Az Xperia felfedezése 

Tanácsokat és ötleteket kaphatsz az Xperia legújabb funkcióiról és frissítéseiről.

Az adatátvitel biztonságos és egyszerű módja iPhone vagy Android készülékről 

Az Xperia Transfer 2 alkalmazással átviheted a számodra fontos tartalmakat régi okostelefonodról vadonatúj Xperia készülékedre. A fotókat, videókat, zenéket, névjegyeket, naptárbejegyzéseket, híváslistát, üzeneteket (SMS/MMS) és dokumentumokat mind gyorsan, biztonságosan és egyszerűen átviheted.

További részletek az Xperia Transfer 2 funkcióról

Nézd meg a videót, amelyből kiderül, hogy az Xperia Transfer 2 miként teszi gördülékennyé a váltást Xperia okostelefonra.

Vezetékkel vagy vezeték nélkül – az adatátvitel nem is lehetne egyszerűbb

Az Xperia Transfer 2 segítségével kábelen keresztül és a készülékek vezeték nélküli párosításával is el lehet végezni az adatátvitelt – a döntés a tiéd.

Vezetékes adatátvitel 

Ezeket az egyszerű lépéseket kell végrehajtanod a készülékek közötti vezetékes adatátvitelhez.

1. lépés – Készülék kiválasztása

Válaszd ki az előző készülék típusát – Xperia/Android vagy iPhone –, majd a „Kábel” lehetőséget az átvitel módjaként. Ha Androidról szeretnél adatokat átvinni, akkor mindkét készülékre telepíteni kell az Xperia Transfer 2 alkalmazást a Google Play™ áruházból. Ha iPhone-ról szeretnél adatokat átvinni, akkor csak az új Xperia készülékedre kell telepíteni az Xperia Transfer 2 alkalmazást.

2. lépés – Összekapcsolás USB-kábellel

A megfelelő USB-kábellel kapcsold össze az előző telefonodat az új Xperia készülékeddel. Az alkalmazás jelezni fogja, milyen típusú USB-kábel fele meg, vagy szükség van-e adapterre.

3. lépés – Az átvitel elindítása

Válaszd ki, hogy milyen típusú adatokat szeretnél átvinni az előző telefonodról – zene, névjegyek, fotók stb. –, majd indítsd el az átvitelt.

Vezeték nélküli adatátvitel

Vezeték nélkül szeretnéd átvinni az adataidat a régiről az új Xperia készülékedre? Ezt így tudod megtenni.

1. lépés – Készülék kiválasztása

Válaszd ki az előző készülék típusát és az átviteli módszert – Xperia/Android: „Vezeték nélküli”; iPhone: „iCloud”. Ha Androidról szeretnél adatokat átvinni, akkor mindkét készülékre telepíteni kell az Xperia Transfer 2 alkalmazást a Google Play™ áruházból. Ha iPhone-ról szeretnél adatokat átvinni, akkor csak az új Xperia készülékedre kell telepíteni az Xperia Transfer 2 alkalmazást.

2. lépés – Felkészülés az átvitelre

Az Xperia/Android okostelefonok esetén várd meg a készülékek vezeték nélküli párosítását – ez csupán néhány pillanatig tart –, majd nyomd meg a „Tovább” gombot. iPhone esetén az átvitel az adatok iCloudról történő letöltésével zajlik, így nincs szükség párosításra – csak jelentkezz be az iCloudra.

3. lépés – Az átvitel elindítása

Válaszd ki, hogy milyen típusú adatokat szeretnél átvinni az előző telefonodról – zene, névjegyek, fotók stb. –, majd indítsd el az átvitelt.

Részletek az Xperia jellemzőiről
Hozz ki többet az Xperia készülékedből a külső monitor funkcióval

Legyen szó vloggerről, YouTuberről vagy egyszerűen csak konferenciahívásról, a külső monitor funkció a lehetőségek tárházát nyitja meg. Csatlakoztasd Xperia készüléked például egy kompatibilis kamerához, és a zoomoláshoz az ujjak húzásával ellenőrizheted, hogy a téma fókuszban van-e. Rácsvonalakat és keretvonalakat adhatsz hozzá a kompozíció finomhangolásához, és még a monitor fényerejét is beállíthatod a fényviszonyoknak megfelelően.

A külső monitor funkció aktiválása

A külső monitor funkció használatához aktiválnod kell azt a Beállításokban:

1. A Beállításokban válaszd ki a „Készülékkapcsolat” menüpontot.

2. Válaszd ki a „Kapcsolatbeállítások” menüpontot.

3. Engedélyezd a „Külső monitort” – a funkció ikonja a kezdőképernyőn fog megjelenni.

Nézd meg a külső monitor funkciót működés közben

Szeretnél többet megtudni a külső monitor funkcióról? Ez a videó minden szükséges információt tartalmaz.

