FE 35 MM F1.4 GM

Összes műszaki adat és funkció

SEL35F14GM

796 671 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
35
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
52,5
Objektívcsoportok / elemek
10-14
Látószög (35 mm)
63°
Látószög (APS-C)
44°
Maximális blende (F)
1,4
Minimális blende (F)
16
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,27 m (AF), 0,25 m (MF) (0,89’ (AF), 0,82’ (MF))
Maximális nagyítási arány (x)
× 0,23 (AF) × 0,26 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
67
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Kerek alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
76 × 96 mm (3 × 3 7/8")
Tömeg
524 g (18,5 oz)

A doboz tartalma

  • Napellenző (típus): ALC-SH164
  • Első objektívsapka: ALC-F67S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
Placeholder

Jellemzők

Mintakép

Tenyérnyi méretű, 35 mm-es F1.4 prímobjektív 

A Sony legfejlettebb optikai tervezési és gyártási technológiái rendkívüli felbontást és pompás bokeh effektust kínálnak egy kifejezetten kompakt objektívben. A G Master minőséget biztosító, kiválóan hordozható objektív minden alkalomhoz nagyszerű – kötelező darab az E-bajonettes gépek komoly felhasználói számára.

Mintakép

Látványos felbontás kompakt kialakítás mellett

A fejlett optikai technológia kihasználja a tükör nélküli megoldás kisebb belső távolságát, így kisebb lehet a befoglaló hosszúság és átmérő egy meglepően kompakt objektívben, amely csodás kontrasztot és felbontást kínál. Két XA (fokozottan aszférikus) elem csökkenti a szagittális kómabecsillanást, így kivételes élességgel és tisztasággal örökítheted meg a témákat.

További részletek az optikai technológiáról

Kép a használatról

Kompakt hordozhatóság és könnyű kezelhetőség

Ez a kompakt objektív könnyedén elfér a kezedben, tömege pedig mindössze 524 g (18,5 oz), így kiválóan hordozható és kezelhető rengeteg különféle környezetben és felvételkészítési helyzetben. Az FE 35 mm F1.4 GM első osztályú minőséget kínál, és bárhová magaddal viheted.

Mintakép

Kifinomult bokeh és nagyszerű sokoldalúság

A G Master Series egyik jellemzőjeként számon tartott, lenyűgöző bokeh képes igazán különlegessé tenni a portrékat és más témákat. A körkörös bokeh hatást hatékonyan csökkentő XA elemek, a 11 lamellás, körkörös blendemechanika, valamint az aprólékos tervezés és a gyártás során minimalizált szférikus aberráció összessége lágy és szépséges bokeh effektust eredményez.

További részletek az XA objektívekről

Mintakép

Sokoldalú eszköz közelképkészítéshez

XA objektívalkatrészek és innovatív optikai kialakítás alkalmazásával a minimális fókusztávolság mindössze 27 cm (0,89’), a maximális nagyítás pedig 0,23-szoros, így lehetőséget ad nagyszerű közeli felvételek készítésére lágy háttérbokeh mellett. A felvételkészítési távolság megválasztásának rugalmassága kellő mozgásteret biztosít fényképezéskor és filmezéskor egyaránt.

További részletek az XA objektívekről

Mintakép

Tiszta, természetes színek

Ez a kompakt objektív nem csupán könnyen hordozható és kezelhető, hanem ráadásul nagyszerűen teljesít kihívást jelentő fényviszonyok között is. ED (extraalacsony szórású) üveg objektíveleme és más optikai finomítások révén hatékonyan csökkenti a kromatikus aberrációt és a PF (lila határvonal) jelenséget a tiszta, természetes látványt nyújtó képek, valamint a gyors és egyszerű utómunka érdekében.

További részletek az ED-üvegről

Illusztráció

A Nano AR Coating II visszaszorítja a becsillanást és a szellemképképződést

Mivel könnyen hordozható, ezt a kompakt 35 mm-es objektívet várhatóan számos különféle helyzetben használhatod, például erős napsütésben és ellenfényben is. A Sony új Nano AR Coating II bevonata egyenletesen fedi az elemek teljes felületét, és hatékonyan csökkenti minimálisra a becsillanást és a szellemképképződést – tiszta, éles felvételek készülhetnek kihívást jelentő fényviszonyok között is.

További részletek a Nano AR Coating II bevonatról

Mintakép

XD lineáris motor – gyors, precíz, csendes AF és témakövetés

A Sony apró, de erőteljes XD lineáris motorjai hozzájárulnak a gyors és precíz automatikus fókuszállításhoz és témakövetéshez, maximalizálják a speciális E-bajonettes vázak AF-teljesítményét, így lehetőség nyílik megörökíteni sokatmondó utcai pillanatfelvételeket, portréfotózáskor pillanatokra felbukkanó arckifejezéseket és megannyi mást. Az AF-működése csendes, és az általa okozott rezgés minimális.

További részletek az XD lineáris motorokról

Termék képe

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF funkció garantálja, hogy a gép közvetlenül és lineárisan reagál a fókuszgyűrű mozgatására a kézi élességállítás finom vezérlése érdekében. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés azonnali és precíz élmény. A lineáris mozgatású MF ideális a kreatív fókuszhasználati effektusok eléréséhez fényképezéskor és filmezéskor egyaránt.

Tudnivalók a lineáris mozgatású MF-ről

A por- és nedvességálló kialakítást ismertető ábra

Por- és nedvességálló kialakítás 

Por- és nedvességálló kialakítása biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is.

Por- és nedvességálló kivitel

Illusztráció

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

Tudnivalók a fluorbevonatról

Termék képe

Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között

Az automata és manuális beállítás közötti azonnali váltást lehetővé tevő fókusz üzemmód kapcsoló különösen előnyös lehet, amikor finom manuális fókuszbeállítást igénylő témákat vagy helyzeteket akarunk megörökíteni.

Tudnivalók a Blendeválasztó forgókapcsolóról