FE 24-70 MM F2.8 GM II

Összes műszaki adat és funkció

SEL2470GM2

959 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
24-70
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
36-105
Objektívcsoportok / elemek
15-20
Látószög (35 mm)
84°-34°
Látószög (APS-C)
61°-23°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,21(W)-0,3(T) m
Maximális nagyítási arány (x)
0,32 x
Szűrőátmérő (mm)
82
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Zoomrendszer
Kézi
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szirom alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
87,8 x 119,9 mm
Tömeg
695 g (24,6 uncia)

A doboz tartalma

  • Napellenző (modell): ALC-SH168
  • Elülső objektívsapka: ALC-F82S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
  • Tokpánt
Placeholder

Jellemzők

Mintakép egy jellegzetes belső térről, amelyet a kép minden sarkában felbontottak

A nagy felbontás a legjobb prímobjektívekkel vetekszik

A kiváló kontraszt magas térbeli frekvenciák esetén kiváló felbontást jelent még F2.8 mellett is. Két nagy pontosságú XA tag, két ED (extraalacsony szórású) üvegtag, két Super ED üvegtag és egy lebegőfókuszos mechanizmus szabályozza az aberrációt, hogy a képek élesek és tiszták legyenek minden zoom- és blendebeállításnál.

További részletek az XA-objektívről

Mintaképek az erdőre sütő napfényről

Minimális becsillanás és szellemképképződés

A Nano AR Coating II bevonat egyenletesen tükröződésmentes felületet képez az objektíven, így hatékonyan csökkenti a becsillanást és a szellemképképződést. Az objektív kialakítása elnyomja a belső tükröződéseket, amelyek csökkenthetik a tisztaságot tájképeknél, sportképeknél és számos más téma esetében. A kiváló tisztaság az élő streamelésnél és hasonló eseményeknél is előnyt jelent.

További részletek a Nano AR Coating II bevonatról

Közelkép palackokról

Lenyűgöző G Master bokeh

A csodálatos F2.8 bokeh lefedi a zoomtartományt a fejlett optikának és az új, 11 lamellás blendének köszönhetően. A bokeh hatást javítja a szférikus aberráció precíz kezelése mind a tervezés, mint pedig a gyártás során. Két precíziós XA tag elnyomja a körkörös bokeh-hatást, míg az ED-lencsetagok megakadályozzák a színátszűrődést a természetes megjelenésű körkörös bokeh érdekében. 

Továbbiak részletek a Super ED- és az ED-üvegekről

Szituációs kép egy férfiról, aki egy nőt fényképez közelről.

Kimagasló közelképkészítési teljesítmény

A minimális fókusztávolság 0,21 méter 24 mm-nél és 0,30 méter 70 mm-nél, a maximális nagyítás 0,32x. A mély bokeh F2.8-nál kiválóan alkalmas közeli felvételekhez. A lebegő fókusz ideális élességet biztosít a teljes zoomtartományban és minden fókusztávolságnál, míg a belső fókusz lenyűgöző közeli állóképeket vagy videókat tesz lehetővé ott, ahol korlátozott a hely.

További részletek a lebegő élességállításról 

Mintakép egy sziklamászó férfiról

Gyors, precíz AF és kiváló témakövetés

A négy eredeti Sony XD (extrém dinamikus) lineáris motor, a lebegőfókuszos mechanizmus és a fejlett objektívvezérlés nagy AF-pontosságot és témakövetési teljesítményt nyújt. Kompatibilis vázzal akár 30 képkocka/másodperccel is fotózhatsz. Az új blendeegység is hozzájárul a nagy sebességhez, és a teljes AF-követési teljesítményt biztosítja még leállított blende mellett is.

További részletek az XD lineáris motorokról

Szituációs kép egy férfiról, aki a fényképezőhöz csatlakoztatott SEL2470GM2 objektívvel fényképez.

A vizuális alkotók számára finomított filmes funkciók

A fejlett objektív-kialakítás csökkenti a látószögváltozást, fókuszváltást és tengelyirányú eltolást zoomolás közben. A kép és a látószög eltolódása minimálisra csökken, hogy a videó egyenletes legyen. Az XD lineáris motorok és az új blendeegység hozzájárul a csendes, alacsony vibrációjú működéshez. A kompatibilis α sorozatú vázak látószögváltozás-kompenzációs funkciója is támogatott.