Megbízható akkumulátor 

A kényelmed és a nyugalmad érdekében az Xperia okostelefonok nagy kapacitású, megbízható akkumulátort kapnak, amelyek több élményt tesznek elérhetővé számodra, hosszabban.

Illusztráció az Xperia normál töltésének és gyorstöltésének összevetéséről készített grafikonnal
Gyorstöltés és akkumulátorkímélés

Az Xperia nagy kapacitású akkumulátort tartalmaz gyorstöltő funkcióval. Így ha sietsz, és merülőben az akkumulátor, egy egyedülálló Sony algoritmus révén mindössze 30 perc alatt feltöltheted 50%-os töltöttségűre úgy, hogy az akkumulátorod nem károsodik.

1 – A töltés folytatása a 100%-os töltöttség elérése után károsíthatja az akkumulátort. 
2 – Az Xperia algoritmusa minimalizálja a 100%-os töltöttségi szinten töltött időt.

Beállítások az akkumulátor hosszú élettartama érdekében

Töltési technológiáink hosszabb ideig megőrzik az akkumulátor jó állapotát. Ha az Xperia készüléked töltöttségi felső korlátját 80%-ra vagy 90%-ra állítod a Battery Care segítségével, azzal elkerülheted az akkumulátor túltöltését.

Az Xperia Battery Care oldalak képernyőképei
Közeli termékfotó két Xperia okostelefonról – az egyik hátulról, a másik félig szemből látható.
„Kiváló akkumulátor-üzemidő, 120 Hz-en és máshogy is, emellett jó akkumulátorkímélő funkciók.”
NFC egyérintéses technológia 

Az NFC (Near Field Communication – kis hatótávolságú kommunikáció) egy vezeték nélküli csatlakoztatási technológia, amely kis hatótávolságú, gyors kommunikációt tesz lehetővé az Xperia okostelefonod és másik elektronikus eszközök – például Sony Alpha fényképezőgépek – között. Az NFC esetében egyetlen érintés elég, így minden eddiginél egyszerűbb módot kínál a fényképek elkészítéséhez és megosztásához – mindehhez csupán az Imaging Edge Mobile alkalmazásra van szükséged.

Egyérintéses megosztás

Az egyérintéses megosztás rendkívül egyszerű módot kínál arra, hogy egy képet azonnal elküldj Alpha fényképezőgépről egy Xperia okostelefonra. 

Egyérintéses távvezérlés

Az egyérintéses távvezérlés segítségével az Xperia okostelefonoddal távvezérelheted az Alpha fényképezőgépedet, így olyan felvételeket is készíthetsz, amilyeneket másképpen talán nem is lehetne.

Javítsd minden zeneanyagod minőségét mesterséges intelligenciával – DSEE Ultimate

A mesterséges intelligencia erejét kihasználva a DSEE Ultimate képes valós időben feljavítani minden általad hallgatott anyag minőségét – a frekvencia- és a dinamikatartományt egyaránt. Nem számít, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli a fejhallgató, sem az, hogy helyi fájlt vagy streamelt hanganyagot hallgatsz, tisztább hangzásban lesz részed, amely jobban közelíti a High-Resolution Audio minőséget.

A DSEE Ultimate aktiválásának menete

Minden zeneszámod minőségét feljavíthatod, ha bekapcsolod a „DSEE Ultimate” funkciót az Xperia készüléked hangbeállítási képernyőjén. Ha Dolby Atmos hanganyagot hallgatsz, a funkció automatikusan a megfelelő beállításokat alkalmazza. A High-Resolution Audio hangzáshoz High-Resolution Audióval kompatibilis headset szükséges.

További részletek a DSEE Ultimate funkcióról

Nézd meg ezt a videót, amelyből kiderül, hogy a DSEE Ultimate miként teszi még élvezetesebbé a zenehallgatást az Xperia készülékeden.

Tekintsd meg az Xperia legújabb funkciófrissítéseit
RAW-fotózás – már elérhető

Mostantól RAW-felvételkészítési módban is készíthetsz képeket a Photography Pro alkalmazással Xperia 5 II vagy Xperia 1 II készülékeden . Az expozíciót, a fehéregyensúlyt, a kontrasztot és az élességet minden egyes felvétel után állíthatod.  

[Balra] eredeti  [Jobbra] módosított

4K HDR 120 kép/mp-es lassított videófelvétel – mostantól elérhető

Lélegzetelállító lassított felvételeket készíthetsz 4K HDR 120 kép/mp minőségben Xperia 5 II vagy Xperia 1 II készülékeden.

A képek kizárólag illusztrációs célokat szolgálnak.

Az Android a Google LLC. bejegyzett védjegye. Az iPhone az Apple Inc. bejegyzett védjegye. Az iOS a Cisco védjegye vagy bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban, amelynek használatát licencmegállapodás szabályozza.