Az Xperia felfedezése 

Tanácsokat és ötleteket kaphatsz az Xperia legújabb funkcióiról és frissítéseiről.

Hozz ki többet az Xperia készülékedből a külső monitor funkcióval

Legyen szó vloggerről, YouTuberről vagy egyszerűen csak konferenciahívásról, a külső monitor funkció a lehetőségek tárházát nyitja meg. Csatlakoztasd Xperia készüléked például egy kompatibilis kamerához, és a zoomoláshoz az ujjak húzásával ellenőrizheted, hogy a téma fókuszban van-e. Rácsvonalakat és keretvonalakat adhatsz hozzá a kompozíció finomhangolásához, és még a monitor fényerejét is beállíthatod a fényviszonyoknak megfelelően.

A külső monitor funkció aktiválása

A külső monitor funkció használatához aktiválnod kell azt a Beállításokban:

1. A Beállításokban válaszd ki a „Készülékkapcsolat” menüpontot.

2. Válaszd ki a „Kapcsolatbeállítások” menüpontot.

3. Engedélyezd a „Külső monitort” – a funkció ikonja a kezdőképernyőn fog megjelenni.

Nézd meg a külső monitor funkciót működés közben

Szeretnél többet megtudni a külső monitor funkcióról? Ez a videó minden szükséges információt tartalmaz.

Megbízható akkumulátor 

A kényelmed és a nyugalmad érdekében az Xperia okostelefonok nagy kapacitású, megbízható akkumulátort kapnak, amelyek több élményt tesznek elérhetővé számodra, hosszabban.

Az akkumulátor biztonságának és tartósságának maximalizálása

Tekintsd meg a videót és tájékozódj az energiatakarékos akkumulátor-technológia fejlesztése iránti folyamatos elkötelezettségünkről.

Illusztráció az Xperia normál töltésének és gyorstöltésének összevetéséről készített grafikonnal
Gyorstöltés és akkumulátorkímélés

Az Xperia nagy kapacitású akkumulátort tartalmaz gyorstöltő funkcióval. Így ha sietsz, és merülőben az akkumulátor, egy egyedülálló Sony algoritmus révén mindössze 30 perc alatt feltöltheted 50%-os töltöttségűre úgy, hogy az akkumulátorod nem károsodik.

1 – A töltés folytatása a 100%-os töltöttség elérése után károsíthatja az akkumulátort. 
2 – Az Xperia algoritmusa minimalizálja a 100%-os töltöttségi szinten töltött időt.

Beállítások az akkumulátor hosszú élettartama érdekében

Töltési technológiáink hosszabb ideig megőrzik az akkumulátor jó állapotát. Ha az Xperia készüléked töltöttségi felső korlátját 80%-ra vagy 90%-ra állítod a Battery Care (Akkumulátorkezelő) segítségével, azzal elkerülheted az akkumulátor túltöltését.

Az Xperia Battery Care oldalak képernyőképei
NFC egyérintéses technológia 

Az NFC (Near Field Communication – kis hatótávolságú kommunikáció) egy vezeték nélküli csatlakoztatási technológia, amely kis hatótávolságú, gyors kommunikációt tesz lehetővé az Xperia okostelefonod és másik elektronikus eszközök – például Sony Alpha fényképezőgépek – között. Az NFC esetében egyetlen érintés elég, így minden eddiginél egyszerűbb módot kínál a fényképek elkészítéséhez és megosztásához – mindehhez csupán az Imaging Edge Mobile alkalmazásra van szükséged.

Egyérintéses megosztás

Az egyérintéses megosztás rendkívül egyszerű módot kínál arra, hogy egy képet azonnal elküldj Alpha fényképezőgépről egy Xperia okostelefonra. 

Egyérintéses távvezérlés

Az egyérintéses távvezérlés segítségével az Xperia okostelefonoddal távvezérelheted az Alpha fényképezőgépedet, így olyan felvételeket is készíthetsz, amilyeneket másképpen talán nem is lehetne.

Javítsd minden zeneanyagod minőségét mesterséges intelligenciával – DSEE Ultimate

A mesterséges intelligencia erejét kihasználva a DSEE Ultimate képes valós időben feljavítani minden általad hallgatott anyag minőségét – a frekvencia- és a dinamikatartományt egyaránt. Nem számít, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli a fejhallgató, sem az, hogy helyi fájlt vagy streamelt hanganyagot hallgatsz, tisztább hangzásban lesz részed, amely jobban közelíti a High-Resolution Audio minőséget.

A DSEE Ultimate aktiválásának menete

Minden zeneszámod minőségét feljavíthatod, ha bekapcsolod a „DSEE Ultimate” funkciót az Xperia készüléked hangbeállítási képernyőjén. Ha Dolby Atmos hanganyagot hallgatsz, a funkció automatikusan a megfelelő beállításokat alkalmazza. A High-Resolution Audio hangzáshoz High-Resolution Audióval kompatibilis headset szükséges.

További részletek a DSEE Ultimate funkcióról

Nézd meg ezt a videót, amelyből kiderül, hogy a DSEE Ultimate miként teszi még élvezetesebbé a zenehallgatást az Xperia készülékeden.

Xperia Transfer 2
Xperia Transfer 2: Az adatátvitel biztonságos és egyszerű módja iPhone vagy Android készülékről 

Az Xperia Transfer 2 alkalmazással átviheted a fontos tartalmakat a régi okostelefonodról a vadonatúj Xperia készülékedre kábeles csatlakozással vagy a készülékek vezeték nélküli párosításával. A fotókat, videókat, zenéket, névjegyeket, naptárbejegyzéseket, híváslistát, üzeneteket (SMS/MMS) és dokumentumokat mind gyorsan, biztonságosan és egyszerűen átviheted.


Kompatibilis modellek keresése


További részletek az Xperia Transfer 2 funkcióról

Nézd meg a videót, amelyből kiderül, hogy az Xperia Transfer 2 miként teszi gördülékennyé a váltást Xperia okostelefonra.


Vezetékes adatátvitel 

Ezeket az egyszerű lépéseket kell végrehajtanod a készülékek közötti vezetékes adatátvitelhez.

Vezeték nélküli adatátvitel

Vezeték nélkül szeretnéd átvinni az adataidat a régiről az új Xperia készülékedre? Ezt így tudod megtenni.

A képek kizárólag illusztrációs célokat szolgálnak.

Az Android a Google LLC. bejegyzett védjegye. Az iPhone az Apple Inc. bejegyzett védjegye. Az iOS a Cisco védjegye vagy bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban, amelynek használatát licencmegállapodás szabályozza.