Kevesebb erőforrás, hatékonyabban

A Sony mérnökei a kezdetektől együttműködtek operatőrökkel. Ez folytatódik a VENICE esetében egy sokkal kompaktabb kamerával – a minőség és a kemény körülményeket is bíró kialakítás maradt, a gyártáshoz felhasznált erőforrások jelentősen csökkentek. 

Komoly teljesítmény a környezetért

Fáradhatatlanul dolgozunk a zéró környezetterhelés eléréséért termékeink életciklusában és üzletvitelünkben – ez a „Road to Zero” (Út a nulláig) terv. A cél elérésének egyik eleme a nyersanyag-felhasználás csökkentése, azaz könnyebb, kompaktabb termékek gyártása a Föld terhelésének csökkentése érdekében.

Csökkentés gondolkodással

A korábbi terveket újragondolva és különleges mérnöki megoldásokat felhasználva sikerült létrehoznunk egy könnyebb és kisebb kamerát. Az átgondolt anyagfelhasználás révén a VENICE 20%-kal könnyebb és 40%-kal kisebb az F65 modellnél.

Kép – [1] F65 [2] VENICE
Méretek összehasonlítása

[1] F65 [2] VENICE

Kép – [1] F65 [2] VENICE
Tömegek összehasonlítása

[1] F65 [2] VENICE

Kép – A hő új megközelítése
A hő új megközelítése

A szellőztető rendszer és az áramköri lap átfogó újratervezésével sikerült számottevően csökkenteni a kamera befoglaló méreteit úgy, hogy a teljesítménye nem csökkent. A szerkezet újragondolásával pedig sikerült előrelépni az általános hőleadás terén is.

Magasabb hatásfokú belső kialakítás és elrendezés

A VENICE egyedülálló kialakításában két belső torony található az ND-szűrőkhöz, így 8 fokozatú szervós ND expozícióvezérlést kínál. A két torony alkalmazása páratlan fotózási rugalmasságot nyújt, egyúttal segít csökkenteni a befoglaló méreteket – a fényképezőgép kisebb és hatékonyabb, kevésbé igényel külső szűrőket.

Kép a magasabb hatásfokú belső kialakításról és elrendezésről
Teljesítmény – Kisebb környezetterheléssel

Az innovációnak köszönhetően a VENICE kisebb környezeti terhelést okoz, ugyanis gyártása kevesebb anyagot igényel. Mindemellett megmaradt kimagasló strapabírása, egyszerű mozgathatósága és kezelhetősége a legkülönfélébb körülmények között is.

További környezettudatos Sony termékek
Kép – Tiszta jövőkép a környezet számára
Tiszta jövőkép a környezet számára

A Sony objektívek teljesítményét elismerik – segítségükkel magabiztosan megörökíthetsz bármilyen pillanatot. De a környezettudatos innováció az, amitől igazán egyedülállóak.

Kép – Kicsi méret, nagyszerű hangzás
Kicsi méret, nagyszerű hangzás

A HT-S200F komplett hangprojektor beépített mélynyomóval. A Sony erőfeszítéseit siker koronázta, teljes értékű hangzást ért el kisebb lábnyom mellett. A hagyományos hangprojektorokénál kisebb méretének köszönhetően szállítása energiatakarékosabb.

Kép aibóról
aibo

Forradalmi csomagolás született. aibo szorosan beburkolva, a sérülésektől védve érkezik egy filc csomagban, amely 50%-ban újrahasznosított PET (polietilén-tereftalát) palackokból készült.