Az XD lineáris motorokat bemutató termékkép

Egyenletes, csendes AF a videókészítéshez

A fókuszálás létfontosságú a lassításnál, illetve a 4K vagy 8K videóknál. Az α sorozatú vázakkal ez az objektív megbízhatóan állítja be a fókuszt, és egyenletesen követi a mozgó témákat. A négy XD lineáris motorja és fejlett vezérlési technológiája rendkívül precíz AF-et biztosít. A témákat zökkenőmentesen követi, így a fókuszálást teljes mértékben a fényképezőgépedre bízhatod.

További részletek az XD lineáris motorokról

Termékkép, amelyen nyíllal ábrázolva van a fókuszgyűrű forgatása

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF-funkció garantálja, hogy a manuális élességállítás finom vezérléséhez a gép közvetlenül és lineárisan reagáljon a fókuszgyűrű mozgatására. Ezenkívül pontos ismételhetőséget is biztosít. A fókuszgyűrű forgatása a fókusz változásában közvetlenül jelentkezik, így azonnali és precíz vezérlést szavatol állóképek és videók készítése közben egyaránt. 

További részletek a lineáris mozgatású MF-ről

Kép a jobb kézben tartott SELP1635G objektívről

Kicsi, könnyű és sokoldalú

Ez az objektív a legkisebb és legkönnyebb F2.8 24-70 mm zoomobjektív a kategóriájában. Tömege mindössze 695 gramm, ami több mint 20%-kal kevesebb, mint az előző modellé. 16 mm-rel rövidebb, és a térfogata pedig kb. 18%-kal csökkent. Mobilitása miatt profi és lelkes amatőr fotósok és videósok számára is remek választás sokféle helyzetben.

A zoomolás egyenletességét szabályozó kapcsoló pozícióját bemutató termékkép

Zoomegyenletesség-kapcsoló

A zoomgyűrű nyomatékát egy kétállású kapcsolóval lehet beállítani. Amikor a kapcsoló Tight állásban van, az objektív nem nyúlik ki váratlanul szállítás közben vagy ha állványon használod. A Smooth pozíció könnyű zoomolást tesz lehetővé a rugalmas, dinamikus felvételkészítés érdekében, ugyanakkor megkönnyíti a sima, lassú zoomolást a videóforgatásnál.

Az íriszrögzítő helyét mutató termékkép

Blendeütköző és blendezár

A blendegyűrű közvetlen, gyors szabályozást tesz lehetővé. A blendegyűrű bekapcsolható fokozatkattanásai állóképek fotózásakor kézzelfogható visszacsatolást adnak, kikapcsolt állapotban pedig filmek készítésekor zökkenőmentes, csendes vezérlést biztosítsanak. Elérhető egy blendezár is, amely megakadályozza a blendegyűrű véletlen elmozdulását az [A] és az F2.8 ~ F22 beállítások között.

További részletek a blendekapcsolóról

A fókuszrögzítő gomb helyét bemutató termékkép

Programozható fókuszrögzítő gombok

Két programozható fókuszrögzítő gomb található az objektíven a könnyű hozzáférés érdekében, akár vízszintesen, akár függőleges tájolással fotózol, bármilyen szögben. A fókuszrögzítő gombokhoz a váz menüjéből egy funkció társítható.

További részletek a fókuszrögzítő gombról 

Napellenző SEL2470GM2 objektívhez

Napellenző szűrőablakkal

A tartozékként biztosított napellenzőn egy nyílás található, amely különböző körkörös polárszűrők és változtatható ND-szűrők kényelmes működtetését teszi lehetővé. 

A por- és nedvességálló kialakítás illusztrációja

Por- és nedvességálló kialakítás

Megújított por- és nedvességálló kialakítása különösen megbízhatóvá teszi kültéri munkához, kihívást jelentő körülmények között is. A gombok és kapcsolók körüli szilikon tömítések, valamint az objektívtartó körüli gumitömítés nagymértékben csökkenti a por és a nedvesség behatolásának valószínűségét.

További részletek a por- és nedvességálló kialakításról

Kép a fluorbevonatról

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

További részletek a fluorbevonatról