FE 16-35 MM F2.8 GM II

Összes műszaki adat és funkció

SEL1635GM2

1 239 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
16-35
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
24-52,5
Objektívcsoportok / elemek
12 – 15
Látószög (35 mm)
107°-63゚
Látószög (APS-C)
83–44°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,22 (W,T) m (0,73 (W,T) ft)
Maximális nagyítási arány (x)
0,32
Szűrőátmérő (mm)
82
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Zoomrendszer
Kézi
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szirom alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
87,8 x 111,5 mm (3-1/2 x 4-1/2 hüvelyk)
Tömeg
547 g

A doboz tartalma

  • Napellenző (típus): ALC-SH177
  • Első objektívsapka: ALC-F82S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
  • Tokpánt
Placeholder

Jellemzők

Példaként szolgáló kép, amely egy épület körkörös üvegmennyezetét alulról mutatja rendkívül részletgazdagon, nagy felbontásban

Lélegzetelállító G Master-felbontás

A nagy térbeli felbontás a 16-35 mm-es tartományban egészen a képszélekig a dinamikus, nagylátószögű jelenetek részletes megjelenítését eredményezi, még szélesre nyitott objektívnél is. Az öt aszférikus lencsetag között három XA (extrém aszférikus) lencsetag van, és szabályozza az aberrációt, így a nagy felbontás és a gyönyörű bokeh nagyszerű keverékét nyújtja.

További részletek az XA-objektívről

Példaként szolgáló portrékép, amelynek fókuszában egy nő van, a nagy látószögű, mélységgel rendelkező háttér pedig bokeh-val látható, szemléltetve, hogy a nagy látószög és a bokeh hatás egyszerre is elérhető.

Rendkívüli felbontás és bokeh hatás

A sima, gyönyörű bokeh hatást, amely mélységet adhat ennek a figyelemre méltó objektívnek a kiemelkedő felbontásához, az F2.8-as maximális blende, az innovatív optikai kialakítás és a 11 lamellás blendeegység teszi lehetővé. A gyönyörű körkörös bokeh extra vonzerőt és kifejező hatást kölcsönöz a képeknek.

További részletek a körkörös blendéről

Közelkép egy virágsziromról, az azt körülvevő területet kissé elmosva

Rendkívüli teljesítmény közelképeknél

Az FE 16-35 mm F2.8 GM II kiemelkedő teljesítményt nyújt közelképeknél 0,22 méteres minimális fókusztávolsággal a teljes zoomtartományban és 0,32-szeres maximális nagyítással. Ez lehetővé teszi, hogy közel kerülve dinamikus perspektívát kapj, miközben a mély bokeh extra kifejező képességet biztosít.

Példa, amely gyönyörűen érzékelteti a becsillanás és a szellemképképződés elnyomásával elérhető fényt

Tisztaság minimális becsillanással és szellemképképződéssel

Becsillanás és szellemképképződés akkor fordulhat elő, ha a nap vagy más erős fényforrás van a képben. A Sony saját fejlesztésű Nano AR Coating II technológiája egyenletesen tükröződésmentes bevonatot képez az objektív felületén, és hatékonyan szorítja vissza a becsillanást és a szellemképképződést trükkös fényviszonyok esetén. Az objektív a tisztaságot esetlegesen csökkentő belső visszaverődéseket is elfojtja.

További részletek a Nano AR Coating II bevonatról

Példa, amely azt érzékelteti, milyen sebességre képes a nagy látószögű objektív

A kifinomult filmes képvilághoz tervezve

A legújabb objektívtechnológia csökkenti a látószögváltozást, valamint a fókuszváltást és a tengelyeltolódást. A kép és a látószög eltolódása minimálisra csökken, hogy a videó egyenletes és zavaró tényezőktől mentes legyen. Az XD (extrém dinamikus) lineáris motorok és a fejlett blendeegység szintén csökkenti a zajt és a rezgést, amelyek zavarhatják a videofelvételt.

További részletek az XD lineáris motorokról

Használatot ábrázoló kép a gimbalra rögzített FX3-ról, amelyre FE 16-35 mm F2.8 GM II objektív van felszerelve

Tökéletesen kiegyensúlyozott videókészítéshez

Az FE 16-35 mm F2.8 GM II könnyű súlya mellett úgy lett megtervezve, hogy zoomoláskor ideális egyensúlyt biztosítson minimális nyúlással. A nagyon kis mértékben változó súlypont hozzájárul a mozgékony, stabil manőverezhetőséghez kézi felvételeknél, és gimbal használata esetén nem kell korrigálni a zoom módosítása után.

Ábra, amely az FE 16-35 mm F2.8 GM objektívnél használatos működtetőelemek belső elhelyezkedését mutatja, 4 csoporttal és 2 elemmel

Precíz és gyors AF

A négy XD (extrém dinamikus) lineáris motort tartalmazó lebegőfókuszos mechanizmusnak és a precíz objektívvezérlésnek köszönhetően az FE 16-35 mm F2.8 GM II kb. 2-szer nagyobb AF-sebességet ér el és akár 30 fps sebességű sorozatfelvétel is lehetséges Sony α1 vázzal.

