesítmény mellett, amellyel a fényképezőgépvázat maximálisan alkalmassá teszi a fontos momentumok megörökítésére az utcai pillanatfelvételeken, a kifejezésváltozásokat a portréfotókon és a hasonló dolgokat. A gyors, precíz és csendes AF, valamint a kitűnő témakövetési funkció ideális videó készítéséhez és fotózáshoz egyaránt.

További részletek a lineáris motorról

Kép színes növényről

Kimagasló közelképkészítési teljesítmény

A 28 cm-es (AF) / 25 cm-es (MF) minimális fókusztávolság kiváló közelképkészítési teljesítményt kínál. Az objektív számos különféle helyzetben hasznos; például az utcán látott virágokról, apró tárgyakról is készíthetsz közelképeket elmosódó háttérrel, ami kiemeli a témát.

Termékkép, amelyen látható a napellenző tetejébe helyezett objektívsapka

A sapka és a szűrő egyaránt illeszkedik a napellenzőre

A menetes napellenző átmérője megegyezik az objektív szűrőjének átmérőjével (49 mm), így kényelmes pluszként ugyanazt a sapkát és szűrőt fel lehet helyezni a napellenzőre és a közgyűrűre is.

Termékkép, amely egyszerre mutatja az objektív por- és vízálló kialakítását, valamint a fémburkolatát

Fémburkolat, por- és nedvességálló kialakítás

Az objektívváz fémből (alumíniumból) készült külső burkolatának és napellenzőjének fokozott merevség és tartóssága is hozzájárul a megbízhatósághoz. A kialakítás egyben por- és nedvességálló, így megbízhatóan működik mostoha kültéri körülmények között is.

További részletek a por- és nedvességálló kialakításról

Termékkép, amelyen látható a fókuszrögzítő gomb helye az objektíven

Testre szabható fókuszrögzítő gomb

A fókuszrögzítő gombot a fényképezőgép menüjéből testre lehet szabni, és hozzá lehet rendelni a felhasználó által kívánt funkciót. Ha például az emberi szemet automatikusan követő Szem AF funkció van hozzárendelve, a gépet tartó jobb kéz ujjai mozdulatlanok maradhatnak, miközben bal hüvelykujjal működtethető a Szem AF, így stabilabb a tartás.

További részletek a fókuszrögzítő gombról

Termékkép, amelyen nyíllal ábrázolva van a fókuszgyűrű forgatása

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A Linear Response MF közvetlenül reagál a finom fókuszgyűrű-állításokra kézi élességállításkor. A gyűrű elforgatása lineárisan, a mechanikus szabályozással azonos módon hat a fókuszváltozásra, azaz közvetlenül követi a fotós szándékait, és finom fókuszszabályozást tesz lehetővé.

További részletek a lineáris mozgatású MF-ről

Termékkép, amelyen látható a Kattanás BE/KI kapcsoló helye az objektíven

Kapcsolható blendegyűrű-ütközők

A blendegyűrű a profik által keresett, késedelem nélküli működést biztosít fotózáskor és filmfelvételkor egyaránt. A kattanásos állásütközőket BE lehet kapcsolni a tapintható visszajelzéshez fotózáskor, vagy KI lehet kapcsolni a kattanások megszüntetéséhez videózáskor, a csendes lineáris motorokkal megvalósított, sima és természetes blendeállításhoz. Ez ideális megoldás a csöndet igénylő helyzetekben, például színpadi filmezéskor.

További részletek az írisz / blendekattanás kapcsolóról

Termékkép, amelyen látható a Fókusz mód kapcsolójának helye az objektíven

Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között

A „Fókusz mód kapcsolója” támogatja a kényelmes fotózást azzal, hogy lehetővé teszi az AF és az MF mód közti azonnali váltást a felvételkészítési körülményeknek megfelelően.

Sokféle szűrőt lehet ráhelyezni

A menetes napellenző átmérője megegyezik az objektív szűrőjének átmérőjével (49 mm), így ugyanazt a sapkát és szűrőt fel lehet helyezni a napellenzőre és a közgyűrűre is.  A belső fókusznak köszönhetően az elülső lencsetag nem forog, így fel lehet helyezni körkörös polárszűrőt tájképekhez, ND-szűrőt filmkészítéshez stb. – további kreatív eszköztár a felhasználó számára.

Termékkép csatlakoztatott fényképezőgépvázról

60 mm-es egyenérték APS-C vázaknál

Az objektív jó egyensúlyt kínál APS-C vázakon is, 60 mm-es nagylátószögű fókusztávolsággal (35 mm-es Full Frame egyenértékkel), ami számos különféle jelenetnél hasznos – utcai pillanatfelvételektől a portrékig.

Termékkép gimbalra erősített objektívvel végzett fotózásról

Belső fókusz a kényelmes videókészítéshez

A belső fókuszkialakításnak köszönhetően az objektív teljes hossza nem változik fókuszállításkor, így gimbalhoz vagy markolathoz erősítve is könnyen használható filmezéskor.

További részletek a belső élességállításról