FE 12-24MM F2.8 GM

Összes műszaki adat és funkció

SEL1224GM

1 339 088 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
12 – 24
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
18 – 36
Objektívcsoportok / elemek
14–17
Látószög (35 mm)
122゚– 84゚
Látószög (APS-C)
99° – 61°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,14
Szűrőátmérő (mm)
-
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Zoomrendszer
Kézi
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szirom alakú, rögzített típus

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
97,6 x 137 mm
Tömeg
847 g

A doboz tartalma

  • Elülső objektívsapka: tartozék
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Tok: igen (puha hordtok)
  • Szűrősablon
Placeholder

Jellemzők

A világon a legszélesebb állandó F2.8 12-24 mm-es zoom

Ultraszéles F2.8 12-24mm zoom

Az objektív által kínált ultraszéles 12 mm-es látószög lehetővé teszi a távolság kiemelését és a dinamikus perspektívák megalkotását, melyek nem befoghatók emberi szemmel. A 12-24 mm-es zoom az állandó F2,8-as maximális blendenyílással ideális az éjszakai jelenetek, a csillagos égbolt és egyéb gyenge megvilágítású témák fotózásához alacsony érzékenységgel, mert így nincs szükség nagyon hosszú záridőre.

Új optika a legnagyobb XA-taggal

Új optika a legnagyobb XA-taggal

Három XA (extrém módon aszférikus) tag, köztük az α objektívhez valaha készült legnagyobb tag egy aszférikus taggal együtt innovatív optikai kialakítást képez, és lenyűgöző G Master felbontást nyújt a kép egész területén.

Tudj meg többet

Minimális aberráció fokozza az élességet

Minimális aberráció fokozza az élességet

Két Super ED (extraalacsony szórású) és három ED üvegtag gondoskodik a kromatikus aberráció kiküszöböléséről, mely ronthatja a felbontást az ilyen típusú nagy blendés objektíveknél, így nincs színátfolyás a képen, és mindenhol maximális az élesség.

Tudj meg többet

A Nano AR II bevonat szerkezetét ismertető ábra

Éles képek gyenge megvilágításnál

A nagy objektívalkatrészekre és az erősen ívelt felületekre is egyenletesen felvihető új Nano AR II bevonatot úgy fejlesztettük ki, hogy elfojtsa a belső tükröződéseket, melyek becsillanást vagy szellemképképződést okozhatnak, így a kép tiszta és éles lesz. Az objektív széles látószöge ellenére a Nano AR II bevonat nagy tisztaságot és kontrasztot biztosít az egész képen, még gyenge megvilágításnál is.  ( [A] Hagyományos bevonat  [B] Nano AR II bevonat  [1] Hagyományos bevonat  [2] Nano AR II bevonat  [3] Üveg  [4] Erősen ívelt üvegfelület  [5] Visszavert fény )

Meglepően kicsi és könnyű

Meglepően kicsi és könnyű

Innovatív optikai kialakítás négy aszférikus taggal, melyből három XA típusú, és nagy teljesítményű XD lineáris motorokat tartalmazó mechanizmus egy kompakt 12-24 mm-es, állandó F2,8-as zoomobjektívben, mely mindössze 847 gramm. Ez az objektív ideális tájképekhez, éjszakai jelenetekhez és épületfotózáshoz, és extra mobilitást kínál az ultraszéles látószögeket igénylő sportfotósok számára.

Tudj meg többet

Bámulatos G Master bokeh

Bámulatos G Master bokeh

Míg az objektív XA tagjainak rendkívüli felületi precizitása hatékonyan kiküszöböli a hagymaréteg típusú bokeh-t, a szférikus aberrációs tulajdonságok finomhangolása a tervezés és a gyártás során, valamint a 9 lamellás, körkörös blende rendkívül sima, krémes G Master háttérelmosást biztosít.

Tudj meg többet

A lebegő mechanizmus kiváló felbontást kínál a végtelentől a közeli fókuszig

A lebegő mechanizmus kiváló felbontást kínál a végtelentől a közeli fókuszig

A lebegőfókuszos mechanizmus két függetlenül vezérelhető csoportra tagolja az objektív fókuszcsoportját, és ez rendkívül hatékony a fókusztávolságtól függően változó mértékben jelentkező aberráció minimalizálása szempontjából. Ez az egész zoomtartományban kiváló teljesítményt biztosít, a végtelentől a közelképekig. A lebegő mechanizmus nem csak a közelképeknél járul hozzá a csodálatos eredményhez, hanem a távolabbi témák élességét is biztosítja.

Tudj meg többet

Állandó F2,8-as maximális blendenyílás a rugalmas videókészítéshez

Állandó F2,8-as maximális blendenyílás a rugalmas videókészítéshez

A minden gyújtótávolságnál állandó F2,8-as maximális blendenyílásnak köszönhetően a blende nem változik a zoomolás közben, és ez állandó expozíciót, zársebességet és ISO-érzékenységet biztosít videókészítésnél. APS-C vázzal vagy Super 35 látószöggel használva a zoomtartomány széles vége egyenértékű egy full frame váz 18 mm-es beállításával, és ez nagyon hasznos a filmezésnél.

Por- és nedvességálló kivitel

Por- és nedvességálló kivitel

Por- és nedvességálló kialakítása biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is.

Tudj meg többet

Fluorbevonat az elülső elemen

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

Tudj meg többet

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF funkció garantálja, hogy a gép közvetlenül és lineárisan reagál a fókuszgyűrű mozgatására a kézi élességállítás finom vezérlése érdekében. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés azonnali és precíz élmény.

Tudj meg többet

Gyors, precíz autofókusz és témakövetés

Gyors, precíz autofókusz és témakövetés

Összesen négy (az objektív mindkét fókuszcsoportjánál két-két) XD lineáris motor biztosít gyors, pontos autofókuszt és témakövetést, melyek tovább fokozzák a Sony objektívektől megszokott előnyöket. Ez a fejlett rendszer teljes mértékben kihasználja a nagy teljesítményű vázak sebességpotenciálját, így még könnyebb elkapni a sportrendezvények vagy egyéb események fontos pillanatait. Az autofókusz működése csendes és minimális rezgéssel jár.

Tudj meg többet

Hátsó szűrőtartó

Hátsó szűrőtartó

Az objektív hátsó szűrőtartójába normál laptípusú ND, színkorrekciós és egyéb szűrőket lehet helyezni a kreativitás további fokozásához. A lapszűrőkhöz vágósablon is tartozik.

Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között

Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között

Az automata és manuális beállítás közötti azonnali váltást lehetővé tevő fókusz üzemmód kapcsoló különösen előnyös lehet, amikor finom manuális fókuszbeállítást igénylő témákat vagy helyzeteket akarunk megörökíteni.

Testre szabható fókuszrögzítő gomb

Testre szabható fókuszrögzítő gomb

Az ideálisan elhelyezett fókuszrögzítő gomb leegyszerűsíti a fókuszrögzítés vezérlését, valamint a fényképezőgép-vázról elérhető menü számos funkciójához is hozzárendelhető.

Tudj meg többet

Beépített napellenző külön objektívsapkával

Beépített napellenző külön objektívsapkával

A beépített napellenző hatékonyan kiszűri az oldalirányú fényt, mely becsillanást vagy szellemképképződést okozhat. A mellékelt objektívsapkát könnyű felhelyezni a napellenzőre, és biztonságosan lezárja azt bármilyen szögben.