További részletek az XD lineáris motorokról

aki egy lépcsőn sétál fel, és jobb kezében egy fényképezőgépet visz, amelyre egy FE 16-35 mm F2.8 GM objektív van felszerelve, jobb csuklójára pedig egy Sony pánt van feltekerve.

Egyenletes, csendes AF a videókészítéshez

A fókusz különösen fontos, ha lassított felvételeket vagy 4K/8K videót készítesz. Az FE 16-35 mm F2.8 GM II az α-sorozatú vázakkal megbízhatóan fókuszál és követi a gyorsan mozgó témákat is a négy XD lineáris motornak és a fejlett vezérlési technológiának köszönhetően, amelyek rendkívül sima, csendes és pontos AF-teljesítményt nyújtanak videofelvételnél.

További részletek az XD lineáris motorokról

Termékkép, amelyen egy kétirányú nyíl jeleníti meg a fókuszgyűrű elfordulását, a lineáris válaszú kézi fókuszállítást érzékeltetve

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF-funkció garantálja, hogy a manuális élességállítás finom vezérléséhez a gép közvetlenül és lineárisan reagáljon a fókuszgyűrű mozgatására. A fókuszgyűrű forgatása a fókusz változásában közvetlenül jelentkezik, így azonnali és precíz vezérlést szavatol állóképek és videók készítése közben egyaránt.

További részletek a lineáris mozgatású MF-ről

Közelkép egy emberről, aki egy lépcsőn sétál fel, és jobb kezében egy fényképezőgépet visz, amelyre egy FE 16-35 mm F2.8 GM objektív van felszerelve

Kicsi, könnyű és sokoldalú

Bár az FE 16-35 mm F2.8 GM II a világ legkisebb és legkönnyebb F2.8 16-35 mm-es zoomobjektívje, a fejlett optikai kialakításban található XA lencsetagoknak és Super ED-lencsetagnak köszönhetően kiváló képminőséget nyújt. A könnyű XD lineáris motorok hozzájárulnak az alacsony, mindössze 547 grammos tömeghez, ami 20%-kal könnyebb, mint az FE 16-35 mm F2.8 GM. Teljes hossza mindössze 111,5 mm.

Balra: Az objektív vázának bal oldalát mutató termékkép, amelyen zöld négyszög emeli ki a blendeütköző-kapcsolót

Sokoldalú kézi blendevezérlés

Az FE 16-35 mm F2.8 GM II egy BE/KI kapcsolót és egy blendezároló kapcsolót is kínál a gyors és rugalmas blendeszabályozáshoz. A blendegyűrű bekapcsolható fokozatkattanásai állóképek fotózásakor kézzelfogható visszacsatolást adnak, kikapcsolt állapotban pedig filmek készítésekor zökkenőmentes, csendes blendevezérlést biztosítsanak.

További részletek a blendekapcsolóról

Balra: Az objektív vázának bal oldalát mutató termékkép, amelyen zöld négyszög emeli ki a fókuszrögzítő gombot Jobbra: A termékképen a fókuszrögzítő gomb pozíciója látható az objektíven

Programozható fókuszrögzítő gombok

Két testreszabható fókuszrögzítő gombot tartalmaz, hogy vízszintes vagy függőleges tájolás mellett is könnyen elérhető és kényelmesen kezelhető legyen. A fókuszrögzítő gombokhoz egy-egy funkció társítható a váz menüjéből.

További részletek a fókuszrögzítő gombról

Ábra, amely azoknak a körkörös tömítéseknek a helyét mutatja pirossal kiemelve, amelyek megakadályozzák, hogy por és nedvesség jusson az objektívvázba

Por- és nedvességálló kialakítás

Az FE 16-35 mm F2.8 GM II továbbfejlesztett por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik. Minden illesztés szerkezetileg szigetelt, a gombok és kapcsolók szilikongumi-bevonatot kaptak, az objektív bajonettzárait pedig gumigyűrű szigeteli. Mindezek a finomítások együttesen minimalizálják a por és a nedvesség behatolásának lehetőségét a kihívást jelentő kültéri helyzetekben.

További részletek a por- és nedvességálló kialakításról

Közelkép az elülső objektívelemről, amely a port, nedvességet és egyéb szennyeződéseket taszító fluorbevonatot szemlélteti

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

További részletek a fluorbevonatról

Közelkép a napellenzőről

Kompakt kialakítású napellenző

Az FE 16-35 mm F2.8 GM II objektívhez mellékelt új napellenző hatékonyan blokkolja a nem kívánt fényt, ugyanakkor kisebb, mint az FE 16-35mm F2.8 GM objektívhez mellékelt napellenző, így kevésbé zavaró használat közben vagy a táskában tárolva.