OBJEKTÍVEK ALAPTULAJDONSÁGAI

Objektívfoglalatok/érzékelők
A-bajonettes és E-bajonettes Sony objektívek

A Sony fényképezőképek kétféle objektívrögzítő foglalattal rendelkezhetnek: A-bajonett és E-bajonett. Az A-bajonett a Sony egyedi féligáteresztő tükör típusú fényképezőgép-vázain szokványos, míg az E-bajonettet a tükör nélküli vázak esetében alkalmazzák.

Objektívrögzítő foglalattal kapcsolatos különbségek

A-bajonettes és E-bajonettes funkciók

A Sony féligáteresztő tükör technológiával (Translucent Mirror Technology) rendelkező A-bajonettes fényképezőgépek az állandóan használható fázisérzékelő autofókusz előnyeit kínálják. A tükör nélküli E-bajonettes típusok rövid peremtávolsága lehetővé teszi a kompakt, nagy teljesítményű vázak és objektívek kialakítását, melyek kiváló kezelhetőséget és hordozhatóságot biztosítanak.

A-bajonettes fényképezőgép belseje
A-bajonett

[1] Objektívrögzítő foglalat [2] Peremtávolság [3] Féligáteresztő tükör [4] Képérzékelő sík

E-bajonettes fényképezőgép belseje
E-bajonett

[1] Objektívrögzítő foglalat [2] Peremtávolság [3] Képérzékelő sík

Képérzékelő mérete

Full Frame és APS-C formátumok

Az A-bajonettes és az E-bajonettes fényképezőgépek egyaránt rendelkeznek Full Frame és APS-C érzékelős opcióval. Az általánosan használt számos érzékelőméret között a Full Frame opciót tartják a nagy formátumúnak, míg az APS-C érzékelőt a közepes formátumúnak. Mindkettő más-más miatt népszerű.

* A mérési adatok hozzávetőleges értékek

Objektív- és érzékelőkombinációk

A Sony Full Frame és APS-C objektíveket kínál képkörökkel, melyek lefedik a megfelelő érzékelőformátumokat. Annak ellenére, hogy az objektíveket általában az érzékelőformátumnak megfelelően választják ki, különböző kombinációk alkalmazhatók a körülvágni kívánt terület és látószög megváltoztatásához, ha nagyobb lefedettség vagy nagyobb teleobjektív hatósugár szükséges.

* A képek csak illusztrációk.