VARIO-SONNAR® T* 16–35 MM F2.8 ZA SSM II

Összes műszaki adat és funkció

SAL1635Z2

931 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony A-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
16–35 mm
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
24–52,5 mm
Objektívcsoportok / elemek
13/17
Látószög (35 mm)
107°-63°
Látószög (APS-C)
83°-44°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,24x
Szűrőátmérő (mm)
77 mm
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (házba épített)

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
83 x 114 mm
Tömeg
872 g

Lábjegyzet

*
„35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolságú (APS-C)” és „Látószög (APS-C)” – cserélhető objektíves, APS-C típusú képérzékelővel rendelkező digitális fényképezőgépekhez.

A doboz tartalma

  • Napellenző (ALC-SH106: szirom alakú, bajonettzáras)
  • Első objektívsapka
  • Hátsó objektívsapka
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Minőség, amely megörökíti a részleteket

A precíziós optikai kialakításban helyet kapott három aszférikus, egy szuper ED (extra alacsony szórású) és egy ED lencsetag a prímobjektív minőségű felbontásért és kontrasztért. Az alapvető optikai kialakítás változatlan az eredeti verzióhoz képest, így továbbra is kiemelkedő nagylátószögű képminőséget biztosít abszolút minimális torzítás mellett.

Az aszférikus lencsetagok javítják a teljesítményt

Az aszférikus lencsetagokat sokkal nehezebb elkészíteni, mint az egyszerű, szférikus típusokat, de ha megfelelő a kialakításuk kiemelkedően nagy mértékben képesek csökkenteni az optikai aberrációk széles skáláját. Ez az objektív három aszférikus lencsetagot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kiemelkedő optikai teljesítményhez.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

A szuper ED és ED-üveg csökkenti a színhibákat

Az objektív egy szuper ED (extra alacsony szórású) és egy ED-lencsetagot tartalmaz, amelyek nagymértékben csökkentik a kromatikus aberrációt, különösen hosszabb gyújtótávolságok esetén. A szuper ED-üveg javítja a kromatikus aberráció kompenzációját, különösen hosszabb gyújtótávolságok esetén.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Fényes és gyors a nagylátószögű sokoldalúságért

Állandó, fényes F2.8-as maximális blendenyílás a teljes nagylátószögű zoomtartományban – egyenletes expozíciós beállítások gyújtótávolságtól függetlenül, és továbbfejlesztett fényképezés gyenge megvilágítás mellett is. Zoomolás közben nem kell aggódnia a blendéhez kapcsolódó expozíció-variációkkal kapcsolatban. Nagyszerű eredményeket tud elérni a kézből történő beltéri vagy egyéb gyengébben megvilágított szituációkban is.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Egyenletes, csendes SSM fókuszálás

Az SSM (szuperszonikus élességállítás) egy piezoelektromos meghajtórendszer, amely a Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II objektívben egy belső fókuszálási mechanizmussal működik egyenletes, halk autofókuszt biztosítva az objektív forgása nélkül. Alacsony forgási sebesség mellett is magas nyomatékra képes, így azonnal reagál az indításra vagy a leállításra és precíz pozicionálást biztosít.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Fókuszüzemmód-kapcsoló és rögzítő gomb

Az összes vezérlő kényelmes elhelyezésén és könnyed kezelésén felül ez az objektív egy fókuszüzemmód-kapcsolóval és fókuszrögzítő gombbal is rendelkezik a sokoldalú fókuszálás és vezérelhetőség érdekében.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

A csökkentett szellemképképződés javítja a képminőséget

A ZEISS T* (T-csillag) bevonat még nagyobb mértékben csökkenti a szellemképképződést, az így is kiemelkedő képminőséget egy új szintre emelve.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Csodálatos háttérbokeh

Egy kilenclamellás, körkörös blende segíti az objektív F2.8-as maximális blendenyílást, hogy ha szükséges gyönyörű, egyenletes háttérbokeh hatást hozzon létre, természetes kiemelésekkel. Az egyenletes háttérlágyítás miatt a fókuszban lévő fókusz képes olyan szinten kiemelni a témát, hogy annak majdnem háromdimenziós hatása legyen.

Kép a(z) Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2.8 ZA SSM II termékről

Por- és nedvességálló

A legizgalmasabb képek némelyike a legnagyobb kihívást jelentő környezetben születik. A por- és nedvességálló kialakítás azt jelenti, hogy az objektív még enyhén nedves vagy poros körülmények között is megbízhatóan működik, így magabiztosan rögzíthet képeket a nagyszerű felvételek lelőhelyein.